bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

11.desember Bryggeriet stengt for publikum f.o.m 15. desember 2018

På grunn av at det har skjedd flere ulykker i Bryggeriet den siste tiden, spesielt blant nybegynnere og besøkende i anlegget, har klubben bestemt seg for å holde Bryggeriet stengt frem til ny madrass er på plass for å minimere risikoen for flere ulykker. Madrassen er nå helt utslitt enkelte steder, og på tross av at teknisk ansvarlig har prøvd å utbedre situasjonen noe ved å legge tepper over de mest utsatte områdene har det vært flere ulykker enn normalt.

 

Opprinnelig ble det satt av penger til ny madrass på 2018-budsjettet til klubben, men på grunn av at det har tatt lang tid å bestemme seg internt i klubben, samt litt treg kommunikasjon med leverandør, så ser det ikke ut som ny madrass er på plass før tidligst rundt slutten av februar 2019. I forbindelse med installasjon av ny madrass vil også deler av anlegget bli bygget om og forhåpentligvis fremstå som nytt og sikkert i løpet av første kvartal neste år. Klubben vil informere om tidsskjemaet for installasjon av ny madrass så snart det er klart, og vi trenger mange dugnadshender for å få gjort jobben så raskt som mulig og få senteret i gang igjen. Mer info om dette kommer når det er klart.

 

De som har årskort+aktiv nøkkelbrikke til Bryggeriet kommer seg inn selv om det er stengt, og buldrer i anlegget på eget ansvar. Vær forsiktig ved nedhopping på madrassen, og bruk gjerne de gode takene som er satt opp for å klatre ned igjen fremfor å hoppe ned på madrassen. For å aktivere nøkkelbrikken din, eller om du har spørsmål rundt stengingen så sender du epost til bryggeriet@bergen-klatreklubb.no

 

...les resten av artikkelen
10.desember Bergenshallen og Bryggeriet stengt etter 14. desember

For å gi våre frivillige vakter en velfortjent juleferie vil både Bergenshallen og Bryggeriet være stengt etter 14. desember. Sporadiske åpningstider i Bergenshallen vil bli publisert her og på sosiale medier. Bergenshallen åpner igjen med vanlige åpningstider etter nyttår, eksakt dato kommer senere.

 

I Bryggeriet vil juleferien forlenges en god stund og anlegget holdes stengt helt frem til ny madrass er på plass, trolig mot slutten av februar 2019. Begrunnelsen hvorfor senteret holdes stengt kan du lese her. Ungdomsgruppen og barnegrupper i Bryggeriet vil gå som normalt fra og med uke 5, med et lite opphold mens ny madrass installeres.

 

Årskortholdere i Bryggeriet med aktiv nøkkelbrikke kommer seg inn i Bryggeriet selv om det er stengt.

julestengt

...les resten av artikkelen
08.desember Julebuldring 2018 - link til poengsystem

Her er en link til årets poengsystem for julebuldringen.

 

Google regneark til mobilen din kan du laste ned fra App Store eller Google Play. Passordet til gjestenettet i Bryggeriet er frigidemenn

 

Lykke til!

 

...les resten av artikkelen
08.desember Julebuldring 2019 - link til poengsystem

1. Last ned Google regneark (Google Sheets) til mobilen din. Det kan lastes ned fra App Store eller Google Play. Passordet til gjestenettet i Bryggeriet er frigidemenn

 

2. Velg riktig klasse:

- Under 13 år

- Juniorklassen (2001-2006)

- Dameklassen

- Masterclass

- Herreklassen

 

3. Registrer poeng underveis i konkurransen på ditt eget navn.

 

Lykke til!

 

...les resten av artikkelen
26.november Bryggeriet stengt 3-9. desember

På grunn av omskruing til årets julebuldring vil Bryggeriet være stengt fra og med mandag 3. desember klokka 16 og frem til og med søndag 9. desember. Årskortholdere får gratis inngang i Bergenshallen mens omskruingen i Bryggeriet foregår. Bergenshallen vil holdes stengt etter 14. desember og frem til over nyttår, med kun sporadiske åpningsdager som annonseres på våre nettsider og facebook.

...les resten av artikkelen
21.november Opptak til Satsningsgruppen i klatring våren 2019

Bergen Klatreklubb har nytt opptak til Satsningsgruppen i klatring!

 

Satsningsgruppen er en gruppe for juniorklatere i alderen 12-19 år som ønsker å satse på klatring og delta i konkurranser for Bergen Klatreklubb. De trener fast tre ganger i uken og er en gjeng motiverte og veldig trivelige ungdommer som alle liker klatring veldig godt. Dersom du eller noen du kjenner har lyst til å bli med i denne gruppen har vi nytt opptak nå til neste semester. Søknadsfrist er satt til 3. desember. Etter at søknadsfristen har gått ut blir det lagt opp til et par fellestreninger med de som søker om å bli med i gruppen. Fellestreningene blir mest sannsynlig i uke 50.

 

For å søke om å komme med i gruppen sender du epost til bergenshallen@bergen-klatreklubb.no med følgende info:

 

- Søkers navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsdato

- Foresattes navn, adresse, telefonnummer og e-post

- Søkers treningsopplegg (antall treningsøkter hver uke, andre aktiviteter i tillegg til klatring etc.)

- Eventuelle resultater fra deltakelse i klatrekonkurranser

- Søkers vilje til å drive med egentrening

- Søkers hovedmotivasjon for å komme med i Satsningsgruppen

 

Klubben forventer også at foresatte til de som er med i Satsningsgruppen er med og hjelper til i forbindelse med gjennomføring av konkurranser/treningsleir etc. Prisen for deltakelse på høstsemesteret er satt til 3500,- Kontigenten inkluderer årskort i begge hallene og medlemsskap i klubben, samt refusjon av reiseutgifter i forbindelse med konkurranser.

 

 

For mer info om gruppen kan du se på disse sidene.

satsningsgruppen

...les resten av artikkelen
15.november Bergenshallen stengt 24-25. november

På grunn av kursvirksomhet vil Bergenshallen holdes stengt lørdag 24. november og søndag 25. november.

...les resten av artikkelen
29.oktober Halloweenbuldring + filmkveld 2. november i Bryggeriet

halloweenbuldring2

...les resten av artikkelen
22.oktober Julebordbuldring 2018

julebordbuldring

Trykk på bildet for mer info.

...les resten av artikkelen
22.oktober Julebuldring og julebord 2018

Lørdag 8. desember er det endelig duket for årets fest med BKKs julebulder og julebord!

 

Det er mulig å kjøpe billetter til buldringen via klubbens nettsider (ved innlogging på min side) eller i resepsjonen i Bryggeriet eller Bergenshallen. Vi regner med at det blir fullt før fristen i år som i fjor så det kan være lurt å være ute i god tid.


 

Julebuldring

Dette er en sosial og uformell konkurranse som alle kan og bør være med på! Fine problemer på alle nivåer blir skrudd opp. Innleid ruteskruer i år er Daniel Olausson.

Sted: Bryggeriet

Tidsskjema:

09.30–10.00: registrering damer, juniorer og Masterclass

10.00–12.30: dame-, junior- og turklassen

12.45–13.15: premieutdeling dame-, junior- og Masterclass

13.30–14.00: registrering herrer

14.00–16.30: herreklassen

16:45–17.15: premieutdeling herreklassen

Tidsskjemaet kan bli endret noe ved mange påmeldte.

NB! Begrenset med plasser på buldringen, særlig i herreklassen, og plassene fylles opp etter førstemann-til-møllen-prinsippet.

Det vil hjelpe på plassbegrensningen om vi får fordelt folk fornuftig i Master- og herreklassen, så som en pekepinn på nivåfordelingen oppfordrer arrangementskomiteen herrer som buldrer gul/rød eller hardere bulder i Bryggeriet, til å stille i herreklassen. Masterklassen (tidligere turklassen) er forbeholdt klatrere på lavt, middels og høyt nivå som føler at dame-/herreklassen blir litt for seriøst. Sterke herrer bør stille i herreklassen!

 

Julebord

Som i fjor blir julebordet avholdt på Lyngbø Klubbhus på Laksevåg.

Buss fra sentrum går fra utsiden av Galleriet (Olav Kyrres gate), linje nr. 16, Sentrum–Nipedalen, og 17, Sentrum–Gravdal (har nærmeste busstopp). Begge kan benyttes. Avstigning ved Nygård kirke hvis du tar buss nr. 16, eller et stopp senere hvis du tar buss nr. 17.

Aperitiff kl. 19.30

Matservering kl. 20.00

Vi gjentar suksessen fra de siste seks årene med klatrebandet Second Go, som spiller utover kvelden.

Meny:

1) pinnekjøtt

2) breiflabb

3) nøttestek (vegetar og vegan)

Ønsker du alternativ 2 (breiflabb) eller 3 (nøttestek), kan du klikke her føre opp ønsket ditt (etter at du har betalt). Hvis du skulle ha problemer med å komme deg inn på lenken, kan du sende e-post til julebord@bergen-klatreklubb.no (etter at du har betalt).

Prisen dekker aperitiff, festmiddag og live musikk pluss en liten attåt – men man må selv sørge for hovedparten av medbrakt.

Det er 18-årsgrense fra kl. 22.

Påmeldingsfrist til julebordet er 3. desember!

Priser:

Julebord: 350,- (400,- for ikke-medlemmer)

Julebuldring: 50,- (100,- for ikke-medlemmer)

Buldringen er gratis for juniorer.

NB! Skal du både buldre og feste, må du huske å melde deg på begge deler!

Send e-post til julebord@bergen-klatreklubb.no hvis du lurer på noe.

 

Obs.! I forbindelse med omskruingen til julebuldringen holder Bryggeriet buldresenter stengt f.o.m. mandag 3. desember t.o.m søndag 9. desember.

...les resten av artikkelen
22.oktober Julebuldring og julebord 2019

julebord

Lørdag 14. desember er det endelig duket for årets fest med BKKs julebulder og julebord!

 

Det er mulig å kjøpe billetter til buldringen via klubbens nettsider (ved innlogging på min side) eller i resepsjonen i Bryggeriet eller Bergenshallen. Vi regner med at det blir fullt før fristen i år som i fjor så det kan være lurt å være ute i god tid.


 

Julebuldring

Dette er en sosial og uformell konkurranse som alle kan og bør være med på! Fine problemer på alle nivåer blir skrudd opp. Innleid ruteskruer i år er Daniel Olausson som også var med i fjor.

 

Sted: Bryggeriet

Tidsskjema:

09.30–10.00: registrering damer, juniorer og Masterclass

10.00–12.30: dame-, junior- og turklassen

12.45–13.15: premieutdeling dame-, junior- og Masterclass

13.30–14.00: registrering herrer

14.00–16.30: herreklassen

16:45–17.15: premieutdeling herreklassen

Tidsskjemaet kan bli endret noe ved mange påmeldte.

 

NB! Begrenset med plasser på buldringen, særlig i herreklassen, og plassene fylles opp etter førstemann-til-møllen-prinsippet.

Det vil hjelpe på plassbegrensningen om vi får fordelt folk fornuftig i Master- og herreklassen, så som en pekepinn på nivåfordelingen oppfordrer arrangementskomiteen herrer som buldrer gul/rød eller hardere bulder i Bryggeriet, til å stille i herreklassen. Masterklassen (tidligere turklassen) er forbeholdt klatrere på lavt, middels og høyt nivå som føler at dame-/herreklassen blir litt for seriøst. Sterke herrer bør stille i herreklassen!

 

Julebord

Same procedure as last year! Julebordet i år blir avholdt på Lyngbø Klubbhus på Laksevåg. Det blir aperitiff, festmat, dessert og livemusikk med det beste klatrebandet i Bergen - Second GO! Med andre ord - TOPP STEMNING!

Buss fra sentrum går fra utsiden av Galleriet (Olav Kyrres gate), linje nr. 16, Sentrum–Nipedalen, og 17, Sentrum–Gravdal (har nærmeste busstopp). Begge kan benyttes. Avstigning ved Nygård kirke hvis du tar buss nr. 16, eller et stopp senere hvis du tar buss nr. 17.

Aperitiff kl. 19.30

Matservering kl. 20.00

 

Meny:

1) Juletallerken: Pinnekjøtt og svineribbe med tilbehør

2) Vegetarrett: Portobellosopp fyllt med qiunoa, tomat og friske urter. Servert med ratatouille, grønne bønner og ovnsbakte amadinepoteter

Ønsker du alternativ 2 (vegetar), kan du klikke her føre opp ønsket ditt (etter at du har betalt). Hvis du skulle ha problemer med å komme deg inn på lenken, kan du sende e-post til julebord@bergen-klatreklubb.no (etter at du har betalt).

Prisen dekker aperitiff, festmiddag og live musikk pluss en liten attåt – men man må selv sørge for hovedparten av medbrakt.

Det er 18-årsgrense fra kl. 22.

Påmeldingsfrist til julebordet er 7. desember!

 

Priser:

Julebord: 350,- (400,- for ikke-medlemmer)

Julebuldring: 50,- (100,- for ikke-medlemmer)

Buldringen er gratis for juniorer.

NB! Skal du både buldre og feste, må du huske å melde deg på begge deler!

Send e-post til julebord@bergen-klatreklubb.no hvis du lurer på noe.

 

 

 

Obs.! I forbindelse med omskruingen til julebuldringen holder Bryggeriet buldresenter stengt f.o.m. mandag 9. desember t.o.m søndag 15. desember.

...les resten av artikkelen
19.oktober Bergenshallen stengt 27-28. oktober og reduserte åpningstider Bryggeriet

På grunn av regionssamling for juniorklatrere i Bergen helgen 27-28. oktober vil Bergenshallen holdes stengt disse dagene. Det vil også være reduserte åpningstider i Bryggeriet fredag 26. oktober (stengt mellom 19-22) og søndag 28. oktober (stengt mellom 10-14). Merk at Bryggeriet i disse tidsrommene er stengt for alle, også de med nøkkelbrikke+årskort. Det vil også være redusert antall buldreproblemer i Bryggeriet i dagene før samlingen på grunn av omskruing.

...les resten av artikkelen
17.oktober Turrapport fra Peak District!

høyballMie Kastet har de siste årene vært en av klubbens fremste konkurranseutøvere i buldring, og hun har satset hardt for å delta på nasjonale og internasjonale konkurranser samtidig som hun har vært en av utøverene som er tatt ut på Norges landslag i klatring.

 

I sommer fant hun ut at motivasjonen for å satse videre på konkurranser ikke var helt der, så hun bestemte seg for å legge det litt bort. Hva gjør så en av Norges dyktigste kvinnebuldrere når motivasjonen for å buldre ikke er tilstede? Drar på buldretur selvsagt! Her kan du se Mies egne ord og bilder om en nylig tur til flotte Peak District.

...les resten av artikkelen
17.oktober Fornuft og følelser i Peak District!

 

sjubpluss

Kvifor skal to ihuga buldrarar frå Noregs våtaste by dra til England for å klatre? England er jo ikkje akkurat kjent for å vere versikkert. Eller, ein kan vere sikker på at det kjem til å regne - før eller seinare. Derav uttrykk som “sticky damp”… 

 

Me valgte å dra til Peak fordi det er ein stad som inneheld så vanvittig mykje klatrehistorie (dersom du enno ikkje har sett filmen Hard Grit, så kan du berre glede deg). Peak District er nok mest kjend for hard og hårete tradklatring. Det ringer nok bjeller hjå dei fleste når ein nemner namn som Gaia, Samson eller Master’s edge (den siste forøvrig nyleg gått av Mari Augusta Salvesen). 

Buldringa er nok mindre kjent, men steinkvaliteten er av ypperste klasse, og klatringa er magisk. Så definitivt verd verrisikoen. 

 

Klassikarane står i kø for den som vågar å ta turen over dammen, t.d. er Crescent Arete (5c) ein av dei flottaste linjene eg har gått uansett grad. Men mange vil nok også kjenne att namn som Voyager (8b) Careless Torque (8a), Brad Pit (7c), og Westside story (7b+). Mange av buldera er ganske høge, så pads av god kvalitet er naudsynt, og god(e) spottar(ar) er eit “must”. Ved fleire høve måtte fornuften styre valg av bulder, ettersom to pads og ein spottar var litt lite for nokre av høgballane. Eg har nok likevel forelska meg hovudstups i eit par linjer, og MÅ tilbake med fleire pads, vener og litt kaldare temperatur.

 

bradpittDet regna litt på oss, men slett ikkje så mykje som me hadde frykta. Me fekk klatra akkurat så mykje som me hadde lyst til! Me drog i andre halvdel av september, og det viste seg å vere litt tidleg for å få ordentleg gode forhold på grit. Einskilde dagar var dóg meget bra, og dei dagane gradestokken bikka 20 grader kunne me buldre på kalkstein på det velkjende feltet Raven Tor (rett nok best kjent for sportsklatringa, t.d. ligg rutene Hubble (8c+) og Mecca (8b+) her).

 

The English countryside har også mykje å by på på kviledagane for dei som er interessert i noko anna enn stein. Utanom å gå på pub, kan eg anbefale ein tur til Yorkshire Sculpture Park, som gjev ordet “kulturbeite” heilt ny meining. Eller ein kan besøke eit av godsa som ligg i nærleiken, som t.d. Chatsworth. 

 

Skulle veret bli heilt krise kan Sheffield varte opp med fleire klatresenter, t.d. The Foundry (her trente Jerry Moffatt og Ben Moon i hine hårde dager) eller Climbing Works. Museum, kaféar og shopping moglegheiter i fleng for dei som vil.

 

Fly til: Manchester

Leigebil: Naudsynt

Pad: Viss ikkje medbragt, kan den leigast på Climbing Works til ein OK pris. Pads av god kvalitet og i ulike storleikar. Må bestillast på førehand.

Bu: Air BnB har mange moglegheiter i ulike prisklassar

 

5 favorittbulder:

Crescent Arete (5C)

Art of Japan (6C) 

Westside story (7B+)

Brad Pit (7C)

Bin Laden Cave (7A)  

 

 

...les resten av artikkelen
14.oktober Julebord og julebuldring 8. desember

Julebuldringen og julebordet til klubben har vært stor suksess, så derfor har vi bestemt å kjøre på med akkurat samme sted og med samme opplegg som de siste årene. Velkommen til nok en hard økt i Bryggeriet etterfulgt av en stor fest på Lyngbø Klubbhus med live musikk fra vårt fantastiske band - Second Go.

 

Hold av datoen lørdag 8. desember!

Mer informasjon kommer.

...les resten av artikkelen
03.september Feilaktig utsendelse av betalingsoppfordring fra Weborg

 

Weborg er Bergen Klatreklubb sin nye medlemsdatabase som vi for tiden holder på å implementere. Ved en feil ble det 1. september utsendt en autogenerert betalingsoppfordring til alle våre medlemmer med beskjed om å betale kontigent for 2017 og 2018. Denne betalingsoppfordringen skulle ikke ha blitt utsendt og den skal ikke betales. Det er ikke snakk om svindel eller bedrag, kun en feil innstilling i systemet.

 

Klubben beklager misforståelsen, og alle som har feilaktig betalt inn for mye vil få pengene refundert eller forlenget medlemskap.

 

...les resten av artikkelen
27.august Bergenshallen stengt 1. september

På grunn av jubileumsfeiring for klubben vil Bergenshallen holdes stengt lørdag 1. september.

...les resten av artikkelen
22.august Program 40-årsjubileumsfest

Vi nærmer oss Bergen Klatreklubb sin 40-års jubileumsfest, og programmet er klart.

Vi håper du har holdt av datoen, og vi ser frem til en hyggelig dag sammen med deg.

 

Program:

06:32

Avspark klatrekonkurranse

12:00 - 15:00

Aktiviteter for barnefamilier

14:00 - 16:30

Grilling

16:00

Innlevering av scorecard

 

Foredrag

16:15 - 16:30

Eline Nesheim

16:30 - 17:15

Steinulf Aarebrot

17:30 - 18:15

Gunnar Karlsen

18:30 - 19:00

Premieutdeling

19:00 - 20:00

Kakespising!!!!

20:00 - 21:00

Quiz

21:30 - 00:00

Konsert med Second Go!

 

Her følger praktiske detaljer:Kollevåg på Askøy

 

Kollevågen var fra gammelt av en bossfyllingsplass for Bergen kommune. Senere ble området totalrenovert, og er nå et av de største og best tilrettelagte friluftsområdene i Bergensregionen. Området består av to våger, Meavågen og Vestrevågen med flere lange sandstrender og romslige grønne gressplener.

I Meavågen ligger «Friluftshuset», hvor vi skal være. Huset er en åpen konstruksjon på gråsteinsmur med søyler av rundtømmer og torvtak, og har grillplass og sitteplasser for ca. 160 personer. Utenfor huset er det  steinkai, danseplatting og utesitteplasser. Langs svabergene i Meavågen er det stupebrett og fortøyningsbolter, så ta gjerne turen til sjøs.

 

Tilkomst:

For å komme seg til Kollevåg, må en kjøre mot Herdla på Askøy. Etter du har passert Ravnanger og kjørt et lite stykke, tar du første mulige vei til venstre - mot Hanøyna (F219). Her skal du kjøre en god stund. Først kommer du til et gult skilt hvor det står Tveit/Kollevåg - IKKE kjør inn her. Forsett rett frem til du kommer til et hvit skilt der det kun står Kollevåg (med merking av badestrand). Ta av her og kjør til den siste parkeringsplassen du kan finne. Fra parkeringsplassen vil vi prøve å merke veien, men det er ikke vanskelig å finne.

 

Telting:

Det finnes mange fine steder å telte på Kollevåg, så ta gjerne med deg teltet slik at du kan gå rett til sengs når festen er over. Det finnes også en del trær på stedet, så ta gjerne med hengekøyen hvis været blir bra.

Av fasiliteter finnes det utedoer, med både toalettpapir og antibac.

Drikkevann og frokost må du derimot ta med selv.

 

Grilling og kokkelering:

Kl. 14:00 vil grillene være varme. Det er mange griller, så det vil være nok plass til alle som ønsker å lage seg mat. BKK stiller også med ketchup, sennep og grillredskap/klype. Du må selv ordne med mat, fat, bestikk, servietter, oppvask, etc! Dette er for å spare miljø og fordi vi vet at de fleste har masse utstyr som kan tas med.

 

Aktiviteter for de yngste:

Kl. 12:00 er vi klare til å ta imot barnefamiliene med leker, spill og aktiviteter. Vi legger opp til klatring på en liten vegg rett ved lokalet, hvor alt av utstyr vil kunne lånes og vi har flere som kan sikre barna hvis foreldre ikke har brattkort. Det vil også være hinderløype, kubbespill, barnequiz og slakkline.

 

Jubileumsartikler

For anledningen trykkes det opp 123 limited edition Janus t-skjorter i ull og 100 miljøvennlige handlenett i bomull. Dette vil bli solgt fra klokken 14:00 - 16:00 og 19:00 - 20:00 den 1. september.

T-skjorte dame/herre kr 375,-

Handlenett kr 50,-

Betaling gjøres gjennom Vipps.

 

Dørmatteverksted:

Lurer du på hva du skal gjøre med det gamle klatretauet ditt? Bli med på dørmatteverksted i godt selskap med andre gjenbruksorienterte og miljøbevisste medlemmer. BKK stiller med utstyret som trengs for å lage dørmatten, du må bare ha med det gamle klatretauet ditt.

Best resultat - ca. 40 m gammelt klatretau, eller 2 stk. 20 m-tau. Vi har taukutter hvis tauet er lengre.

Resultatet blir nok best hvis tauet er skylt/vasket på forhånd; tauet er også bedre å jobbe med hvis det ikke veldig skittent.

 

Klatrekonkurranse:

Ved soloppgang den 1. september 2018 starter Bergen klatreklubbs jubileumskonkurranse. Mellom klokken 06:32 og 16:00 (men du bestemmer selv når du starter) er det en utendørs klatrekonkurranse som finner sted på alle de fantastiske klatrefeltene vi har i Bergensregionen. Konkurransen avsluttes kl. 16:00 med innlevering av scorecard, bildebevis og oppmøte til grilling og festligheter på Kollevåg. Det blir premiering til taulaget med flest bestegne ruter og til beste bilde! *For mer info - Klikk her. Du må også ha med deg scorecard - klikk her

 

Foredrag og bildefremvisning:

Hun er medisinstudent i Bergen og er i toppen av de sterkeste sportsklatrere i Norge uansett kjønn i år. I løpet av 2018 har hun klatret hardt i Siurana i vinter, besteget Tjelmeland friksjon (grad 9) i Loddefjord i mai og klatret på klipper i Brasil. Eline Nesheim kommer og forteller sin historie - og vi gleder oss!

 

Steinulv Aarebrot har klatret noe som regnes som Europas fineste rute- vesteggen til Salbitschijen, Alpene. Han flyttet til byen mellom de 7 fjell for 40 år siden for å studere- og er en fjellklatrer som fremdeles sliter fingertuppene mot fjell. Det er stas at Steinulv kommer på klubbens 40-årsfest!

 

 

Gunnar Karlsen har vært svært aktiv innen utviklingen av klatring i Bergensregionen med over 180 førstebestigninger i Bergen. Han drar av og til på lengre turer, en dag gikk turen til Pakistan ledet av Robert Caspersen i 1999. Den norske ekspedisjonen ledet til førstebestigning av nordveggen på Trangomassivet - ruten Norwegian Direct. Denne førstebestigningen regnes som en av de største bragdene i norsk klatrehistorie. Denne kvelden kommer Gunnar og deler gode historier og livserfaring.

 

...les resten av artikkelen
13.august Ruteskruing i Bergenshallen uke 32

Ruteskruing i Bergenshallen

Det blir dugnad i Bergenshallen fra 11. til 19. august.

Lørdag 11. august blir det nedskruing og vasking av klatretak. 

I uken blir det rutesetting av hallen. Denne gangen får vi besøk av franskman Pierro Desbois fra Bleaujob i Paris! 

Har du lyst til å være med? Send oss en epost og møtt opp!

 

Vanlige åpningstider i Bergenshallen f.o.m. mandag 20. august. 

 

...les resten av artikkelen
10.august Nye felt i databasen

I løpet av sommeren er det lagt til noen nye felt i cragatabasen:

Myrveggen er et gammelt felt på Askøy med ruter av høy kvalitet som er sikret naturlig. Det er nylig ryddet på feltet og gått en del nye ruter.

Signalveggen er et nyutviklet felt som ligger ved Møvik. Boltet vegg- og svaklatring.

Venusberget ble utviklet i 2015 og har bare noen få ruter, deriblant superklassikeren "Venuspassasjen", et naturlig sikret riss av grad 7+.

Grapseveggen ligger på Vindenes og ble begynt utviklet i begynnelsen av 90-tallet. Det stoppet opp da, men den har nå fått en del nye og bratte ruter.

 

Beskrivelsen på i rutedatabasen er bra nok til å finne frem til rutene selv om det ikke er laget en skikkelig fører for alle feltene enda.

Husk å ta hensyn ved parkering spesielt dersom det skulle vise seg at noen av de nye feltene blir ekstra populære.

 

...les resten av artikkelen
27.juni BKK Jubileumsfest!

Jubileumsfesten nærmer seg med stormskritt. Trykk HER for å få opp programmet for årets festdag!

 

Jubileumsplakat med tekst ny

...les resten av artikkelen
17.juni Myrveggen oppdatert fører

Myrveggen er et fint felt for klatring på naturlige sikringer like ved Juvik på Askøy. Feltet ble opprinnelig utviklet av medlemmer av Askøy Klatreklubb på sluten av åttitallet, men de siste årene har det blitt tilført nye ruter og ryddet opp rundt veggen, og feltet er igjen vel verdt et besøk. Trykk på bildet under for å se oppdatert fører. Vis aktsomhet ved parkering og klatring i veggen - det ligger et boligfelt like i nærheten og klubben ønsker et godt forhold til naboene.

mryvegg

...les resten av artikkelen
11.mai Opptak til Satsningsgruppen i klatring høsten 2018

Bergen Klatreklubb har nytt opptak til Satsningsgruppen i klatring!

 

Satsningsgruppen er en gruppe for juniorklatere i alderen 12-19 år som ønsker å satse på klatring og delta i konkurranser for Bergen Klatreklubb. De trener fast tre ganger i uken og er en gjeng motiverte og veldig trivelige ungdommer som alle liker klatring veldig godt. Dersom du eller noen du kjenner har lyst til å bli med i denne gruppen har vi nytt opptak nå til høstsemesteret. Søknadsfrist er satt til 1. juni. Etter at søknadsfristen har gått ut blir det lagt opp til et par fellestreninger med alle som har søkt om opptak i gruppen. Fellestreningene blir mest sannsynlig i uke 23.

 

For å søke om å komme med i gruppen sender du epost til bergenshallen@bergen-klatreklubb.no med følgende info:

 

- Søkers navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsdato

- Foresattes navn, adresse, telefonnummer og e-post

- Søkers treningsopplegg (antall treningsøkter hver uke, andre aktiviteter i tillegg til klatring etc.)

- Eventuelle resultater fra deltakelse i klatrekonkurranser

- Søkers vilje til å drive med egentrening

- Søkers hovedmotivasjon for å komme med i Satsningsgruppen

 

Klubben forventer også at foresatte til de som er med i Satsningsgruppen er med og hjelper til i forbindelse med gjennomføring av konkurranser/treningsleir etc. Prisen for deltakelse på høstsemesteret er satt til 3500,- Kontigenten inkluderer årskort i begge hallene og medlemsskap i klubben, samt refusjon av reiseutgifter i forbindelse med konkurranser.

 

 

For mer info om gruppen kan du se på disse sidene.

satsningsgruppen

...les resten av artikkelen
07.mai Åpningstider uke 21

Bergenshallen holdes finværsstengt ut mai.

 

Følg med på hjemmesidene våre for oppdatering på finværsstengt i Bergenshallen.

 

...les resten av artikkelen
10.april Foredrag med Pete Whittaker - Sotrasamling 5-6. mai

sotrasamling2

Bergen Klatreklubb får storfint besøk helgen 5-6. mai av briten Pete Whittaker. Han er kjent som yngste halvdel av "Wide Boyz" som i en årrekke har trent seg sterke i en liten kjeller før de har reist rundt på kloden på jakt etter de hardeste, lengsted og mest obskure riss- og offwidth-linjene som finnest der ute.

 

Vi satser på flott vårvær og at Pete kan vise frem sine kunster og holde foredrag på kvelden på lørdagen. Samlingen blir utendørs på Fiskesleppet med overnatting i telt. Klubben stiller med varme griller så det er bare å ta med mat, godt humør og nok futt til å klatre i flotte omgivelser både lørdag og søndag. Merk at det ikke blir holdt noen kursing i forbindelse med denne samlingen så all klatring er på eget ansvar.

 

Foredraget med Pete Whittaker blir på kvelden lørdag 5. mai klokka 2100 utendørs nedenfor veggen på Fiskesleppet.

...les resten av artikkelen
10.april Klatrecamp

kamp1-12

Vi gjentar suksessen fra tidligere år og arrangerer klatrecamp for ungdom i sommer!

Klatrecampen går over fem dager. Tilbudet er ment for alle ungdommer som har lyst til å lære seg å klatre, og det er mulig for både de som er helt ferske og de som allerede har klatreerfaring å melde seg på. Nedre aldersgrense er 12 år.

Vi har satt opp klatrecamp i uke 26, 27 og uke 32.

Mer info og påmelding finner du her.

...les resten av artikkelen
19.mars Åpningstider påsken 2018

 

Dato Dag Bergenshallen Bryggeriet
24/3 Lørdag STENGT STENGT
25/3 Søndag STENGT STENGT
26/3 Mandag 15-19 16-19
27/3 Tirsdag 16-19 16-19
28/3 Onsdag STENGT 16-22
29/3 Skjærtorsdag STENGT 16-19
30/3 Langfredag 15-19 16-19
31/3 Påskeaften STENGT 12-16
1/4 1. påskedag STENGT STENGT
2/4 2. påskedag STENGT STENGT

De som har årskort + nøkkelbrikke i Bryggeriet kommer inn selv om det er stengt dør.

 

Endringer i åpningstidene legges ut på disse sidene.

 

...les resten av artikkelen
14.mars Klatreulykke i Bergenshallen 13. mars
Tirsdag 13. mars ca. klokka 21 skjedde det en fallulykke i forbindelse med klatring i Bergenshallen. Klatrer på led falt ca. 10 meter og traff matten på gulvet med begge bena først. Medisinsk personell som var i hallen bistod med førstehjelp frem til ambulanse kom og hentet den skadde klatreren etter ca. 10-15 minutter. Fra Haukeland opplyses det om at tilstanden til klatreren er stabil.
 
Politiet etterforsker rutinemessig hendelsesforløpet som normalt ved fritidsulykker, og BKK bistår poliitiet med informasjon. Foreløpige undersøkelser tyder ikke på at ulykken skyldes teknisk svikt med anlegget slik at hallen vil være åpen som normalt i dag, onsdag 14. mars. Det vil bli opprettet ulykkesrapport internt i BKK samt i NKF sin ulykkesdatabase når hendelsesforløpet er avklart.
 
Dersom du har behov for å ta kontakt med klubben i forbindelse med ulykken kan du nå styreleder Erik Faugstad på mobil 93830794.
...les resten av artikkelen
06.mars BKK Pinsesamling i Ål 2018

FB IMG 1519079327492

BKK sin årlige Pinsesamling vil i år bli avholdt på Ål, Hallingdal. (Foto: Martin Herman)

Det er booket en del hytter på Sataslåtten Camping som ligger i gåavstand til buldrefeltet Gamlefeltet.

 

Målet for turen er som vanlig å klatre/buldre på kvalitetsstein i vakre omgivelser og bli kjent med nye og gamle medlemmer i klubben. Vi håper å se mange gira medlemmer!

 

Buldring/klatring i Ål:

Ål i Hallingdal er mest kjent for buldring på både lett og vanskelig nivå. Buldringen i Ål ble oppdaget av Markus Landrø og Steinar Forberg i 1999. De kom da over det som i dag omtales som Gamlefeltet og her er det i dag mange steiner å velge mellom. For fører til området, gå inn på følgende lenke:

http://www.klatrefelt.no/crag/hovda-%C3%A5lhova-%C3%A5l/ Her finner vi blant annet bulderet «Stoltheten» (7A) som er bulderet med mest bestigninger i Ål på 8a.nu og skal være en flott linje!

 

Ål kan tilby buldere fra grad 3 til 7C på «Gamlefeltet»Andre spennende buldrefelt kan være «Torpomoen» og «Kløvsteinen». Fører for dem finner du her:

https://27crags.com/crags/al/routelist

 

For tauklatring, finnes det et felt bak Ål sentrum. Her finner en ruter fra 6- til 8+. Dessverre finnes det ikke fører på nett, men i klatrefører «Klatreperler». Klubben vil disponere en bok under samlingen. Se mer informasjon her:

http://www.klatrefelt.no/crag/%C3%A5l-crag%C3%A5l-klatrefelt/

 

Buldring og klatring nær Gol ogHemsedal:

Klatrefeltet Rotnheim (Natten) i Gol har veldig fine ruter på de fleste grader, og kan by på både sva og bratt overhengende klatring. Alt er boltet, med unntak av noen svært få ruter. Feltet er snilt boltet og med kort anmarsj. Klatring fra grad 4 - 8+/9- med mye klatring på 6/7-tallet.

 

Farsetberget er et annet crag, som ligger rett over Hallingdal Folkehøgskule. Her er det også fint, men litt mindre på den lette delen av skalaen. Craget er stort sett vertikalt, men har også noe sva og overheng.

 

Det er også et relativt nyutviklet felt på Skaga/reachen som har mange kvalitetsruter fra grad 5 - 8/8+ med vekt på grad 6 og 7. Klatringen er stort sett vertikal, eller noe slakere.

 

Ura i Hemsedal er et buldreområde som tørker veldig fort. Det er endel bulder fra ca grad 5 - 8- på noen store kampesteiner.

 

Skyrvedalen i Hemseldane er et av Østlandets flotteste og høyest beliggende crags.

 

 

OVERNATTING SATASLÅTTEN CAMPING:

ANKOMST:           fredag 18. mai

AVREISE:            mandag 21. mai

 

PRIS:                  Hytte 1 – 5, Kr. 300,- per døgn pr hytte.

                          Hytta A, B og C, Kr. 450,- per døgn per hytte.

Vogn og bobil, kr. 200,- per døgn per hytte.

Bil og telt, kr. 180,- per døgn.

Strøm til bobil kr.30,- pr døgn.

Dusj (gjelder alle, både hytte, bobil og telt) kr.10,- pr 5 minutter.[SN2] 

 

HYTTE 1-5:          http://www.freewebs.com/sataslaaten/hyttene1til8.htm

                          Køyesenger med plass til 4 personer i et rom.

                          Kokeplate og kjøleskap.

                          Ikke innlagt vann.

 

HYTTE A,B,C:       http://www.freewebs.com/sataslaaten/hytteneabogc.htm

Toroms hytte med 1 soverom, plass til maks 6 personer (soverom med 2 doble og to enkle senger).

                          Oppholdsrom med kokeplate/hybelkomfyr og kjøleskap.

                          Ikke innlagt vann.

 

SANITÆRBYGG:   Separert dame- og herreavdeling med dusjer, vasker og toaletter. Her er det også vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel, oppvaskrom og kokemuligheter.

 

BETALING:           Alle betaler kontant ved ankomst direkte til campingen.

 

TILKOMST:           Med bil fra Bergen tar kjøreturen omtrent 4 timer, hvor man kjører til Voss og over Hardangervidda til Geilo og Ål. Man kan også komme seg til Ål via ca 3,5 timers togtur.

 

Har du noen spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss!

Henriette Alsaker – 980 00 979

Rebecca Jacobsen -

Magnus Kvamme – 911 20 524

Sissel Norland – 99 25 43 79

 

 

PÅMELDING:

Meld deg på pinsesamlingen ved å sende en e-post til turkoordinator Henriette Alsaker på henriette@bergen-klatreklubb.no  

 

Oppgi følgende:

Fullt navn

E-post

Telefonnummer

Ankomst

Avreise

Hyttenr

Transport – (tar du toget, eller har du bil? Hvor mange har du plass til?)

 

Påmeldingsfrist 4. Mai 2018.

 

 

Vi ser frem til å møte deg på pinsesamlingen! J

 

Mvh

Komitéen i Bergen Klatreklubb

 

Rebecca Jacobsen

Magnus Kvamme

Sissel Norland

Henriette Alsaker


 

 

...les resten av artikkelen
06.mars BKK Pinsesamling 2018

FB IMG 1519079563099

Årets Pinsesamling går av stabelen 18-21. mai i Ål i Hallingdal. (Foto: Ingvill Ydse)

Les mer

 

 

...les resten av artikkelen
20.februar Mentorordningen 2018

 

 

 

mentorordningen ferdig bkk

 

OPPDATERING 5/4: Det er fremdeles ledige plasser på årets Mentorordning så vi utvider søknadsfristen til 15. april.

 

Etter høstens suksess med Mentorordningen for unge kjører Bergen Klatreklubb i gang med ny runde i 2018! Dette er en egen gruppe for deg mellom 16-25 år som har lyst til å lære og bli god til å klatre på naturlige sikringer.  Målet er å skape ett større miljø for yngre personer som er interesserte i fjellklatring og vi ønsker at flere får øynene opp for klatring på naturlige sikringer. Bergen og omegn er kjent for fantastisk sportsklatring utendørs men mulighetene for klatring på naturlige sikringer er minst like flotte, spesielt ute på Sotra. 

 

Det vil bli avholdt til sammen ti samlinger i og rundt Bergen. Målet er at man etter endt periode skal ha dannet en selvstendig gruppe som fortsetter på egenhånd, og som etterhvert kan være ressurspersoner som vil bidra tilbake i miljøet. Gruppen vil få grundig opplæring og trening i hvordan å klatre på naturlige sikringer, klatrehistorie, kameratredning og alpin ferdsel. I utgangspunktet har vi satt opp samlinger ca. annenhver onsdag fra og med slutten av april og frem til midten av september med opphold i sommerferien. Planen er da å dra ut like etter skole/jobb og få til et lite hverdagseventyr i klatreveggen midt i uken. 

 

Det er satt opp totalt 8 plasser i denne omgang.

 

For å bli med på ordningen så kreves det at du har brattkort og klatrer aktivt i tillegg til at du har lyst til å lære mer om fjellklatring og et brennende ønske om å videreutvikle deg som klatrer. Det er også et krav om at du er medlem av klubben. 

Pris : 2500,- Dette inkluderer lån av utstyr fra klubben og all instruksjon. Utgifter til reise og mat i forbindelse med turer vil bli delt mellom deltakerene og instruktører.

 

Hørest dette ut som noe for deg? Send inn en beskrivelse av hvem du er, din klatreerfaring og motivasjonen din til å delta i ordningen. Søknadsfrist : 15. april 2018

Søknaden sendes til tk@bergen-klatreklubb.no

...les resten av artikkelen
20.februar Mentorordningen 2019

 

Etter to sesonger med Mentorordningen for unge kjører Bergen Klatreklubb i gang med ny runde i 2019! Dette er en egen gruppe for deg mellom 16-25 år som har lyst til å lære og bli god til å klatre på naturlige sikringer.  Målet er å skape ett større miljø for yngre personer som er interesserte i fjellklatring og vi ønsker at flere får øynene opp for klatring på naturlige sikringer. Bergen og omegn er kjent for fantastisk sportsklatring utendørs men mulighetene for klatring på naturlige sikringer er minst like flotte, spesielt ute på Sotra. 

 

Det vil bli avholdt til sammen ti samlinger i og rundt Bergen. Målet er at man etter endt periode skal ha dannet en selvstendig gruppe som fortsetter på egenhånd, og som etterhvert kan være ressurspersoner som vil bidra tilbake i miljøet. Gruppen vil få grundig opplæring og trening i hvordan å klatre på naturlige sikringer, klatrehistorie, kameratredning og alpin ferdsel. I utgangspunktet har vi satt opp samlinger ca. annenhver onsdag fra og med slutten av april og frem til midten av september med opphold i sommerferien. Planen er da å dra ut like etter skole/jobb og få til et lite hverdagseventyr i klatreveggen midt i uken. Tentativt program vil bli sendt ut til deltakerene i starten av opplegget. Merk at justeringer i programmet vil forekomme på grunn av vær og andre forhold utenfor vår kontroll. 

 

Det er satt opp totalt 8 plasser i denne omgang.

 

For å bli med på ordningen så kreves det at du har brattkort og klatrer aktivt i tillegg til at du har lyst til å lære mer om fjellklatring og et brennende ønske om å videreutvikle deg som klatrer. Det er også et krav om at du er medlem av klubben. 

Pris : 1500,- Dette inkluderer lån av utstyr fra klubben og all instruksjon. Utgifter til reise og mat i forbindelse med turer vil bli delt mellom deltakerene og instruktører.

 

Påmeldingskirterier:

- Du må være mellom 16-25 år

- Du må ha Brattkort/Klatrekort

- Du må ha klatret selvstendig på led i minimum 1 år

- Du må skrive hvorfor du ønsker å være med på mentorordningen

- Du må være medlem av Bergen Klatreklubb

 

Lurer du på om dette er noe for deg? Rapport fra fjorårets Mentorordning kan du lese her!

 

Hørest dette ut som noe for deg? Send inn en beskrivelse av hvem du er, din klatreerfaring og motivasjonen din til å delta i ordningen. Søknadsfrist : 15. april 2019

Søknaden sendes til tk@bergen-klatreklubb.no

...les resten av artikkelen
20.februar Filmkveld i Bryggeriet søndag 25. februar

Bergen Klatreklubb inviterer herved til en hyggelig filmkveld i Bryggeriet søndag 25. Februar 2018 klokka 20:00. Dette er et gratis og lukket arrangement for medlemmer av klubben. 
Det vil bli serveret kaffe, kake og kanskje litt popcorn! 

NB! Det vil ikke være mulig å buldre i Bryggeriet fra kl. 19:00 og utover - grunnet rigging og klargjøring nede på matten.

...les resten av artikkelen
14.februar Årsmøte 2018

martinstraktor2Årsmøtet 2018 i Bergen Klatreklubb avholdes torsdag 15. mars kl 18. Sted: 2. etasje i Kalfaret Brygghus i Hansaparken (Kalfarveien 76) rett utenfor Bryggeriet.

Ett av mange flotte prosjekter som foregår i regi av klubben er Mentorordningen, som ble startet i 2017. Primus motor Lars Mjaavatn forteller om prosjektet etter årsmøtet.

Det blir servering av pizza, snacks, kaffe og brus!

Blant sakene som tas opp er det nye klatreanlegget som skal bygges i Åsane.

Klikk her for oppdatert saksliste og relevante dokumenter.

Klubbens lover, inkludert standard saksliste ligger her.

Alle medlemmer kan komme med saksforslag - disse må sendes BKK innen 7. mars, gjerne pr. epost til post@bergen-klatreklubb.no.
Vi minner om at medlemskap i BKK skal være betalt i 2018 for å ha stemmerett på årsmøtet.

...les resten av artikkelen
05.februar Dugnadsvakter til Bergenshallen!

Har du lyst til å bli godt kjent med Bergen Klatreklubb? Bli Klatreleder Inne? Klatre gratis i Bergenshallen og Bryggeriet?

 

Da er du riktig person til å bli dugnadsvakt i Bergenshallen! Vi er for tiden på utkikk etter en fast vakt på mandager (19-22) og en fast vakt på torsdager (16-19). Det er fordel om du har klatret i noen år og du må ha Klatrekort/Brattkort fra før av. Som klatrevakt vil dine oppgaver være å slå opp medlemmene i medlemsregisteret vårt, ta imot betaling, spille musikk og være vennlig ovenfor alle klatrerene som er innom hallen i løpet av en kveld. Som lønn for strevet får du gratis klatring i begge anleggene våre så lenge du går vakt, samt muligheten til å skape et stort sosialt nettverk sammen med alle de andre klatreinteresserte rundtom Bergen.

 

Interessert? Send noen ord om deg selv til bergenshallen@bergen-klatreklubb.no så tar vi kontakt med deg!

...les resten av artikkelen
05.februar Dugnadsvakter søkes!

Har du lyst til å bli godt kjent med Bergen Klatreklubb? Klatre gratis i Bergenshallen og Bryggeriet?

 

Da er du riktig person til å bli dugnadsvakt i  Bryggeriet! Vi er for tiden på utkikk etter en fast vakt på onsdager i tidsrommet 19-22. Det er fordel om du har klatret i noen år , men i Bryggeriet er det ingen forkunnskaper som er nødvendig. Som klatrevakt vil dine oppgaver være å slå opp medlemmene i medlemsregisteret vårt, ta imot betaling, spille musikk og være vennlig ovenfor alle klatrerene som er innom hallene i løpet av en kveld. Som lønn for strevet får du gratis klatring i begge anleggene våre så lenge du går vakt, samt muligheten til å skape et stort sosialt nettverk sammen med alle de andre klatreinteresserte rundtom Bergen.

 

Interessert? Send noen ord om deg selv til bergenshallen@bergen-klatreklubb.no så tar vi kontakt med deg!

...les resten av artikkelen
19.januar Bergeshallen stengt for omskruing

Bergenshallen er nå stengt for omskruing i perioden 19. januar til og med 28. januar. Vel møtt til BergensCup i klatring mandag 29. januar klokken 1830!

...les resten av artikkelen
13.januar BKK-stipendet 2018

BKK deler årlig ut prosjektstipender med mål om å stimulere til sportslige og faglige prestasjoner innen klatring. De siste årene er det delt ut stipender for både ekspedisjoner og konkurranseklatring. Søknad sendes til post@bergen-klatreklubb.no og fristen er 13. februar 2018.

:: Kriterier og mer informasjon

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg