bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

31.desember Nyhetsarkiv 2008

19.desember
NKF arrangerer isklatresamling for jenter på Rjukan
Fra onsdag 14. januar til søndag 18. januar blir det arrangert isklatretreff for jenter i Rjukan. Målet er å samle norske og svenske jenter med interesse for isklatring, utvikle nettverk og kompetanse. Påmeldingsfrist er 5. januar 2009.
:: Mer informasjon hos NKF

14.desember
Seniornordisk
Finalene i nordisk mesterskap på led for seniorer gikk søndag. Topp 3 resultatene er lagt ut på Stonemonkey.dk.
Herrer:
1. Magnus Midtbö, Norge
2. Magnus Högstrøm, Sverige
3. Sindre Sæther, Norge
Damer:
1. Linn Karin Stendal, Norge
2. Hannah Midtbö, Norge
3. Stine Østergaard, Danmark
: Mer informasjon og live blogging om seniornordisk på Stonemonkey

7.desember
Juniornordisk
Nordisk mesterskap for juniorer ble arrangert i Sverige i helgen. Hannah Midtbø kapret en seier i den eldste jenteklassen, Tina Hafsaas Johansen (Kolsås KK) vant den yngste jenteklassen. Eirik B. Olsen(Tromsø KK) vant i den eldste gutteklassen, mens Kristoffer Thorbjørnsen fra Bergen tok en sterk fjerdeplass. Nordisk for seniorer går for øvrig av stabelen i Århus neste helg.
::Resultatliste (Klatterforbundet)

8.desember
BKK 30 år - jubileumsfest og julebuldring 6.desember

BKK arrangerte, tradisjonen tro, jubileumsfest på Fana Roklubb. Rundt 80 personer bidro til god feststemning natt til søndag. En stor takk til Onsight for en klassisk konsert, og til alle som hjalp til med å arrangere fest og julebuldring. Vi satser på en reprise i 2013.
:: Resultatliste julebulder 2008 (pdf) Arkiv :: Nyheter fra 2008

Trango
Ras fra Østtoppen på Trango. Foto: Gunnar Karlsen
3.desember
BKK 30 år - jubileumsfest 6.desember
BKK arrangerte, tradisjonen tro, jubileumsfest på Fana Roklubb lørdag 6.desember. Program for kvelden var:
17.30 Lysbilder fra Norskeruta på Great Trango ved Stein Ivar Gravdal
19.30 Middag
En gang etter 22.00 Gjenforeningskonsert med On-sight

Påmeldingsfristen var fredag 28.11. Påmeldingen dekker aperitiff, lysbildefordrag, middag, drikke til maten og ikke minst, konsert med On-Sight. Det blir salg av drikke etter middagen - husk å ta med nok kontanter til dette. Festen er åpen for alle klatreinteresserte etter kl 22:00.
:: Vertikale Vest - utgitt i anledning 25 år jubileet
:: Klubbhistorie på nett

29.november
Julebuldring
Den tradisjonelle julebuldringen går som annonsert av stabelen lørdag 6.desember. Som tidligere skrus vi en haug med buldere slik at det skal være noe som passer alle nivå. For å unngå for mye kaos deler vi deltagerne inn i to puljer:
Kl 10.00 - 12.30: damer senior, juniorer og herrer/damer som vil delta i turklassen.
Kl 12.30 - 15.00: herrer senior.
Påmelding er ikke nødvendig. Deltagelse koster 50,- for medlemmer av BKK / 150,- for ikke-medlemmer. Vi har forøvrig startet salget av medlemskap for 2009. Hallen vil være stengt torsdag 4.desember på grunn av julebuldring 6.desember. Vi vil gjerne ha hjelp til å skru opp starten på rutene igjen søndag 7.desember fra ca. kl 13:00 - send en mail til bergenshallen@bergen-klatreklubb.no dersom du vil være med på det.

23.november
European Youth Series
Sesongens siste konkurranse i den Europeiske ungdomscupen ble arrangert i Kranj i helgen. Hannah Midtbø kapret en sterk 4.plass og endte som #6 sammenlagt i den klassen for de eldste jentene. Tomas Tobiassen tok seg meget sterkt til finalen i den eldte gutteklassen og ble til slutt #8. Tina Johansen Hafsaas ble #15 i den yngste jenteklassen, Eirik B. Olsen #16, Kristoffer Thorbjørnsen #29.
:: Resultater fra Kranj

17.november
Ungdomsklatring på BTV
De rundt 60 klatrerne i ungdomsgruppene til Bergen klatreklubb hadde to uker med klatrefri i forbindelse med norgescup og vedlikehold av veggen. Fredag 14.november arrangerte klubben en uformell konkurranse hvor alle de unge klatrerne fikk prøve seg på de nye rutene. Arrangementet ble dekket av BTV.

Som påpekt i innslaget har BKK nå rundt 200 ungdommer som står på venteliste for å få delta i ungdomsgruppen. Dette antallet har holdt seg stabilt over flere år og vi reklamerer ikke for tilbudet. BKK har i flere år arbeidet for å få til en utvidelse av dagens klatre og buldrearealer. En større utvidelse ligger fremdeles noen år frem i tid, men tilbakemeldingen fra idrettsetaten er at nye og større klatrearealer vil være prioritert i Idrettsplanen for 2009-2019 som Bergen kommune vedtar til våren.
:: Sjekk ut innslaget på BTV
:: Bilder fra ungdomskonkurransen

kranj08
Foto: Urban Golob
16.november
Worldcup i Kranj
I helgen gikk sesongens siste worldcup av stabelen i Kranj (Slovenia). Ingen av de norske utøverne kom seg til finalen. Kristoffer Thorbjørnsen #61, Eirik B. Olsen #59, Linn Karin Stendal #24, Hannah Midtbø #15 og Magnus Midtbø #14. Konkurransen ble vunnet av Klemen Becan (Slovenia) og Johanna Ernst (Østerrike). 16 år gamle Johanna har dominert Worldcupen i hele år og vant også worldcupen sammenlagt. Jorg Verhoven fra Nederland tok en knepen seier i worldcupen sammenlagt for herrer, rett foran tjekkiske Tomas Mrazek. Den siste internasjonale konkurransen i år går av stabelen i Kranj neste helg, da er det avslutning i European Youth Series.
:: worldcupkranj.com
:: Resultater fra dameklassen (IFSC)
:: Resultater fra herreklassen (IFSC)
:: Internasjonale rangeringer (IFSC)

16.november
Tilbud om abonnement på bladet Klatring
Bladet "Klatring" har abonnementskampanje - du kan sikre deg 6 utgaver for 299,- eller 12 utgaver for 499,-
:: Kjøp abonnement på Eksponert.no

17.november
Norsk fjellsporthistorie står på dagsorden tirsdag 18. november kl 19.30!
Sted: Egget, Studentsenteret.
Norsk Tindeklub feirer sitt 100- års jubileum med møter i de norske byene. ”Høydepunkter fra norsk fjellsporthistorie” med innslag fra vår lokale historie er tema på et åpent møte 18. november. Jon Gangdal, klatrer og leder for utallige Himalayaekspedisjoner er kveldens hovedforedragsholder. Historien knyttet til Bergen og bergensere suppleres med lokale tindeklubmedlemmer, som også har vært aktive i det lokale fjellsportmiljøet, Bergen Turlag og Bergen Klatreklubb. Eldre lokal historie presenteres av Bjørn L. Basberg og Knut Schjelderup Bjerke forteller fra pionertiden på Sotra. Kvinnenes inntog tas opp av Torild Hage, mens Øystein Ormåsen gir et bilde av bergenseres fjellsport i de senere årene.
Alle er velkommen. Billettene koster 80 kroner og kan kjøpes i døren.

11.november
Bergenshallen åpen med nye ruter
Etter en uke med vedlikehold, ruteskruing og konkurranse er Bergenshallen igjen åpen. Samtlige ruter er nye og har nyvaskede tak. BKK ønsker å takke alle som har spylt klatretak, fikset klomuttere, laget mat, eller på annen måte har hjulpet til før, under og etter konkurransen og vedlikeholdsjobben. Dugnadsånden var ikke død ! I løpet av uken vil vi legge ut alle rutene i Bergenshallen i rutedatabasen.
:: Bergenshallen som felt i rutedatabasen

11.november
Demohelg med Norsk Fjellsport og UTE i Bergenshallen

I åpningstiden lørdag 15 og søndag 16.november blir det mulighet for gratis testing av klatreutstyr. Blant annet Five Ten klatresko, DMM hardware, Arteryc klatreseler, og Sterling tau.

10.november
Resultater og video fra NorgesCup lørdag 8.november
Det ble god stemning og sterke prestasjoner under helgens Norgescup. Eirik Birkelund Olsen fra Tromsø KK og Malin Folkestad fra Bergen KK stakk av med seieren i seniorklassene. Ingunn Birkelund Olsen fra Tromsø KK (lillesøsteren til Eirik) vant jenter junior. Talentfulle Emilie Kvamme Fjeldstad fra Bergen KK tok en sterk andreplass i jenteklassen mens Tarjei Hamre fra Trondheim KK stakk av med seieren i en svært spennende gutteklasse. Vi har lagt ut en komplett resultatliste samt videoen som ble streamet under konkurransen
:: Komplett resultatliste
:: Video fra konkurransen
:: NC nettsiden

25.oktober
Dave Graham show - I KVELD !
Vi starter forestillingen kl 18:00 i Nordnesboden nr. 4, 200m fra Akvariet. Se kart
Det blir lett afterclimb med salg av leskedrikk i lokalet. Ta med kontanter til dette. Det er flere biletter igjen, disse vil bli solgt i døren til kr 100,- Mer info om Graham i lenkene under.
:: Blog
:: Graham på Wikipedia
:: Graham på 8a.nu

22.oktober
Har du glemt noe i Bergenshallen?
Det er store mengder gjenglemte klær, klatreutstyr og lignende i Bergenshallen. Dersom du kan ha glemt noe bør du innen søndag 2.november sjekke om det ligger i haugen utenfor utstyrsrommet. Mandag 3.november vil vi gi det som er brukbart til en veldedig organisasjon, resten vil bli kastet.

18.oktober
EM 2008 - Hannah sensasjonelt nummer 3 i buldring
18 år gamle Hannah Midtbø tok seg som første norske utøver til en finale i buldring et internasjonalt mesterskap. I finalen toppet hun ut tre av de fire buldreproblemene og kapret en knallsterk 3.plass. Konkurransen ble vunnet av Slovenske Natalija Gros som toppet fire buldre. Anna Støhr fra Østerrike toppet også tre buldere, men fikk en bedre plassering enn Hannah siden hun nådde et bonustak mer. Dette er andre gang en norsk utøver tar medalje i et internasjonalt mesterskap. Første gang var da Magnus Midtbø, storebroren til Hannah, i 2005 vant sin aldersklasse i klatring på led under VM for juniorer i Beijing.

Norge stilte forøvrig med en solid kontingent under årets Europeiske seniormesterskap i Paris. Linn Karin Stendal og Hannah Midtbø delte en #24 plass i taukonkurransen. Magnus Midtbø ble # 14 i taukonkurransen.
:: Resultater i taukonkurransen - damer
:: Resultater i buldring - damer
:: Resultater i taukonkurransen - herrer
:: Resultater i buldring - herrer

6.oktober
Ny fører på vei
Arbeidet med den nye føreren nærmer seg en sluttspurt. Føreren vil dekke Tellnes/Haganes, Uskedalen, Bolstadøyri, Bergo (aka den hemmelige veggen) i Eksingedalen, Morvik samt Stjernehimmelen. Daulinjen for ruteinformasjon blir ved årskiftet og sleppefesten før sesongstart, sannsynligvis i første del av mars 2009. I løpet av den neste måneden vil de rundt 350 rutene på disse feltene dukke opp i rutedatabasen. Vi vil gjerne ha innspill på kvalitet og grader i det systemet. Alle som har relevant informasjon om nye ruter, feil i de gamle førererne etc. oppfordres til å sende informasjon til klatreforer@bergen-klatreklubb.no. Vi er også på jakt etter blinkskudd fra disse områdene. Bilder som brukes belønnes med heder og ære, samt gratis fører.
:: Den gamle føreren for Uskedalen er lagt ut her
:: Ivar Vatnes webfører for Bolstadøyri
:: Helge Stokstads oversikt over feltet på Bergo

30.september
Oppdatering om nytt buldrerom
BKK med Anders Dingsøyr i spissen har de siste par årene jobbet for å få til en utvidelse av det eksisterende buldrerommet. Brukerne av buldrerommet har nok lagt merke til at det tidligere fellesarealet og kjøkkenkroken i 3.etasje i fjor ble tatt i bruk som pauserom av hjemmehjelpen. Dette skjedde uten at BKK ble varslet om bruksendringen. Vi har vært i dialog med idrettsetaten om dette. Etter dialog i vår så det lyst ut, ikke minst siden det så ut til å være enighet med idrettsetaten om at det var uheldig at hjemmehjelpen bruker lokaler i idrettsanlegget som pauserom. Samtidig blir det svært vanskelig for oss å pusse opp/utvide buldrerommet. Etter å ha purret på et svar siden mai (!) har vi nå fått beskjed om at Bergen kommune ikke har funnet et "tjenlig alternativ" for hjemmehjelpen. Vi arbeider videre med saken, men det virker lite sannsynlig at vi klarer å få til en snarlig løsning.

28.september
WorldCup i Puurs og juniorcup i Imst
Linn Karin ble #24 og Magnus #9 under helgens worldcup i Puurs i Belgia. Konkurransen ble vunnet av slovenske Maja Vidmar og spanske Ramon Julian Puigblanque. I Imst deltok Hannah, Eirik Olsen og Tomas Tobiassen i juniorcupen. Eirik ble #14 og Tomas #15. Hannah kom til finalen og ble #9. Neste store konkurranse er EM i Paris 15-18.oktober.
:: Resultater WC damer
:: Resultater WC herrer
:: Klassen til Hannah
:: Klassen til Eirik og Tomas

19.september
WorldCup i Imst
I helgens WC er det for første gang flash som konkurranseform i en worldcup. Dameklassen ble vunnet av 20 år gamle Mina Markovic mens 18 år gamle David Lama vant herreklassen. Magnus #13, Eirik B. Olsen #55, Hannah Midtbø #28, Linn Karin Stendal #35.
:: Arrangørens nettside
:: Komplette resultater hos IFSC

14.september
Høstens worldcupsirkus
I helgen ble det arrangert WC Sveits. Magnus Midtbø var den eneste norske deltageren og ble nummer 10. At dette er den dårligste plasseringen hans i en WC det siste året sier vel mest hvor høyt nivå han er på. Han er nå rangert som #6 i i verden av det internasjonale forbundet, IFSC. Neste helg er det ny WC i Imst i Østerrike. Helgen deretter er det enda en WC i Puurs i Belgia. Fullstendig oversikt over høstens internasjonale konkurranser finner du ved å følge lenken nedenfor.
:: Internasjonal konkurransekalender

10.september
Arrangementer høsten 2008
I høst blir det flere store arrangementer som kan lyse opp i mørket. Lørdag 25.oktober kommer Dave Graham til byen for å ha multimediashow. Vi har booket fine lokaler hvor vi kan selge leskedrikk. To uker senere, lørdag 8.november, er det som tidligere annonsert duket for sesongens første  Norgescup med påfølgende festligheter på Vågen fetevare. BKK fyller 30 år i 2008. Vi følger opp tradisjonen fra 20 og 25 års jubileene med middag og fest på Fana Roklubb. Jubileumsfesten holdes lørdag 6.desember og samme dag blir det julebuldring. Hold av datoene - mer informasjon kommer.

6.september
Arco Rockmaster
I helgen ble Arco Rockmasters arrangert, en konkurranse hvor de antatt beste i verden blir invitert. Konkurransen ble vunnet av Patxi Usobiaga. Magnus var på delt tredjeplass etter onsightrunden, men endte som nr 5 sammenlagt.
:: Arco Rockmaster
:: Oppdaterte resultater

1.september
Krabbeveggen
I løpet av noen hektiske augustdager er det utviklet et lite men fint felt like ved Knappskog på Sotra. Feltet har så langt 7 ruter, hovedvekten av rutene ligger rundt 7+ til 8. Liste over rutene er lagt ut.
:: Krabbeveggen

29.august
J
unior VM i Australia
Årets juniorverdensmestere har blitt kåret i Sydney. Fra Norge deltok Hannah Midbø, Eirik B. Olsen (Tromsø) og Tomas Tobiassen (Oslo). Hannah kapret en sterk 18.plass etter semifinale i den eldste jenteklassen. Erik B. Olsen ble nr. 26 og Tomas Tobiassen nr. 30.
:: Komplette resultater for Hannahs klasse
:: Komplette resultater for klassen til Eirik og Tomas

18.august
Bergenshallen er åpen

Bergenshallen åpnet med normale åpningstider mandag 18.august. Hallen er nå åpen fra 15.30 til 22.00 mandag til torsdag. Fredager er hallen stengt, lørdager er den åpen fra 14.00 til 18.00, søndager fra 15.00 til 20.00.

14.august
Sladdersiden tilbake i drift
Enkelte brukere hadde gitt tilbakemelding om et virus i bakgrunnen når de besøkte sladdersiden. Sladdersiden er blitt oppdatert og problemet ser nå ut til å være borte. Vi beklager de problemene dette har medført for de som fikk virus.

15.juli
Fører for Goltastraumen
Det er i løpet av sommeren utviklet et nytt klatrefelt syd på Sotra. Goltastraumen (også kalt Glesneskanalen) ligger ved sundet mellom Golta og Glesnes. Så langt er det gått 16 ruter her, de fleste mellom grad 7 og 8. De hardeste rutene er svært bratte på samme typen fjell som på Glesnesfeltet. På sideveggene er det mindre bratt klatring.
:: Webfører for Goltastraumen
:: Bilder fra Goltastraumen

14.juli
Worldcupen i Chamonix - Magnus nr.7
Det var mange norske deltagere i den klassiske WC konkurransen i Chamonix. Magnus Midtbø sikret seg en sterk syvendeplass i finalen. Han er nå ranket som #7 på verdensrankingen til IFSC og er #5 så langt i årets worldcup. Ellers ble Hannah #31, Eirik Olsen (Tromsø) #54, Kristoffer Thorbjørnsen #71 og Tomas Tobiassen (Oslo) #74.
:: Komplette resultater fra IFSC

28.juni
Ekstremsportveko 2008 - resultater

Buldrekonkurransen gikk av stabelen fredag 27. juni. I år var det StS gruppen (Stillas Service) som tok ansvar. Jomar Bekkelien og Magne Tjelmeland var ansvarlig for ruteskruingen til konkurransen. De tre beste i hver klasse ble premiert slik: 1. Plass Kr 5000, 2. Premie Kr 2000, 3. Plass Kr 1000.

Herre
1. Andreas H. Olsen
2. Sindre Sæther
3. Jaran Nordstrand
4. Steffen Breivik
5. Marius Marthenson
6. Ronny Sjøthun
7. Mads Lund
8. Tarjei Hamre
9. Lars Mjaavatn
10. Jon Eriksen
10. Henning Wang

:: Ekstremsportveko.com

Dame
1. Maria Sandbu
2. Tina Johnsen Hafsaas
3. Siri Gjendemsjø
4. Linett Eriksen
5. Elisabeth Slevolden
5. Fay Nessøe

28.juni
Worldcupen i Kina - Magnus nr. 6
Magnus Midtbø lå som nummer 8 etter semifinalen i årets første Worldcup konkurranse på led. Han sikret en sterk 6.plass i finalen.
:: Oppdaterte resultater fra IFSC
:: Video fra konkurransen hos www.8264.com
:: Bilder av Magnus i kvartfinalen

19.juni
Bladet Klatring er kjøpt opp av Fri Flyt
Fri Flyt har i en pressemelding annonsert at de har kjøpt bladet Klatring av Cicero Norge. Dag Hagen fortsetter som redaktør for Klatring.
:: Artikkel hos Friflyt.no

11.juni
Vikso rammet av molobygging
Det nye klatrefeltet syd på Sotra ser ut til å være rammet av molobygging. Steinmassene rett under veggen er nå fjernet slik at det er vanskelig å komme de fleste rutene. Bakgrunnen for at moloen blir bygget er at flere naust ble knust av en vinterstorm. Utviklerne av klatrefeltet vil forsøke å få lagt tilbake noe masse foran veggen, slik at det igjen blir mulig å klatre der.
Pr. i dag er det mulig å klatre de 4 rutene lengst til høyre på veggen.

1.juni
BKK stipendet 2008
Styret i BKK har vedtatt å tildele Linn Karin Stendal og Kristoffer Thorbjørnsen et stipend på 10.000,- kroner hver. Begge får støtte for å kunne fortsette deltagelsen i internasjonale konkurranser. Med stipendordningen ønsker BKK å støtte enkeltuøvere eller ekspedisjoner. Stipendet for 2009 vil bli utlyst etter nyttår.
:: Se stipendkriteriene


22.mai
Klatrecamp 08
Sommeren 2008 arrangerer BKK klatrecamp for ungdommer i alderen 13–18 år.Tilbudet er ment for alle ungdommer som har lyst til å lære seg å klatre, både for de helt ferske og de som allerede har klatret litt. Klatrecampen vil gå over 4 dager, en mandag, tirsdag, torsdag og fredag i samme uken. Onsdag er hviledag. Vi satser på tre klatredager utendørs. Det er satt opp klatrecamper i uke 26, 27 & 33.
::Mer informasjon & påmelding

16.mai
Bilderapport fra pinsesamlingen
I pinsehelga var det 20 personar frå BKK som tok turen over Sognefjorden for å klatre. På dagen vart det finfin klatring på Myggveggen og på Avsneset. På kvelden vart det grilling og sosialt samvær på Mosemyra camping . Nokon av resultata frå klatringa kan du finne under "bestigninger". Bileter frå turen finn du her.

14.mai
Klatresymposium på Langøy kystkultursenter i helgen
Den tradisjonelle Sotrasamlingen er omdøpt og flyttet til mer solrike omgivelser. Samlingen holdes helgen 30.mai-1.juni. Ny lokasjon er Langøy Kystkultursenter. Langøy er øyen hvor Syltøyveggen ligger. Det blir konserter og lysbildeshow, felles storgrill og mulighet for overnatting i telt. Klatresamlingen er gratis for medlemmer av BKK og holdes sammen med Havpadlesymposiet som arrangeres av kajakkfirmaet Njord. Se Njords nettside for mer informasjon om kajakkkurs og barnaktiviteter på dagtid.

10.mai
Felt under utvikling ved Eidsvåg

Et nytt bynært felt er under utvikling. Feltet er døpt Missiveggen og har så langt 5 ruter fra grad 7 til 9-/9 og 5 prosjekter.
:: Missiveggen

3.mai
Nytt felt på Sotra

Det er blitt utviklet et nytt felt helt syd på Sotra. Vikso ligger på Viksøy og har 14 ruter med vertikal klatring på lekkert fjell. Mange ruter rundt grad 6 & 7.
:: Vikso

2.mai
Stipendutlysning 2008
BKK har sidan 2002 tildelt prosjektstipend til klatrarar i Bergen. Målet med stipendet er å stimulere til auka sportslege og/eller faglege prestasjonar innan klatring. Det er satt av pengar i 2008. Kvar utøvar kan maksimalt bli tildelt kr 10.000. Søknadsfrist for tildeling i 2008 er måndag 19.mai.
:: Kriterier og søknadsinformasjon

26.april
Nye felt og prosjekter
Vi får en del henvendelser som tyder på at det er mange som ikke er klar over at det ligger førere for en rekke nye felt på nettsiden. Det er laget fører i PDF format for de fleste feltene, for enkelte felt finner du kun en liste over alle rutene
fra venstre mot høyre. I tillegg er det en rekke åpne prosjekter på både gamle og nye felt. Vi lister de minst kjente feltene nedenfor, se også den komplette oversikten over alle nye felt
:: Åpne prosjekter
:: Atlantis
:: Den hemmelige veggen
:: Hesteveggen
:: Korsnes
:: Løno
:: Missiveggen
:: Selvågen

26.april
Websiden på ny server
Nettsiden er nå overført til ny server. Denne er betydelig kjappere enn den gamle og forhåpentligvis mer stabil.

24.april
Oppdatering om buldreveggen
Styret har siden i høst arbeidet for å få utvidet buldrerommet. Det er nå avklart at det på grunn av brannforskriftene er for komplisert og kostbart å bygge en buldrevegg i tilknytning til ishallen. I samarbeid med Bjørgvin Vektløfterklubb har vi imidlertid fått gjennomslag for en utvidelse av buldrerommet mot fellesarealet i tredje etasje. Når dette arbeidet kan startes avhenger imidlertid av når hjemmehjelpen forlater tredje etasje. Vi venter fremdeles på en avklaring på dette.

17.april
Pinsetur 08

BKK arrangerer klatretur til Myggveggen og Avsnes i pinsen. Avreise om morgenen lørdag 10.mai, hjemreise om ettermiddagen mandag 12.mai. Vi har bestilt hytter på Mosemyren camping i Lavik. Derfra er det 10-15 minutters kjøring til tre klatrefelt:
- Avsnes med vertikal klatring fra grad 5 til 8 (35 ruter)
- Myggveggen med stort sett overhengende klatring fra grad 7 til 9 (50 ruter)
- Tveita, 10 bratte ruter på syvertallet.
Overnatting koster ca. 100,- pr natt pr. pers.
Påmeldingen til turen gjøres ved å sende en epost til turkoordinator Anders Dingsøyr: anddin@online.no. Alternativt kan du sende en sms på 48256090. Gi beskjed om du har bil/trenger transport ved påmelding. Påmeldingsfristen til turen var søndag 27/4-08, ta eventuelt kontakt for å booke deg inn på en ledig hytte.

17.april
Vi minner om handlekveld fredag på UTE
Fredag 1
8.april blir det handlekveld på UTE fra kl 17.30 og utover. Det blir 15% rabatt alle varer i butikken samt 30% rabatt på utvalgte varer i anledning klubbens 30.års jubileum. Tilbudet gjelder KUN for medlemmer av Bergen Klatreklubb, du må derfor ta med medlemskortet ditt (Brattkort m/medlemsoblat fra 2008). Det blir mulig å kjøpe medlemskap i butikken dersom du enda ikke har fått gjort dette i 2008. Afterclimb på Cafe Opera fra ca. kl 20.
:: UTE.no

13.april
NM i Molde - resultater
Norgesmesterskapet i klatring ble avholdt Molde nå i helgen. Seniorene klatret lørdag og pallen ble slik:

Damer senior
Herrer senior
1. Linn Karin Stendal 1. Magnus Midtbø
2. Malin Folkestad 2. Sindre Sæther
3. Hannah Midtbø 3. Tomas Tobiassen
:: Komplette resultatlister for både senior og juniorklasser finner du på NKFs nettside

7.april
Deler av nettsiden ustabil
Sladdersiden og rutedatabasen er for tiden ustabil. Dette skyldes problemer hos vår serverleverandør. Vi kommer til å flytte nettsiden til en ny leverandør for å få orden på problemet. Dette kommer imidlertid til å ta noe tid.

27.mars
Selvågen - fører lagt ut
I området ved Sageveggen ble det gått en del nye ruter på et nytt felt i 2007. Feltet er kalt Selvågen og har så langt 10 ruter mellom grad 6+ og 8. Rutedatabasen er også blitt oppdatert med rutene på Uteveggen som ble gått i 2007.
::Selvågen

10.mars
Åpningstider i påsken
Hallen vil være åpen på følgende tidspunkter i påskeferien:
Lørdag 15. mars: Åpent fra 14-18
Palmesøndag 16. mars: STENGT
Mandag 17. mars, tirsdag 18. mars & onsdag 19.mars: Åpent fra 18-22
Skjærtorsdag 20. mars & Langfredag 21. mars: STENGT
Påskeaften 22. mars: Åpent fra 12-16
1. påskedag 23. mars & 2. påskedag 24. mars: STENGT
Tirsdag 25. mars åpner vi igjen med vanlige åpningstider.

10.mars
Ungdomskurs helgen 15-16.mars
BKK inviterer til ungdomskurs palmehelgen 15.-16. mars. Vi har
satt av helgen for et innføringskurs spesielt for de mellom 14 og 18
år som har lyst til å begynne å klatre, men mangler sikringskunnskaper
og klatrepartner(e). Dette vil være en mulighet til både å få lært
seg de nødvendige sikkerthetsrutinene for å klatre på egenhånd og
finne seg noen å klatre med.Alle ungdommmer mellom 14 og 18 år er velkomne til å melde seg på. Du må minimum ha fylt 14 år innen siste kursdag, ellers er det ingen krav
til forkunnskaper.
:: Mer informasjon om innføringskurs

10.mars
Fast jenteklatring hver torsdag kl 19
Alle klatrende jenter er velkomne til å delta på jenteklatring hver
torsdag framover fra kl 19. Du må ha brattkort og eget tau, ellers er
det ingen krav. Du kan komme med eller uten klatrepartner og det er
heller ikke noe krav om å være flink å klatre. Alle jenter er
velkomne, gamle og unge, nybegynnere og avanserte, store og små.

10.mars
Årsmøtet 2008 - tirsdag klokken 20
Årsmøtet i BKK avholdes tirsdag 11.mars klokken 20:00. Møtet holdes i tredje etasje i Bergenshallen.
Saksliste:
1 Godkjenning av innkalling
2 Valg av møteleder og referent
3 Godkjenning av regnskap 2007
4 Godkjenning av budsjett 2008
5 Valg av nytt styre & valgkomité

6 Orientering om oppussing/utvidelse av buldrerom/klatrevegg

7 Eventuelt

Styret i klubben trenger forsterkninger. Blant annet trenger styret en ny økonomiansvarlig. Vi understreker at man ikke trenger å være flink å klatre for å sitte i styret, man trenger bare å ha lyst til å gjøre en jobb for klubben. Det ble imidlertid ikke valgt en valgkomité ved forrige årsmøte. Interessert er velkommen til å sende en epost til post@bergen-klatreklubb eller til å ta kontakt med en i styret. I tråd med årsmøtevedtaket fra årsmøtet i 2006 blir det ikke sendt ut innkalling til medlemmer pr. post. Istedenfor er det opprettet en egen funksjon for de som ønsker innkalling tilsendt pr. e-post.
:: Meld deg på e-post listen

NC_verket 5.mars
Chris Sharma til Bergen søndag 9.mars

Klatrelegenden Chris Sharma holder multimediashow i Bergen søndag 9.mars. Billetter forhåndsselges på UTE til 100,- Restsalg av billetter i døren til 150,-. Showet starter klokken 18:30 og holdes i auditorium 1 på Dragefjellet (Jussbygget). Merket som bygning nummer 1 på dette kartet. Det blir after-climb samling på Café Opera fra omtrent 20:30. Vi har fått tak i en vakt til søndag ettermiddag, så Bergenshallen vil som vanlig være være åpen til klokken 20.00 søndag 9.mars.
:: Intervju med Sharma i Climbing

 

1.mars
Jenteklatring
Torsdag 6. mars inviterer vi til jenteklatring kl 19 med mål om å få til fast torsdagsjentesamling. Alle jenter er velkomne, gamle og unge, store og små, avanserte og nybegynnere. Du må ha Brattkort og eget tau, ellers er det ingen krav. Vanlig inngangspris. Initiativtakere er Malin og Marianne.

20.februar
Utvidelse og renovering av buldrerommet

Mandag 25.februar vil det bli avholdt et møte om oppussing/utvidelse av buldrerommet i Bergenshallen. Vi har fått godkjent av kommunnen at vi innlemme en del areal på kontoret i buldrerommet. Vi kommer til å gjøre dette på dugnad og personer som ønsker å bidra oppfordres til å stille opp. Møtet holdes klokken 20:00 i tredje etasje. Dersom du ikke kan stille med likevel har synspunkter/vil bidra kan du sende en mail til Anders Dingsøyr.

11.februar
Gamle nøkkelkort sperret

I årenes løp har det vært mange som har vært involvert i driften av Bergenshallen. Vi har etterhvert delt ut nesten 100 nøkkelkort. For å sikre adgangskontroll til hallen blir nå alle de gamle nøkkelkortene sperret. Kun de som har arbeid å utføre i hallen (vakter og instruktører) vil få nye nøkkelkort. Spørsmål om ordningen kan sendes til fungerende administrasjonssjef for Bergenshallen, Marie.

10.februar
Omskruing 20-24.februar - Bergenshallen stengt

Vi leier inn lift og skrur om veggen fra og med onsdag 20.februar til og søndag 24.februar. Veggen er derfor stengt for all klatring disse dagene. Mandag 25.februar åpner vi igjen med vakre nye ruter.

NC_verket 19.januar
Resultater fra Norgescup
Lørdag 19.januar gikk årets første norgescup av stabelen på klatreverket i Oslo. Søskenparet Midtbø kapret førsteplassene i seniorklassene. Tina J. Havsaas fra Kolsås KK vant jenteklassen, mens Jo F. Stavdal fra Oslo KK vant gutteklassen. Det var forøvrig 60 deltagere i konkurransen.
:: Komplett resultatliste hos NKF
:: Klatreverket
...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg