bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

31.desember Nyhetsarkiv 2007

27.november
Åpen hall 9.desember
Søndag 9. desember, klokka 14.00 til 17.00 arrangerer BKK gratis klatring
for barn mellom 10 og 16 år i Bergenshallen. BKK stiller med kvalifiserte instruktører, utstyr får man låne gratis. Ta med de unge klatrelystne og kom! Bakgrunnen er at det de siste årene vært stor interesse for ungdomsgruppetilbudet til klubben. Det er som regel rundt 200 barn og ungdom mellom 12 og 14 år på venteliste. Arrangementet 9.desember er et tilbud til alle de som har lyst å prøve å klatre. I tillegg ønsker BKK med dette å synliggjøre behovet for utvidelse av klatrearealene klubben har i Bergenshallen.

25.november
Sesongavslutning for juniorene i Kranj
I helgen var det sesongavslutning i den Europeiske juniorcupen (EYS). Kristoffer, Hannah og Magnus stilte fra Bergen. Eirik Olsen fra Tromsø, Tomas Tobiassen og John Henry Nilssen fra Oslo. Magnus vant konkurransen i Kranj og han vant også sin klasse sammenlagt. Hannah ble nr. 3 i Kranj og nr. 4 sammenlagt i cupen. Kristoffer nr. 20, John 27, Eirik nr. 17 og Tomas nr. 19.
:: Resultater klassen til Kristoffer, Magnus og John
:: Resultater klassen til Eirik og Tomas
:: Resultater klassen til Hannah

24.november
Julebuldring og julebord
Lørdag den 24.november ble julebulderen 2007 avholdt i Bergenshallen. Julemiddag med påfølgende festligheter fant sted i studentforeningen ved BI sitt festlokale, Konsernet.
:: Resultater julebulder 2007

17.november
Siste WC i Kranj - Magnus nr.5
Årets World Cup avholdes i Kranj i Slovenia i helgen. Magnus deltok og ble nr.5. Det er forøvrig hans beste plassering i en worldcup. Vinnerne av WC i Kranj ble sveitsiske Cédric Lachat og slovenske Maja Vidmar. Magnus ble forøvrig nummer 10 sammenlagt i årets worldcup
:: www.Worldcupkranj.com
:: Resultater fra IFSC

3.november
WC i Valence - Magnus nr. 6
Denne helgen var Magnus eneste norske deltager i Worldcupen i Valence, Frankrike. 13 herrer toppet både kvalifisering og semifinale. Magnus var en av disse og klatret dermed i sin femte finale i en seniorkonkurranse. Magnus falt omtrent samme sted som mange andre i finalen og ble nummer 6.
:: Resultater herreklassen
:: Resultater dameklassen

28.oktober
Juniorteamet i Linz
Denne helgen gikk årets nest siste europeiske juniorkonkurranse av stabelen i Linz, Østerriket. Hannah kapret en meget sterk andreplass etter å ha tapt superfinalen mot Juliane Wurm som har vært suveren i denne klassen i år. Magnus vant sin klasse og ligger dermed også svært godt an til å vinne juniorklassen sammenlagt i 2007. Kristoffer ble nummer 19 mens Eirik fra Tromsø ble nummer 12.
:: Resultater for junior herrer (Magnus og Kristoffer)
:: Resultater for junior herrer A (Eirik Olsen)
:: Resultater for junior damer A (Hannah)

9.oktober
Oppdatering av Den hemmelige veggen
Ruteinformasjon om den "nye" veggen i området mellom Fyllingsdalen og Loddefjord er oppdatert. I løpet av 2007 er det også ryddet betydelig i området under veggen slik at feltet er blitt mer trivelig enn det var tidlig i vår.
:: Den hemmelige veggen

7.oktober
Nordisk mesterskap i Sogndal 6-7.oktober
Hannah og Magnus Midtbø ble nordiske mestere i klatring under helgens mesterskap for seniorer i Sogndal. I herreklassen ble svenske Magnus Høgstrøm nr 2 mens Sindre Sæther ble nr. 3. I dameklassen ble svenskene Malin Holmberg og Katarina Holmberg henholdsvis nr. 2 og 3. Norske Therese Johansen (BRV) og Tomas Tobiassen (Kolsås KK) kapret hver sin sterke 4,plass
:: Fullstendige resultatlister hos NKF
:: Rapport og bilder på Brattesider.
:: Sogndal klatreklubb

NC

26.september
Nye ruter på Uteveggen
I løpet av det siste året er det gått 24 nye ruter på Uteveggen. Per i dag
har veggen 66 ruter, hvorav 52 av disse er sikret med borrebolter og 13 er naturlig
sikret. Rutedatabasen er enda ikke oppdatert, men en oppdatert pdf fører er nå tilgjengelig.
:: Oppdatert PDF-fører

1.oktober
Banff til Bergen på onsdag
Banff Mountain Filmfestival besøker Bergen. Visning på Magnus Barfot kinosenter onsdag 3. oktober kl 18.00 (dørene åpner 17.30). Bilettsalg på Platou.
:: Trailer på Youtube

29.september
Worldcup i Puurs med Linn og Magnus
Linn Karin ble nummer 27 og Magnus nummer 6 i helgens worldcup i Puurs, Belgia. Som vanlig kan man sjekke komplette resultater på IFSCs nettsider.
:: www.worldcuppuurs.com
:: Dameklassen
:: Herreklassen

23.september
VM i klatring - Magnus Midtbø nr. 8
Senior VM ble avholdt i Aviles, Spania i forrige uke. I herreklassen, med 114 deltagere, var Magnus 1 av 11 herrer som toppet begge kvalifiseringsrutene og deretter semifinalen på lørdag formiddag. Semifinalen ble forøvrig oppgitt til å være omtrent grad 8b+, dvs norsk grad 9/9+. I finalen, som gikk lørdag kveld, ble Magnus nummer 8. Magnus vant som kjent juniorVM i 2005. På seniornivå har han tidligere vært i en finale to ganger i worldcupen, men aldri i et VM eller EM. BKK gratulerer med imponerende innsats!

Andre norske resultater: I ledklassen ble Kristoffer nr. 58 og Erik B. Olsen nr. 99. I dameklassen lå Hannah godt an for en semifinaleplass etter dag 1, men hun endte til slutt som nr.36. I torsdagens buldrekvalifisering ble Magnus nr. 41, Therese nr.47 mens Hannah kapret en meget sterk 25.plass. Fullstendige resultatlister finner du på IFSCs nettsider.
:: Arrangørens nettsted
:: Dameklassen buldring - resultater
:: Herreklassen buldring - resultater
:: Herreklassen led - resultater
:: Dameklassen led - resultater

hannah07
Magnus Midtbø i semifinalen.
Foto: Giulio Malfer

3.september
Bergenshallen åpen med 34 nye ruter
Etter en uke med vedlikehold og ruteskruing er Bergenshallen nå åpen. Det er skrudd 34 nye ruter fra grad 4- til 9. Frem til jul vil veggen nå ha normale åpningstider.
:: Oppdatert ruteoversikt for Bergenshallen

26.august
Magnus nr. 6 i Junior VM
Magnus Midtbø var eneste norske deltager i årets junior VM. Mesterskapet gikk i Ecuador i Sør-Amerika. Magnus toppet ut begge kvalifiseringsrutene som ble klatret torsdag og fedag. Etter semifinalen lørdag formiddag var han nummer 6. Finalen regnet imidlertid bort og resultatet fra semifinalen ble derfor stående.
:: Resultatliste hos IFSC

13.august
Nytt klatrefelt på Løno
Løno er en øy som ligger vest for Lokøy og eneste adkomst til øyen er med båt. I dag eier Bergen og Omland Friluftsråd (BOF) mesteparten av øya, og den brukes som friluftsområde. Sommeren 2007 arrangerte DNT Ung Bergen i samarbeid med BOF en BaseCamp for ungdom i alderen 15-20 år på Løno hvor klatring var en av hovedaktivitetene. I den forbindelse ble det boltet opp fem klatreruter på en av veggene på øya. Utgiftene til bolting er dekket i fellesskap av Bergen Turlag og BOF. Det er plass til omtrent dobbelt så mange ruter på veggen. Løno byr på flere vegger som kan klatres, og et utall med buldrevegger for de som har med crashpad. Takk til Odd Magne Øgreid for fører.
:: Ruteoversikt
:: PDF fører

22.juli
Konkurransesommer del 3

Årets Master i Serre Chevalier(Frankrike) blir arrangert denne uken. Juniorklassen er åpen for alle og ble arrangert tidligere denne uken. Her kapret Eirik B. Olsen fra Tromsø en sterk tiendeplass. Seniorklassen gikk av stabelen nå i helgen, her må man være bli invitert til å delta og Magnus var eneste norske deltager. Konkurransen består av en semifinale som klatres på blikk og en finale hvor utøverne først får øve på en rute i en kort periode og deretter ett forsøk på å gå den. Magnus endte på en delt 9.plass og gikk dermed akkurat ikke videre til finalen. Eirik tilbrakte helgen i Warsawa (Polen) hvor han var eneste norske utøver i den Europeiske juniorcupen der. Han ble nummer 20.
:: Resultater og bilder fra Serre Chevalier
::
Resultater fra Warsawa

16.juli
Bergenshallen regnværsåpen onsdag 18-22
Onsdag 18.juli vil Bergenshallen være regnværsåpen fra klokken 18 til 22. Merk at hallen bare åpner dersom det regner, dersom det er sol og fint uteklatrevær er hallen stengt. BKK vil gjerne holde hallen åpen noen dager i uken nå som det er mye regn, men vi mangler folk som kan gjøre jobben. Dersom du har vært involvert i driften tidligere og vil hjelpe oss med å åpne hallen, ta kontakt med kaia@bergen-klatreklubb.no

15.juli
Festivalsommer

Det er sommer og festivaltid. Ekstremsportveko og Norsk fjellfestival er slutt, men andre helgen i august vil tromsøklatrerne vise nasjonen hvilken uforliknelig lekeplass de har i Småbakkan på Kvaløya. De arrangerer like godt en nasjonal buldresamling. Samlingen blir av det uhøytidelige slaget, der alt som teller er kvalitetsbuldring og oppbyggelig omgang med andre buldrere. Se mer info om samlingen i lenken nedenfor. Karmacampen ble lansert med brask og bram i fjor og går i år den siste helgen i august. De tilbyr blant annet buldring, kiting, yoga og meditativ sang...
:: Karmacamp 07
:: Nasjonal buldresamling i Tromsø (2.3 mb pdf)
:: Mer info om buldringen ved Tromsø på Kvaløya Archives

buldresamling
Fra buldringen ved Tromsø

12.juli
Konkurransesommer del 2

Den klassiske worldcup konkurransen i Chamonix startet torsdag 12.juli med kvartfinaler. Hannah, Magnus og Kristoffer deltok. Kun Magnus gikk videre til semifinalen, hvor han ble nummer 16.
:: Resultater dameklassen
:: Resultater herreklassen

08.juli
Konkurransesommer

Sesongens andre Europeiske juniorkonkurranse ble arrangert Den første helgen i Veliko Tarnovo, Bulgaria. Alle de deltagerne fra Norge gikk svært imponerende videre til finalene, dog var deltagerantallet noe lavere enn vanlig. Magnus vant og Kristoffer ble nummer 5. Hannah og Eirik B. Olsen fra Tromsø ble nummer 7.

Den andre helgen i juli var det duket for juniorkonkurranse i Leipzig, Tyskland. Her deltok også Jon Henry Nilssen og Tomas Tobiassen fra Oslo for første gang. Magnus vant også denne konkurransen og ligger nå godt an til å vinne juniorcupen sammenlagt for tredje gang. Av de andre norske deltagerne var det kun Hannah som gikk til finalen, hun kom til slutt på 10.plass. De andre norske utøverne endte på rundt 20.plass. Neste helg er det Worldcup i Chamonix. Linn Karin, Hannah, Magnus og Kristoffer deltar.
:: Resultatliste fra Leipzig (IFSC)
:: Resultatliste fra Veliko Tarnovo (IFSC)

15.juni
Verdenscup i Zurich
Linn og Magnus deltok i helgens i verdensccup. Linn ble nr. 28 og Magnus nr. 18. Det internasjonale forbundet, IFSC, har begynt å gi oppdaterte resultater fra enkeltrunder i internasjonale konkurranser på nettsidene sine.
:: Se resultater fra herreklassen
:: Se resultater fra dameklassen

10.juni
Neseveggen oppgradert
Samtlige eldre bolter på Neseveggen er blitt reboltet med limbolter. I tillegg er det borret to nye åpne prosjekter, begge er relativt vanskelige.

10.juni
Sladdersiden i ny fasong
Sladdersiden er blitt oppdatert til en ny versjon for å kunne hindre spam mer effektivt. Den vil bli bedre integrert i siden etterhvert. Meld gjerne fra til webmaster@bergen-klatreklubb.no dersom det er ting som ikke fungerer

09.juni
Worldcup i buldring
Therese Johannesen fra BRV sørget for en sjelden norsk deltagelse i verdenscupen i buldring. Hun gikk videre til semifinalen og endte på en sterk tjuendeplass.
:: Resultatliste

04.juni
Møtteveggen oppgradert
Møtteveggen har fått en ansiktsløftning. Rutene med eldre bolter er blitt reboltet og flere ankere har blitt skiftet ut. I tillegg er det gått en ny rute på veggen. Veggen har et knippe fine ruter fra grad 5 til 7 og passer fint for deg som har vært en del på vegger som Uteveggen, Gjøkeredet o.l.
:: Møtteveggen

28.mai
Bergenshallen sommerstengt
Bergenshallen er sommerstengt fra og med 1.juni. Mer informasjon kommer snart om klatremulighetene i hallen i sommer.

19.mai
European youth series i Imst
Årets første konkurranse i den europeiske juniorcupen har gått av stabelen denne helgen. Etter lørdagens kvalifisering var Kristoffer nummer 17 og Eirik B. Olsen nummer 19. Hannah kapret en sterk åttendeplass i søndagens finale mens Magnus ble nummer to. Lenkene nedenfor viser vei til resultatlisten til den enkelte klasse.
:: Klassen til Hannah
:: Klassen til Magnus og Kristoffer
:: Klassen til Eirik B. Olsen

12.mai
Sesongstart i verdenscupen
I helgen gikk årets første verdenscup (WC) i klatring av stabelen i Imst, Østerrike. Linn og Magnus stilte fra BKK. Linn ble nummer 29 og Magnus nummer 20. Neste helg er det første konkurranse i den Europeiske juniorcupen. Kristoffer, Hannah, Magnus og Eirik B. Olsen stiller fra Norge.
:: Resultatsiden til arrangøren
:: Årets internasjonale konkurransekalender

11.mai
17.mai feiring i Uskedalen
Det arrangeres fellestur til Uskedalen i regi av klatregruppen i BSI. Uskedalen har svaruter fra 2 til 15 taulengder, samtlige er naturlig sikret. Avreise om ettermiddagen 16. mai og etablering av fellescamp i lavvo nede i dalen. Dagene tilbringes i veggen. Vi reiser tilbake søndags ettermiddag. Vi møtes på pastasentralen 16.mai kl 18:00 og kjører bil inn til Uskedalen. Det er helt nødvendig at du ved påmelding gir beskjed om du har bil. Det er ca 12 mil å kjøre hver vei.
:: Påmelding til raymond@selen.no
:: Ta eventuelt kontakt med Raymond på tlf 41447838
:: Klatrefører for Uskedalen

5.mai
Perleveggen
Det er lagt ut en oppdatert PDF fører for Perleveggen. 4 nye ruter samt et prosjekt som er åpnet. Takk til Odd Magne Øgreid og Gregar Barikmo for oppdatering.
:: PDF fører for Perleveggen (400kb)
:: Webfører

26.april
Sotrasamling 5. og 6.mai
Det blir Sotrasamling på Kusanden lørdag 5.mai og søndag 6.mai. Litt flere detaljer rundt tidsprogrammet er nå lagt til. Vi legger opp til fellesklatring på Syltøy for de som ønsker det. Fra ca. klokken 18.00 lørdag fyrer vi opp en felles grill. Når alle er god og mett blir det filmvisning av blant annet storveggsklatring fra på Grønland i regi av Lars Mjåvatn. Mjåvatn var med på 2006 ekspedisjonen til Tasermiutfjorden og filmen gir innblikk i støtende rissklatring i spektakulære omgivelser. Deretter blir det bål og fest. Egnet drikke medbringes. BKK leier det såkalte Losjehuset slik at det er mulig å sove innendørs med sovepose og liggeunderlag. Det er også mulig å slå opp telt utendørs.

24.april
Den hemmelige veggen...
Like ved Varden mellom Fyllingsdalen og Loddefjord er et nytt klatrefelt på gang. Veggen har nå fått navnet "Den hemmelige veggen", lett ironisk siden den er synlig fra hovedveien og er blitt sporadisk besøkt av klatrere de siste årene. De siste månedene er det imidlertid blitt borret og gått et knippe nye ruter her. Fører er enda ikke laget, men en foreløpig oversikt over rutene er lagt ut. Føreren ble oppdatert 8.mai.
:: Den hemmelige veggen
:: Oversikt over alle områder og klatrefelt registert i rutedatabasen

21.april
Vårrengjøring i Bergenshallen
I Bergenshallen samler det seg hver vinter opp hauger med gjenglemte klær og annet utstyr. Dette må hentes innen 1.mai. Klær og utstyr som ikke er hentet innen denne datoen blir kastet eller gitt Fretex. Alle som har klaterutstyr liggende i hyllene permanent (tau, seler, sko etc.) må hente dette og ta det med seg hjem inne samme dato. Dermed blir det mulig å få vasket ut hallen. Når dette er gjort kan utstyret legges tilbake igjen.

24.mars
E9
Buldrekonkurransen E9 gikk av stabelen på lørdag 24.mars. Alle de beste buldrerne i Norge var invitert til å delta, samt en del kjente nordiske og britiske stjerner. Finaleresultatet ble som følger:

Kvinneklassen
1. Anja Hodann (SWE)
2. Therese Johansen
3. Malin Folkestad
4. Angelica Lind (SWE)
5. Jenny Frøander (SWE)
6. Hanna Midtbø
7. Solveig Norstrand
8. Birgit Nesheim
Herreklassen
1. Garreth Perry (UK)
2. Nalle Hukkataival (FIN)
3. Andreas Olsen
4. Magnus Midtbø
5. Stian Christophersen
6. Christian Johansson
7. Jan-Fredrik Prytz
8. Henrik Senneløv

:: Resultater hentet fra Tyrili Klatreklubb
:: Rapport og bilder hos Norsk Klatring

13.mars
Innføringskurs våren 2007
Det er stor pågang på innføringskursene. Det er nå satt opp et nytt kurs helgen 28-29.april. Det er også noen ledige plasser på kurset 21-22.april.
:: Mer informasjon og påmelding

 

18.mars
EM i buldring live på nett
Magnus Midtbø var eneste norske deltager under helgens EM i buldring. Konkurransen gikk av stabelen i Birmingham i England. Magnus gikk videre til semifinalen og endte til slutt på en 20 plass av 57 deltagere.
::Komplett resultatliste (IFSC)
::Video-opptak kommer til å bli lagt ut her

13.mars
Fysioterapi
Som kjent er klatrere relativt utsatt for belastningsskader. Medlemmer i Bergen Klatreklubb får nå tilbud om rimelig behandling uten ventetid av fysioterapeut Lars Mjaavatn. Lars er selv en ivrig sportsklatrer. Nevn avtalen ved bestilling av time og ta med gyldig medlemsbevis til første behandling.
::Mer informasjon

08.mars
Bergenshallen åpner nå klokken 15:30 på hverdager og 1 time senere i helgene
Bergen Klatreklubb har endret åpningstidene for Bergenshallen. Klatrehallen vil nå åpne klokken 15.30 på mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. I helgene vil veggen nå åpne klokken 14.00 på lørdager og 15.00 på søndager. Bakgrunnen for dette er at vi har endret driftsmodellen, vi prøver nå å drive veggen uten sivilarbeider

08.mars
Nytt styre valgt i BKK
Årsmøtet 6.mars valgte blant annet et nytt styre for klubben. I 2007 er styret: Ingunn Stubhaug, Anders Dingsøyr, Simen Ødegården, Raymond Sælen, Terje Hordnes, Agnete Strømme, Geir Evensen, Gunnar Karlsen og Gisle Andersen. Referat fra årsmøtet vil bli publisert på nettsiden så snart det er klart.

06.mars
Buldrekonkurranse og konsert på Apeberget.
Det blir buldrekonkurranse og konsert med "Font"på Apeberget Klatresenter i Stavanger lørdag 17. mars. Mer info på klatresenter.no

21.februar
Årsmøte i Bergen Klatreklubb
Årsmøtet avholdes tirsdag 6.mars kl 20.00. Møtet holdes i 2 etg i Bergenshallen.

Saksliste
1. Godkjenning av innkalling
2. Valg av møteleder og referent
3. Godkjenning av årsmelding for 2006
4. Godkjenning av regnskap for 2006
5. Godkjenning av budsjett for 2007
6. Valg av nytt styre
7. Gjennomgang og diskusjon av driftsmodell for Bergenshallen
8. Eventuelt


Valgkomiteen består av Mads Lund og Linn Karin Stendal . Styret i klubben trenger forsterkninger. Blant annet trenger styret en ny økonomiansvarlig og noen styremedlemmer som kan arrangere sosiale samlinger, turer og fester. Vi understreker at man ikke trenger å være flink å klatre for å sitte i styret, man trenger bare å ha lyst til å gjøre en jobb for klubben.

I tråd med årsmøtevedtaket fra årsmøtet i 2006 blir det ikke sendt ut innkalling til medlemmer pr. post. Istedenfor er det opprettet en egen funksjon for de som ønsker innkalling tilsendt pr. e-post.
:: Meld deg på e-post listen

11.februar
Resultater fra Norgescup i Bergenshallen lørdag 10.februar
Linn Karin Stendal og Kristoffer K. Thorbjørnsen vant seniorklassene i helgens Norgescup. Juniorklassene ble vunnet av Anine Eriksen fra Siggerud klatreklubb og Tomas Midttun Tobiassen fra Kolsås Klatreklubb. BKK takker alle som hjalp til med å arrangere konkurransen - på tross av altfor fint vær. En stor takk også til Ute.no for hjelp med å samle inn premier. Premiene ble levert av Atello, Kaarvatn Fjellutstyr, Vertikal, Outdoor og Trygve Alm. I tillegg leverte Primus juryprisen for beste no-hand. Takk også til NKF for hjelp med arrangementet.
:: Komplett resultatliste

20.januar
Issamling 9-11.februar
Butikken Ute.no og Breogfjell AS fører tradisjonen videre og inviterer til isklatresamling på Myrdal ved Bergensbanen. Dette er et fint utgangspunkt for variert isklatring, både rundt Myrdal og nedover Flåmsdalen. OBS! Det har dessverre lurt seg inn et par skriveleifer i plakaten til UTE. Det eneste toget fra Bergen til Myrdal går kl. 17:10 (16:07 er fra Oslo). Videre er riktig kontonr 3411.26.58833
:: Se plakaten
:: Is og Alpinguide for Hordaland hos Breogfjell

22.januar
Resultater Norgescup i Arendal
Det var 49 deltagere i helgens norgescup i Arendal. Vinnerne i de fire klassene ble Erik B. Olsen(Tromsø KK), Linn Karin Stendal(BKK), Birgit Berg Nesheim (Tromsø KK) og Tomas Tobiassen (Kolsås KK). Kristoffer K Thorbjørnsen, Jarle Kalland og Jaran Nordstrand fra BKK tok henholdsvis 2., 3. og 4.plass i herreklassen.
:: Komplett resultatliste
:: Rapport hos NKF

08.januar
Bergenshallen åpen med normale åpningstider
Bergenshallen har nå åpent opp igjen etter nyttår med normale åpningstider. Veggen er åpen mandag til torsdag 15.00 til 22.00. Stengt fredager. Åpen lørdager fra 12.00 til 18.00 og søndager fra 14.00 til 20.00. I helger hvor vi har innføringskurs (og det er ganske ofte) åpner veggen 14.00 på lørdager og 15.00 på søndager.

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg