bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

19.desember Isklatresamling 2013

Suksessen med isklatresamlingen i fjor blir gjentatt i år! Fjellsportgruppen i Turlaget og Bergen Klatreklubb inviterer bergensklatrerne til å slipe klatreøksene og stegjerna og dra fra Bergen til Rjukan i Telemark for å klatre is. I Rjukan kan man klatre både fler- og entaulengders is- og miksruter på alle nivå. Rjukan byr på over 150 frosne fosser og vannsig som kan klatres. Det er toppankere på en del enkle entaulengdersruter, samt at man kan legge slynger rundt trær på toppen for å snu eller rigge topptau. Målet med samlingen er å klatre mest mulig og ha det gøy, samt å prøve å bygge opp et bedre isklatremiljø i Bergen.

Dato: torsdag 24.-søndag 27. januar

Avreise: Hver bil spleiser på kjøreutgiftene. Turkoordinator koordinerer kjøring. Det er også mulig å komme etter på fredagen om det basser best.

Overnatting: Vi har bestilt overnatting på Old School Hostel på Rjukan. Her har vi tilgang til stue, kjøkken og badstu. Hver enkelt betaler for sin egen overnatting. Se http://www.oldschoolhostel.no/

Retur: søndag ettermiddag etter dagens klatreøkt

Fører: En klatrefører for Rjukan på 130 sider er utgitt av Rockfax. Føreren selges i velassorterte sportsbutikker samt hos diverse nettbutikker. Nærmere informasjon finner du på http://www.rockfax.com/climbing-guides/books/heavy-water-rjukan-ice-2005/

Krav til deltakere: Isklatring er en potensielt farlig aktivitet, og regnes som farligere enn klatring på klippe grunnet at man bruker mye skarpt utstyr, samt at is er et mer ustabilt medium å klatre på enn fjell. For å være med på samlingen kreves det at du har kunnskap og erfaring fra isklatring, at du selv har det utstyret som kreves for å klatre på is, kunnskap om utstyret og er i stand til å ta vare på deg selv og klatremakkeren din.

Det presiseres at dette er en samling og ikke et kurs. Det vil ikke bli noen organisert opplæring i utstyrsbruk eller isklatring i løpet av helgen.

Pris: 0,- ved påmelding. Vi spleiser på alle utgifter til transport og overnatting.

Spørsmål og påmelding: på e-post til Odd Magne på omogreid@broadpark.no

NB! Påmeldingsfrist 18. januar

:: Referat og bilder fra fjorårets samling

...les resten av artikkelen
19.desember Rapport og resultater fra julebuldringen

a01431Det ble unge, lovende Endre Evensen som stakk av med seieren i herreklassen, og Sunniva Hammerås som vant dameklassen, i det som sannsynligvis var den siste julebuldringen i Bergenshallen på en lang stund. Endre gjorde for øvrig også stor stas på BKK for halvannen uke siden, da han tok 2. plass i nordisk mesterskap i ledklatring for juniorer. De øvrige vinnerne av gutte-, jente- og turklassen i julebuldringen ble Leo Bøe, som vant overlegent, Tuva Bergset og Jonas Hagen, som overrasket seg selv ved å vinne turklassen med god margin og lovet å stille i herreklassen til neste år.

Det var ellers mange deltakere i julebuldringen i år, noe som lover bra for neste års julebuldring, som sannsynligvis vil finne sted i Bryggeriet. Det var overraskende 21 deltakere i dameklassen, og det kom reisende fra både sør og nord - til og med det store utland var godt representert med flere nasjonaliteter.

Vi takker alle som var med på dugnaden og stilte opp for at dette skulle bli et flott arrangement, UTE for fine premier, og alle andre som bidro til den gode stemningen som var, både under julebuldringen og på festen etterpå.

:: Alle resultatene

Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012 Julebuldring 2012

...les resten av artikkelen
18.november Magnus på 3. plass i verdenscupen i Kranj

Magnus tangerte sitt beste resultat i senior internasjonalt med 3. plass i sesongens siste verdenscup som ble avholdt i Kranj i Slovenia i helgen. Han endte på 6. plass totalt i verdenscupen. Også fire andre norske deltakere var med: John Henry Nilssen kom til semifinalen og endte på 25. plass, mens Jakob Heber Norum, Tina Johnsen Hafsaas og Maria Davies Sandbu ble henholdsvis nr. 47., 29. og 34

:: Resultatlisten

...les resten av artikkelen
17.november Magnus på 5. plass før finalen i sesongens siste WC i Kranj

Sesongens siste verdenscup er i gang i Kranj i Slovenia, og Magnus er foreløpig på 5. plass etter semifinalen i kveld og er dermed videre til finalen i morgen. Han ligger på 7. plass totalt i verdenscupen så langt denne sesongen. Også fire andre norske deltakere var med i dag: John Henry Nilssen kom til semifinalen og endte på 25. plass, mens Jakob Heber Norum, Tina Johnsen Hafsaas og Maria Davies Sandbu ble henholdsvis nr. 47., 29. og 34. Finalene vises direkte på ifsc.tv søndag kl. 15.45.

:: ifsc.tv

:: Alle resultatene

...les resten av artikkelen
16.november Bergenshallen stengt 22. november

Grunnet skruing til ungdomsgruppekonkurranse fredag 23. november vil bergenshallen være stengt torsdag 22. november.

...les resten av artikkelen
14.november Julebuldring og julebord 2012

Hold av hele lørdag 15. desember! Dette blir sannsynligvis den siste julebuldringen i Bergenshallen på en stund. Det blir buldring med problemer på alle nivåer, både nybegynnere og verdenseliten skal få bryne seg. På kvelden blir det julebord i Stemmemyren og gjensyn med klatrebandet Second go. Bli med på årets begivenhet.

Tidsskjema:

10.00: Hallen åpner for registrering.

11.00-13.30: Juniorer, dameklassen og turklassen

14.00-16.30: Herreklassen

Julebordet starter kl 19.30. Det blir 18-årsgrense fra kl 22.

Påmelding til julebord kan gjøres ved å betale inn kr 350,- (400,- for ikke-medlemmer) til kontonr. 3624.53.40812. Merk giroen med navn og julebulder 2012. Det er også mulig å betale og melde seg på i hallen.

Send i tillegg en epost til julebord@bergen-klatreklubb.no med informasjon om når dere betalte og hva dere vil spise. Prisen dekker julebulderkonkurranse, festmiddag og live musikk pluss en liten attåt - men man må selv sørge for hovedparten av medbragt.

Kun buldring koster 50,- for medlemmer, 100,- for ikke-medlemmer, mens juniorer buldrer gratis. Påmelding hvis du kun skal buldre skjer i hallen den 15. Desember.

Påmeldingsfrist til julebordet er 9. desember. Dette blir kanonbra!

Menyvalg:

Pinnekjøtt

Ovnsbakt kveite. De som ønsker ovnsbakt kveite må melde fra om dette på påmeldingen sin.

Vegatar Tagliatelle. Rent vegetartilbud. Meld fra om dette på påmeldingen.

NB: Buldrekonkurransen er først og fremst en sosial begivenhet hvor alle kan delta uansett ferdighetsnivå. Det blir skrudd kvalitetsproblemer for alle!

:: Kart som viser hvor Stemmemyren idrettsanlegg ligger (Øyjordsveien 6).

Erlend har redigert en video fra julebuldring:

...les resten av artikkelen
11.november NM Stavanger

NM i klatring ble arrangert av Bratte Rogalands Venner i Sørmarka Arena i helgen. Det ble en fin opplevelse på en bra arrangert konkurranse der mange fra Bergen Klatreklubb hadde tatt turen. Leo Bøe endte på 3. plass i sin juniorklasse og endte også på 3. plass sammenlagt i norgescupen. Helle Nybø fikk 3. plass i eldre junior. Senior damefinalistene Marie Sunde og Sofie Vervaet endte på 5. og 7. plass og i herreklassen fikk Kristoffer Thorbjørnsen 7. plass, Jarle Kalland 6. plass og Endre Evensen 5. plass. Sistnevnte gjorde det også bra i europeisk mesterskap for junior for en uke siden. Magnus Midtbø var den eneste som toppet ut finalen og vant, til tross for at han var nummer 2 etter kvalifiseringen.

:: Resultater ligger på BRV sine nettsider: Junior og senior.

...les resten av artikkelen
30.oktober Loddefjord-kveld onsdag 31. oktober

Vi minner om at det er duket for en ny Loddefjord-kveld i morgen, onsdag 31. oktober fra kl. 18.30. Vi trosser uværsmeldingene og vil lyssette noen av klatrerutene, spille musikk, ha bålkos, pølsegrilling og servering av kaffe. Ta med folk og møt opp til en sosial kveld og treningsøkt på vårt kjære lokalcrag. Det vil bli hengt opp topptau på noen av rutene, så det vil bli mulig å få klatret for de fleste. Selv de harde rutene har litt enklere klatring i starten. Og uansett blir det sosialt!

:: Bilder fra fjorårets samling

...les resten av artikkelen
17.oktober DMM strekkbenkdemo

dmm-road-trip-lDMM kommer til Bergenshallen med en strekkbenktester mandag 22. oktober. Dette er en enestående mulighet for å få testet hva ditt gamle kasserte utstyr (f.eks karabinere, slynger etc) faktisk tåler i forskjellige situasjoner og diskutere med eksperter. Klikk på plakaten for mer informasjon!

DMM er på plass kl 16-21 og hallen er åpen for klatring som vanlig.

...les resten av artikkelen
16.oktober BKK filmklubb onsdag 17. oktober

Onsdag 17. oktober kl. 20.30 er det duket for høstens første filmklubb i Bergenshallen. Vi tar med og presenterer tre ulike filmer som folk kan velge mellom. Hver av filmene varer ca. en time, og vi viser den filmen folk vil se. Vel møtt og god film!

NB! Vi stenger hallen for klatring kl. 20.15.

...les resten av artikkelen
10.oktober Sosiale BKK

Datoen for julebord og julebuldring er spikret, så hold av lørdag 15. desember til disse to store begivenhetene!

Onsdag 17. oktober: Filmklubb i Bergenshallen.

Onsdag 31. oktober: Loddefjordkveld.

Det har tidligere vært annonsert at klatrekortfilmfestivalen skulle arrangeres i høst men den er nå utsatt til over nyttår.

...les resten av artikkelen
13.september Dugnad Bryggeriet Klatresenter

Oppdatering 10. oktober: Mange har meldt seg, men vi vet at det fortsatt er mange som ikke har fått fingeren ut som er giret på å være med! Send melding til Lars!

Nå nærmer det seg byggeoppstart i Hansaparken. Vi håper å starte arbeidet i midten av oktober.

For å få dette i havn trenger vi dugnadshjelp. Vi ønsker at alle som har lyst og mulighet til å hjelpe til med byggingen i høst om å sende en epost til dugnadsorganisator Lars på lars@njord.as

Eposten må inneholde fullt navn og telefonnummer. Vi håper at noen kan hjelpe til på dagtid enkelte ukedager. Hvis noen har kompetanse innen maling, stillas, tømring etc, si fra om dette.

...les resten av artikkelen
25.august Bergensmestre kåret

Det første Bergensmesterskapet på lang tid ble avhold lørdag, kombinert med åpning av hallen for vinteren og innledning av innendørssesongen.

Konkurranseformatet var likt det som benyttes på julebuldringen, altså var det en noe uformell og sosial begivenhet. Jarle Kalland, Erlend Sunde og Endre Evensen toppet resultatlisten for herreklassen og Sunniva Hammerås, Sissel Norland og Marie Sunde tok pallen i dameklassen.

:: Hele resultatlisten

...les resten av artikkelen
19.august Legenden Doug Scott til Bergen

dougscottsDen kjente fjellklatreren Doug Scott kommer til Bergen for å holde foredrag mandag 10. september.

Doug Scott har gjennomført 45 ekspedisjoner til noen av de høyeste fjellene i Asia. Han har vært på toppen av 40 av dem, og halvparten av toppene klatret han som førstebestiger. Bortsett fra klatreturen opp sørvest-veggen på Mount Everest – under ekspedisjonen til Sir Chris Bonington i 1975 –, har Doug gjort alle bestigningene i god alpin stil – uten medbrakt oksygen.

DNT fjellsport Bergen, BSI Friluft og Bergen Klatreklubb samarbeider om å arrangere foredraget, som sponses av Platou Sport.

Et eventuelt overskudd vil gå til den frivillige organisasjonen "Mountain People" i Nepal – se www.mountain-people.org

Sted: Egget, Studentsenteret
Tidspunkt: Mandag 10. september kl. 19
Pris: 100 kroner

Bilde: Doug Scott på første vinterbestigning av østveggen på Koh-i-Sisgeikh der han klatret med Tony Watts i 1967. Foto: Privat

...les resten av artikkelen
13.august Bergenshallen åpner med bergensmesterskap lørdag 25. august!

Bergenshallen åpner igjen med vanlige åpningstider mandag 27. august (frem til da er Bergenshallen sommerstengt).

Vi skrur om hele hallen med nye ruter før vi åpner igjen, og lørdag 25. august arrangerer BKK i den anledning bergensmesterskap i ledklatring. Dette blir en høyst uoffisiell konkurranse der absolutt alle som vil det, kan delta (man må selvsagt kunne klatre sikkert på led).

Hvem får tittelen Bergensmester 2012?

Det er begrenset hvor mange deltakere vi kan ta imot på en gang, så du bør melde deg på konkurransen på forhånd. Vi kjører fire klasser: jenter, gutter, damer og herrer. For å kunne delta i jente- eller gutteklassen må du minst fylle 13 år i år og være under 18 år (senest være født i 1999 og tidligst i 1994).

Det er gratis å delta for medlemmer av BKK, for alle andre koster det 50 kr.

Vi kommer til å bruke et uformelt format tilsvarende det vi bruker når vi arrangerer julebuldring, og de som deltar, sikrer hverandre.

UteUTE på Korskirkealmenningen stiller med premier!

Påmelding:

Påmeldingsskjema og liste over påmeldte så langt finner du her.

Foreløpig tidsprogram (kan bli endret):

Jenter og gutter møter opp kl. 10.30 og klatrer fra kl. 11 til kl. 14. Damer og herrer møter opp kl. 14.30 og klatrer fra kl. 15 til kl. 18.

Og etterpå innleder vi innesesongen med en klatreøl på Café Opera.

Send en e-post til marie@bergen-klatreklubb.no hvis du har spørsmål.

...les resten av artikkelen
10.august Worldcup i Imst

I helgen er det worldcup i ledklatring i Imst (Østerrike). De norske deltagerne er John Henry Nilssen, Tina Johansen Hafsaas, Jakob Heber Norum, Maria Davies Sandbu og Magnus Midtbø. For John Henry er det første deltagelse i en internasjonal konkurranse på seniornivå. Jakob debuterer også på seniornivå, men har en rekke sterke plasseringer på juniornivå. Det samme kan sies om Tina, forrige helg vant hun sin andre konkurranse i den Europeiske ungdomscupen. Maria har ladet opp med buldring i Sør-Afrika. Magnus har i de to første WC konkurransene denne sesongen havnet på en 4. og 5.plass, og er foreløpig rangert som nr. 4 i cupen.

Denne sesongen virker det som om det internasjonale forbundet (IFSC) satser på å heve kvaliteten på web-tv overføringene. De har flere kameraer, en mer stabil kvalitet på bilde og lyd, de intervjuer deltagerne og det er en kommentator som i alle fall kan kalles entusiastisk. Du kan se hele konkurransen direkte på ifsc.tv Kvalifiseringen starter fredag kl 10 og semifinalene fredag kl 19. Finalene går lørdag kveld. Resultatlistene legges ut hos IFSC.

...les resten av artikkelen
07.august Bryggeriet - under brygging!

Byggeprosessen for den planlagte buldrehallen på Kalfaret starter nå i august. Nyheter og bilder fra prosessen kommer til å bli lagt ut på nett. Sjekk ut nettsiden til Bryggeriet. Det er fremdeles ikke for seint å forhåndskjøpe sterkt rabattert årskort og bidra til finansieringen av prosjektet. Muligheten for å låne penger til prosessen vil bli avsluttet i løpet av august. Vi håper å begynner monteringen av klatrevegger i oktober og å kunne åpne med jule/nyttårsbuldring rundt årskiftet.

...les resten av artikkelen
04.august Bergenshallen har fått ny administrativt ansvarlig

Styret har ansatt Sofie Vervaet som Bergenshallens nye administrativt ansvarlige fra 1. august. Hun går inn i 40 % stilling og vil sannsynligvis også få det administrative ansvaret for det nye buldresenteret når den tid kommer.

Administrativt ansvarlig for Bergenshallen tar seg av alle de daglige henvendelsene som kommer til BKK, setter opp kurs, er sjef for Bergenshallens kursinstruktører, kveldsvakter og vaskeansvarlige og passer på vegne av styret på at det er orden i sakene.

Bergenshallen har også fått ny teknisk ansvarlig, Kristoffer Thorbjørnsen, som har ansvaret for alt det tekniske arbeidet i hallen, som f.eks. ruteskruing og vedlikehold av utstyr.

Vi ønsker begge veldig velkomne og sender samtidig en stor takk til Kaia Hugin for alt det fine arbeidet hun har gjort som Bergenshallens administrativt ansvarlige fra 2006 til 2012!

Takk også til Tor Willy Ingebrigtsen og Jaran Nordstrand som har vært teknisk ansvarlige for Bergenshallen i samme tidsrom.

Vi setter stor pris på arbeidet dere har gjort!

...les resten av artikkelen
21.juli Worldcup i Briancon

Magnus Midtbø kapret en sterk fjerdeplass i sesongens andre worldcup i ledklatring. Forrige helg ble han nr. 5 i Chamonix. Den andre norske deltageren, 18 år gamle Tina Johnsen Hafsaas, ble nr. 40. Herreklassen ble vunnet av japanske Sachi Amma mens franske Hélène Janicot vant dameklassen.

:: IFSC har begynt å legge ut videoer fra konkurranser på Youtube. I videoen fra finalen nedenfor klatrer Magnus fra 1.08.

:: Komplette resultatlister hos IFSC

 

...les resten av artikkelen
01.juli Resultater buldring Veko

Magnus topper finalenLørdag var det buldrekonkurranse på Ekstremsportveko på Voss. Våre lokale helter Sunniva Hammerås og Jaran Nordstrand kjempet i teten helt til slutt. Jaran kjempet alene mot Adam Ondra for en plass i siste finalebulder med Magnus Midtbø men ble til slutt slått med et par små flytt.

 

Resultat damer
1. Therese Johansen
2. Hannah Midtbø
3.

Sunniva Hammerås

 

Resultat herrer
1. Magnus Midtbø
2. Adam Ondra
3. Jaran Nordstrand

Ekstremsportveko 2012 Ekstremsportveko 2012 Ekstremsportveko 2012 Ekstremsportveko 2012 Ekstremsportveko 2012 Ekstremsportveko 2012 Ekstremsportveko 2012

...les resten av artikkelen
27.juni Buldrekonkurranse på Veko

Ekstremsportveko er godt i gang, og lørdag 30. juni fra kl 10-18 går den tradisjonelle buldrekonkurransen av stabelen. Dette er en av de store klatrebegivenhetene på vestlandet denne sommeren!

:: Mer informasjon på Veko sine nettsider.

...les resten av artikkelen
21.juni Nattåpent på Ute i kveld

uteI kveld holder klatrebutikken Ute ved Korskirken nattåpent. Det blir mulig å gjøre noen knallgode kjøp, alt i butikken har 15% rabatt!

:: Se nattåpentheftet for detaljer om tilbudene.

...les resten av artikkelen
17.juni Bergen Klatreklubbs lokale klatrekortfilmfestival

cliffcliff2Har du lyst til å lage film, eller har du allerede en del filmsnutter liggende?

Til høsten vinteren ønsker BKK Filmklubb å arrangere en liten filmfestival. Med rød løper og champagne selvsagt, og en bra fest.

Det avhenger av at du lager og leverer film til oss. Det trenger ikke være rare greiene.

Kriterier:

 • Det må ha noe med klatring eller fjell å gjøre, gjerne lokalt, men også fra rundt omkring ellers.
 • Det kan være naturbilder, historier fra det lokale miljøet, parodier, kunst, humoristisk, skrekk - bruk fantasien.
 • Lengden på filmen kan maks være 10 min. Men også 30 sekunder, 2 min, 5 min. Kortfilm er kortfilm.

Vi kommer tilbake til innleveringsfristen. Bruk våren og forhåpentligvis finværet, sommeren og høsten på å filme litt.

Dette blir konge!

...les resten av artikkelen
14.juni Klatrecamp 2012

Vi har satt opp klatrecamp for ungdommer fra 12 til 16 år i uke 26 (25.-29. juni) og uke 31 (30. juli-3. august). Det er fremdeles ledige plasser på begge campene, og klatrecampene er åpne både for de uten erfaring og medlemmer av ungdomsgruppen.

:: Mer informasjon og påmelding

...les resten av artikkelen
04.juni DWS Bergen 2012

dws2012-013Helgens dypvannsolokonkurranse i Vågen i Bergen ble en kjempesuksess takket være Norwegian Rockmaster som stilte med vegg, STS som stilte med stillas, UTE som stilte med premier, en massiv dugnadsvilje fra klatrerne i bergensmiljøet og ikke minst en god gjeng med gira klatrere som stilte som deltakere! Tilskuertallene er usikre siden alt var gratis, men et lett estimat tilsa at mange hundre tilskuere var innom for å se på showet. Dypvannssolo må kunne sies å være den mest publikumsvennlige klatregrenen!

Pallresultatene:

Dame senior

1. Hannah Midtbø
2. Therese Johansen
3. Sunniva Hammerås

Herre senior

1. Magnus Midtbø
2. Endre Sandø Evensen
3. Terje Strøm
3. Kristoffer Thorbjørnsen

Dame junior

1. Jorun Rennan
2. Helle Hoggen Nybø
3. Victoria Kongsvik

Herre junior
1. Tord Hauge
2. Eivind Sandvik
3. Erlend Nundal

 

:: Den internasjonale Norwegian Rock Master avholdes i Arendal i august

DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012 DWS Bergen 2012

...les resten av artikkelen
04.juni Innkalling til ekstraordinært årsmøte

Styret i Bergen Klatreklubb ønsker med dette å innkalle til ekstraordinært årsmøte mandag 18. juni kl. 19.00. Formålet med møtet er å behandle forslag om å få bygget en ny buldrehall. Utbyggingen innebærer relativt store økonomiske forpliktelser for klubben, og styret mener derfor det er riktig å avholde et ekstraordinært årsmøte for å sikre at prosjektet har oppslutning fra klubbens medlemmer. Møtet blir avholdt i klubbens klatrehall i Bergenshallen.

Utkast til kontrakt blir sendt i løpet av få dager til de som har meldt seg som långiver. Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på.

:: Sakspapirer i pdf-format

:: Meld deg på som långiver her

...les resten av artikkelen
31.mai DWS i helgen

dwsveggentorsdaglitenDWS-veggen er oppe og rutesettingen er i gang før helgens konkurranseshow. Alt ligger til rette for at arrangementet blir helt kanon!

Fredag 1. juni kl 18 blir det speedklatring med finaler kl 21, her er det bare å stille opp og være med!

Lørdag 2. juni kl 10 og 12 er det kvalifiseringer for junior og senior i hovedkonkurransen, med finaler som starter kl 20 og 21.

:: Norwegian Rock Master Bergen 2012

DWS Bergen 2012

...les resten av artikkelen
25.mai Det går mot ny stor buldrehall i Bergen!

Buldretilbudet i Bergen er for dårlig, men nå ser det ut til at det blir en ny stor buldrehall!

:: Registrer interessen her!

Bergen Klatreklubb har i flere år arbeidet med å få til en ny stor buldrehall. Vi har nå fått på plass finansiering av en ny hall og vi håper å kunne åpne hallen før påske 2013. Buldrehallen vil ligge inne i fjellhallene like ved Hansaparken på Kalfaret, i gangavstand fra sentrum. Gulvarealet er på ca. 360 kvadratmeter og takhøyden mer enn 5 meter. Klatrearealet blir i første omgang rundt 500 kvadratmeter. I en så stor hall vil både nybegynnere og ihuga buldrere kunne få gode treningsvilkår. Prosjektet innebærer relativt store økonomiske forpliktelser for klubben og styret vil i den nærmeste fremtid innkalle til ekstraordinær generalforsamling for å få medlemmenes godkjennelse for å gå videre med prosjektet.

Det at over 100 personer har sagt seg villig til å låne klubben over 900.000 kroner har vært helt avgjørende for finansieringen av prosjektet. Det arbeides med å gjøre ferdig en kontrakt mellom den enkelte långiver og BKK. BKK vil ønske å få pengene utbetalt i løpet av sommeren 2011, vi vil snart komme med en dato for dette. Lånet vil man enten få betalt tilbake i form av sterkt rabatterte årskort og/eller i form av årlig tilbakebetaling til konto. I praksis vil dette fungere slik at de som låner penger til BKK forhåndskjøper rabattert årskort for flere år. Klikk på bildet av tabellen under for å se flere skisser som antyder noe av potensialet i lokalet.

 • Lenke til nettskjema for å registrere interessen for å låne BKK penger ligger øverst i denne artikkelen.
 • Endelig avgjørelse om bygging vil vli tatt på ekstraordinær generalforsamling.
 • Det er fortsatt mulig å registrere interesse for å være långiver.
 • Oppdatert informasjon om antall personer som har meldt seg som utlånere og samlet lånebeløp kan du se i høyre kolonne på forsiden.
 • Les mer om lånemodellen (pdf)

BRYGGERIET_KLATRESENTER Bryggeriet Bryggeriet Bryggeriet BryggerietBryggerietBryggerietBryggerietBryggeriet

...les resten av artikkelen
11.mai BKK-stipendet 2012

BKK deler årlig ut prosjektstipender med målet å stimulere til sportslige eller faglige prestasjoner innen klatring. Styret behandler søkader førstkommende styremøte og frist for innlevering i denne omgang er 10. juni.

:: Kriterier og mer informasjon

...les resten av artikkelen
05.mai DWS Bergen 31.mai til 4.juni

nrm-dws1Alle klatrere! Kom til Bergen og delta i tidenes første deep water solo i Bergen havn fra 31.mai til 4.juni. Det blir show, klatring, fest og masse tilskuere. Klatringen skjer på Norwegian Rock Masters vegg fra Arendal. Konkurransen i Vågen er et samarbeid mellom Norwegian Rock Master og Bergen Klatreklubb.

:: Program

:: Påmelding

:: Video fra arrangementet i Arendal 2011

DWS Arendal 2011

...les resten av artikkelen
30.april bergenshallen er stengt 1. mai

Vi ønsker alle en strålende feiring av arbeidernes frigjøringsdag!

...les resten av artikkelen
30.april hallen er stengt 30. april

Pga strålende vær er hallen stengt i dag, 30. april. Kos dere i sola :)

...les resten av artikkelen
16.april Infomøte DWS Bergen 2012

Det er satt i gang forberedelser for å arrangere en nasjonal klatrekonkurranse i Vågen i Bergen i vår. Det blir dypvannssoloering på veggen som er brukt i Norwegian Rock Master tidligere og forhåpentligvis et kjempemessig show. Konkurransedatoen er satt til 2. juni men vi håper å ha veggen oppe fra 24. mai. For at dette skal bli skikkelig bra er det en del ting som skal klaffe. Blant annet trengs mange frivillige som stiller opp til både planlegging og utførelse av selve arrangementet. Det er planlagt et møte onsdag 18. april kl 18 i Bergenshallen. Alle som ønsker å være med som frivillig eller i arrangementskomiteen er velkommen!

...les resten av artikkelen
19.mars Åpningstider i påsken

Harepusonsdag 4. april          kl. 18.00 – 22.00

Skjærtorsdag 5. april            kl. 18.00 – 22.00

Fredag 6., lørdag 7. & søndag 8. STENGT

2. påskedag mandag 9. april   kl. 18.00 – 22.00

tirdag 10. april                     kl. 18.00 – 22.00

onsdag 11. april                   kl. 18.00 – 22.00

torsdag 12. april                   kl. 18.00 – 22.00

 

Fra og med lørdag 14. april har vi vanlige åpningstider igjen.

God påske!

...les resten av artikkelen
19.mars Bergen Klatreklubb søker ny administrativ ansvarlig

Vi søker ny administrativ ansvarlig i Bergen Klatreklubb. Vi søker i utgangspunktet en person i 50 % stilling, men stillingsprosenten kan både minkes noe og økes. Arbeidstiden er fleksibel, og det er mulig å gjøre deler av jobben hjemmefra hvis man ønsker det.

Arbeidsoppgavene består i å holde orden på aktiviteten som foregår i hallen – mailkorrespondanse, kurspåmelding, ungdomsgrupper, booking av instruktører til kurs og arrangementer, post og regnskap, samt noe topptausikring av grupper i hallen. Du har også hovedansvar for de andre som jobber i hallen. Du har jevnlig kontakt med styret i BKK.

Stillingen kan økes til både 80 % og 100 %. Da vil arbeidsoppgavene inkludere teknisk vedlikehold av klatrehallen, innkjøp og vedlikehold av klatreutstyr, ruteskruing og instruktørarbeid. 

Kvalifikasjoner: Du må være i stand til å jobbe svært selvstendig, være pliktoppfyllende, ærlig og serviceinnstilt. Du bør være en relativt erfaren klatrer, det er en fordel hvis du er klatreinstruktør, men dette er ikke et krav da vi kan gi deg instruktørkurs. Erfaring fra administrasjon og regnskap skader ikke.

Lønn etter avtale.

 

Søknadsfrist: 15. april.

Tiltredelse: Ca. 1. juni og gjerne tidligere. Kan diskuteres.

Hvis du har spørsmål til stillingen eller ønsker mer info, send en mail til post@bergen-klatreklubb.no.

Søknad med CV sendes til samme adresse.

...les resten av artikkelen
15.mars Bergen Klatreklubb søker ny torsdagsvakt

Vi trenger ny kveldsvakt på torsdager. Kveldsvakten varer fra kl. 18.00 til 22.00. Arbeidsoppgavene består i å ta imot klatrere i resepsjonen, betjene kassaapparatet og registrere nye medlemmer, samt holde et våkent oppsyn med sikkerheten i hallen.

Vi søker en ærlig, pliktoppfylende, hyggelig og serviceinnstilt person. Du må ha fylt 18 år og klatret aktivt i minimum 1 år. Det er en fordel hvis du er klatreinstruktør, men dette er ikke noe krav da vi kan gi deg instruktørkurs.

Kveldsvaktene er ikke lønnet, men du klatrer gratis i hallen hele døgnet året rundt! Du kan også få mulighet til å gjøre annet lønnet arbeid i hallen som å holde innføringskurs i klatring. Å være klatrevakt er en fin mulighet til å bli kjent med folk i klatremiljøet.

Hvis du er interessert, skriv noen ord om deg selv og send en mail til marie@bergen-klatreklubb.no

...les resten av artikkelen
11.mars Kilekurs 14. april

Vi har satt opp et kurs i klatring på egne sikringer 14. - 15. april. NB: Begrenset kapasitet, førstemann til møllen!

:: Påmelding og mer informasjon om kurset

...les resten av artikkelen
07.mars Årets første filmklubb

Vi viser to kortfilmer og samtidig presenterer vi årets happening for klatrefilmentusiaster.

Deretter blir det visning av den nye filmen om Adam Ondra.

Og selvsagt: Kaffe og vafler!

Tirsdag 13/3 kl 20.30 i Bergenshallen.

NB: Vi stenger for klatring i hallen kl 20.15 denne kvelden.

BKK Filmklubb er gratis for medlemmer av Bergen Klatreklubb!

...les resten av artikkelen
25.februar Resultater NC Sogndal

Norgescup i klatring ble avholdt i Sognahallen lørdag. Deltakere fra Bergen Klatreklubb kapret tre andreplasser: John Henry Nilssen og Marie Sunde i seniorklassene og Leo Ketil Bøe i klassen yngre junior. Jarle Kalland og Endre Evensen kom også til finalen i seniorklassen og endte på 5. og 7. plass.

:: Alle resultatene

...les resten av artikkelen
25.februar NC Sogndal

Norgescup i Sogndal er i gang, og videostreaming kan følges her!

Mer informasjon og tidsskjema på Sogndal Klatreklubbs websider.

...les resten av artikkelen
22.februar Årsmøte 2012

Årsmøtet 2012 i Bergen Klatreklubb avholdes 21. mars kl 19. Det finner sted i 3. etasje i Bergenshallen.

Saksliste:

 1. Godkjenning av innkallingen
 2. Valg av møteleder og referent
 3. Gjennomgang og godkjenning av årsmelding og regnskap for 2011
 4. Valg av nytt styre, valgkomité og revisorer for neste periode
 5. Presentasjon av budsjett for 2012
 6. Orientering om buldrehallprosjektet
 7. Eventuelt
 8. Godkjenning av budsjett for 2012

Alle medlemmer kan komme med saksforslag - disse må sendes BKK innen 7. mars, gjerne pr. epost til post@bergen-klatreklubb.no. Vi minner om at det er medlemmer i BKK som har stemmerett på årsmøtet og oppfordrer alle til å betale medlemskontingenten for 2012 nå. En revisjon av sakslisten og relevante dokumenter vil være tilgjengelig på www.bergen-klatreklubb.no en uke før møtet.

Valgkomiteen består av Erik løvby, Anders Melkevoll og Renathe Bolstad. De tar imot innspill på epost til loevby@gmail.com.

Årsmeldingen med relevante dokumenter kan lastes ned som pdf her.

...les resten av artikkelen
22.februar BKK Filmklubb utgår i dag

På grunn av sykdom må vi dessverre avlyse årets første filmklubbvisning som skulle kjøres i gang i kveld.

Vi prøver å sette visningen opp så snart som mulig, kommer tilbake med informasjon om dato.

...les resten av artikkelen
20.februar Til minne om Stein-Ivar

Stein-Ivar (Foto: Trango 2008)Det var med stor sorg vi fikk beskjeden om at Stein-Ivar Gravdal, sammen med sin gode venn Bjørn-Eivind Årtun, omkom i en klatreulykke på Kjerag den 7.februar. Stein-Ivar var født og oppvokst i Bergen og begynte å klatre som 15-åring i 1989. Han viste med en gang at han hadde et stort talent og ble raskt en del av klatremiljøet. I en periode da klatresporten utviklet seg fra et lite miljø til en sport som i dag er tilrettelagt for mange, fikk Stein-Ivar være med å sette sitt preg. Han var med på de første klatrekonkurransene i Norge, på utviklingen av nye klatrefelt i Bergensområdet og var viktig i arbeidet for å få etablert klatreveggen i Bergenshallen. Men Stein-Ivar var alltid på søken etter nye utfordringer og det var ute i naturen han fant disse, på surfebrett og snowboard eller med klatresko. Stein-Ivar var svært respektert i alle disse miljøene og var en som lot sine prestasjoner tale for seg. Samtidig var han ærlig, tok vare på vennskapene han knyttet og sa ifra dersom han mente noe var urett.

Listen over klatreprestasjoner som står igjen etter Stein-Ivar er lengre og mer allsidig enn de fleste. Flere ekspedisjoner til Pakistan, inkludert andrebestigning av norskeruta på Great Trango i 2008, førstebestigning av nordveggen på Ulvetanna i Antarktis i 2006, en rekke nye ruter i Rogaland og på Sotra, og klatreturer til blant annet til Frankrike, Italia og Sør-Afrika. Men Kjerag stod på mange måter i en særstilling. Denne 800-meter høye veggen innerst i Lysefjorden var Stein-Ivar sitt fjell. Han var med på å gå de første rutene i veggen fra 1996, og mange sene kvelder gikk med til å studere bilder av veggene der og drømme om nye flotte turer. Resultatet var nye ruter sommer og vinter, og en vedvarende utforskertrang som skulle få et tragisk utfall.

I 2000 flyttet han til Stavanger, en by han allerede var tett knyttet til gjennom familie og venner i klatre- og surfemiljøet. Gjennom sitt arbeid som sikringsleder og ingeniør i Aak fikk han friheten til å klatre og dra på tur ved siden av jobben. For Stein-Ivar var glad i å reise og en som gjennom sitt aktive liv fikk sett store deler av verden sammen med sin kjære Anna eller med gode venner. Da han og Anna fikk lille Erle i 2010 var det klart at de skulle dra sammen til Australia i permisjonstiden.

Da Stein-Ivar og Bjørn-Eivind dro på tur til Kjerag 7.februar gjorde de det de har gjort så mange ganger før og hatt så stor glede av. Denne gangen gikk det forferdelig galt, og tilbake sitter hele klatre-Norge i dyp sorg over å ha mistet to av sine beste.

Men tankene våre går mest til de som stod Stein-Ivar nærmest. Til Anna og til Erle, som han satte foran alt annet. Dette gjør vondt å tenke på, men vi skal alltid huske Stein-Ivar for hans livsglede, pågangsmot og varme vennskap.

Klatrevenner i Bergen

Stein-Ivar (Foto: Trango 2008)

...les resten av artikkelen
16.februar Referat fra isklatresamlingen

Glimrende isklatresamling på Gol

Skarpe økser og stegjern. Smørmyk is og blå himmel. Minusgrader og kalde tær. Varm badstu og engasjerte mennesker. Det er stikkord for isklatresamlingen i regi av DNT fjellsport Bergen og Bergen Klatreklubb på Gol i helga.

Ulykken i Kjerag preget naturligvis oss åtte som var samlet på Gol. Det gjør noe med en, når slikt skjer – miljøet er ikke så stort. Våre tanker går naturlig nok til de pårørende.

Men - vi var nå en gjeng som hadde kommet sammen for å klatre is – Daniel, Jon Eivind, Harry, Morten, Bjarte, Ståle og undertegnede samt Odd Magne som var initiativtaker og koordinator for samlingen. Noen kjente ansikter og noen nye – alle like trivelige å være på tur med. Lørdag morgen dro vi til Golsjuvet – de fleste for å slå øksa i isen for første gang i år. 1Noen hadde mye erfaring i å klatre på is, og de delte mer enn gjerne kunnskapen med oss litt mindre erfarne.

Golsjuvet byr på variert isklatring på alle nivå, så her var utfordringer nok til at samtlige fikk kjenne både på arm- og leggpump, noen på led – andre på topptau. En temmelig kald morgen ble etter hvert litt mildere, og et lengre opphold i badstua på campingen på kvelden sørget for at ingen kunne klage på kalde tær i alle fall.

Søndagen dro Morten og Bjarte samt Ståle og John til Lærdal for å finne seg fosser å klatre der. Vi fire andre dro til Hemsedal med sikte på Haugsfossen. En kjent rute der er «Husmorgymnastikken», og med en anmarsj på 20-30 minutter i snø til låret som oppvarming, må jeg innrømme at det er den hardeste husmorgymnastikken jeg har vært med på – men utrolig artig og flott klatring i høyre del av fossen. Odd Magne og jeg klatra også Indre Haugsfoss – og opplevde egentlig den som lettere enn hovedfossen selv om den er beskrevet som hardere. Uansett – glimrende klatring på smørmyk is i strålende sol. Kan anbefales!

På vei ned gikk vi forresten den opptråkka stien, som var blåst igjen siste stykket ved parkeringen ...

Ågot Caroline Nilssen

Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012

...les resten av artikkelen
12.februar Klatretragedien på Kjerag

Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Stein-Ivar Gravdal (37) og Bjørn-Eivind Aartun (45) omkom i en klatreulykke på Kjerag. De skulle klatre en ny isrute i venstre kant av veggen og ble meldt savnet da de ikke kom tilbake som avtalt torsdag kveld. Fredag ble de observert hengende i veggen og senere hentet ned av alpin redningsgruppe. Omstendighetene rundt ulykken er foreløpig ikke klare.

Stein-Ivar og Bjørn-Eivind var to av landets aller fremste alpinklatrere, med en lang rekke fremragende prestasjoner de siste årene. Stein-Ivar var blant pionerene på Kjerag fra midten av 1990-tallet med en rekke førstebestigninger, også av nye ruter vinterstid. Han var også med på førstebestigningen av Ulvetannas nordvegg i Antarktis i 2006 og på repetisjonen av Norskeruta på Great Trango i 2008, i tillegg til en rekke andre imponerende bestigninger. Han bodde i Bergen frem til 2001 og var sentral i klatremiljøet her. Stein-Ivar begynte å klatre som 16-åring og hadde et talent og engasjement for sporten som var til stor inspirasjon for andre.

Bjørn-Eivind bodde i Bergen på nitti-tallet frem til 1999 og viste seg allerede da som en engasjert og dyktig fjellklatrer, med flere førstebestigninger i Uskedalen. De siste årene har han markert seg som Norges fremste alpinklatrer, blant annet med førstebestigninger i Alaska og rett før jul en ny rute på Torre Egger i Patagonia.

Stein-Ivar og Bjørn-Eivind etterlater seg et stort tomrom i klatre-Norge, men også mange flotte minner for oss som fikk oppleve deres gode humør, turglede og vennskap, enten det var på Sotra, i høyfjellet eller på klatresamling.

I denne tunge stunden går tankene til deres familier, spesielt Anna og Erle og Iben.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon og utfyllende minneord.

...les resten av artikkelen
27.januar Klubb-T-skjorter

tskjortereneVi har startet salget av de nye klubb-T-skjortene! Dette er flotte formsydde skjorter i dame- og herremodell.

Tusen takk til René Sagstad som var vinneren av designkonkurransen, og som har gjort en fin innsats med T-skjortene.

Pris: kr 180,- for medlemmer (250,- for ikke-medlemmer)

T-skjortene kan kjøpes i Bergenshallen. Løp og kjøp!

...les resten av artikkelen
18.januar Pakistanforedrag av Jarle Kalland

pakisjarle1Høsten 2011 reiste Jarle Kalland til Pakistan sammen med Sindre Sæther for å drive skikkelig fjellklatring, med stipend fra Bergen Klatreklubb i lommen.

Onsdag 25. januar gir Jarle lysbildeforedrag fra turen!

Sted: Bergenshallen.

Tid: 2030. (Klatringen stenger kl 2015 denne kvelden)

Pris: Gratis for medlemmer, kr 50,- ellers.

Det blir samling på Café Opera etter foredraget!

Jarle i Pakistan 2011
...les resten av artikkelen
16.januar Bergenshallen - vanlig åpningstid

Bergenshallen har nå normale åpningstider igjen.

:: Vanlige åpningstider i Bergenshallen

...les resten av artikkelen
14.januar NC Ålesund

Sesongens første NC ble avholdt i Ålesund lørdag 14. januar. Resultatene finner du her.
:: Ålesund Klatreklubb

...les resten av artikkelen
12.januar Trygve Serck-Hanssen

Trygve Serck-Hanssen gikk bort for kort tid siden, over 80 år gammel. Han og broren Svein var en av pionerene i det bergenske klatremiljøet på 50- og 60-tallet. Deres bidrag til klatrehistorien har de sammen med Per Vigerust omtalt i artikkelen "Klatring - en del av det hele. Tinderangel i etterkrigsårene" som er å finne i Vertikale Vest. [pdf]

Fred over hans minne.

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg