bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

31.desember Nyhetsarkiv 2006

30.desember
Godt nyttår!
Det har skjedd en hel del på klatrefronten i Bergen i løpet av 2006. Det som kanskje har kjennetegnet utviklingen de siste årene har vært etableringen av en rekke nye klatrefelt med lettere ruter. I løpet av 2006 ble det utvklet/åpnet fem nye klatrefelt med rundt 70 nye ruter. Gjøkeredet og Atlantis har en rekke ruter under grad 6. Korsnes, Hesteveggen og Mostraumen har stort sett ruter av grad 7 til 9. I den øvre enden av graderingsskalaen har Bergensklatrerne brutt en del barrierer i løpet av året. Magnus Midtbø ble den første nordmann til å gå en rute av graden 8c+, det vil si norsk 10-, i april (Alien Carnage, Castillon). På klatrefeltene rundt Bergen har nivåhevingen også slått ut i flere repetisjoner av harde ruter og etableringen av mange nye harde ruter. Sindre Sæther har for eksempel i løpet av året etablert tre 9/9+ ruter, en nier og to 9/9- ruter på klatrefeltene rundt Bergen. Andreas H. Olsen har blant annet etablert Panthalassa i Torsvik på Sotra, Bergens første bulder av grad 8B. I løpet av året har det også blitt arbeidet med å samle inn ruteinformasjon fra Uskedalen. Arbeidet er kommet godt i gang men det ser ut til at en ny kilefører først kommer våren 2008.
BKK ønsker alle klatrere et godt, tørt og passelig varmt 2007!

14.desember
Bergen kommune gir toppidrettsstipend til Magnus
Bergen Kommune har tildelt Magnus Midtbø et toppidrettstipend på 25.000 kroner. Stipendet deles ut til 8 idrettutøvere hvert år. BKK gratulerer ! Linn  Karin Stendal fikk forøvrig dette stipendet i 2005.
:: Les mer om saken hos Bergen kommune

06.desember
2006 - året da Sandvin ble sprengt i luften
Buldreområdet Sandvin ved Odda ble sprengt i luften i april 2006. Buldrefilmen fra området er nå postet på YouTube av produsent Nils Tjøstheim. Til minne over steinene som er borte og til inspirasjon for noen måneder til med plastikk.


 

03.desember
Resultater fra nordisk mesterskap for juniorer i Sogndal
Hannah, Kristoffer og Magnus vant sine respektive aldersklasser og ble nordiske juniormestere i Sogndal. Totalt deltok 51 klatrere i konkurransen, hvorav 19 var fra Norge. På Sogndal klatreklubbs hjemmesider ligger det komplette resultatlister, bilder og videosnutter fra konkurransen.
:: Sogndal klatreklubb

01.desember
Julebulder 2006
Julebuldringen gikk av stabalen lørdag 2.desember med påfølgende fest. Sindre Sæther og Therese Johansen ble årets vinnere.
:: Komplett resultatliste (exel format).

01.desember
Julebulder 2006
Lørdag den 2.desember arrangeres julebulderen 2006 i Bergenshallen. Dette er først og fremst en sosial samling og du kan delta i turklassen uansett nivå. Som vanlig er det påmelding ved fremmøte, men i år kan du også se hvem som kommer. 74 buldrere har så langt meldt sin ankomst.
Klasser: Senior og junior (under 18 år) damer og herrer, samt en turklasse.
Avhengig av antall deltagere kan det bli aktuelt å slå sammen klasser.
Tidsprogram: For å unngå totalt kaos konkurrerer herreklassen til slutt.
10:00: Hallen åpner
11.00-13:30: Junior og senior dame, junior herre, turklasse
14.00-16:30: Senior herre
Deltageravgift: Senior kr. 100, junior kr. 50, betales ved fremmøte.

Festen etter julebuldringen holdes på Cafe Capello i skostredet fra klokken 20. Servering av litt enkel mat. Utestedet er åpent til 02.00 og er leid av BKK for hele kvelden. Alle er velkommen !

26.november
European Youth Cup 2006
Den siste EYC konkurransen i 2006 sesongen gikk av stabelen i Kranj (Slovenia) i helgen. Magnus vant sin klasse og kapret dermed også seiren sammenlagt i årets EYC cup. Hannah ble nummer 11. Kristoffer Thorbjørnsen ble nr. 18. og Eirik B Olsen nr. 32.
:: Resultatene er publisert hos ICC

19.november
Worldcup i Kranj, Slovenia
Magnus, Linn og Hannah deltar i helgens Worldcup. Konkurransen er den siste denne sesongen og Hannah deltar for første gang. Alle tre gikk videre til semifinalene. I en svært jevn semifinale ble Magnus nummer 16, Linn nr. 17 og Hannah på 22.plass. Altså ingen videre til finalene men nok en gang bra plasseringer.
:: Worldcupkranj.com

12.november
Worldcup i Penne
Magnus ble nummer 10 og Linn Karin nummer 16 under helgens Worldcup i Penne, Italia. Sterke plasseringer selv om ingen av dem ble kvalifisert til finale.
::Nettsiden til arrangøren.

6.november
Ny vegg på Osterøy
Osterøy klatreklubb åpner sin nye innendørsvegg i Osterøyhallen lørdag 18.november klokken 13.00. Det blir skrudd ruter på rundt 110 kvadratmeter med 8 snufester. Alle som vil prøve veggen er velkommen til åpningen.
:: Osterøy Klatreklub

8.november
Bergen klatreklubb inviterer til video og bildecollage onsdag 15.november
Vi viser videosnutter og bilder med vekt på årets bestigninger fra klubbens medlemmer. Blant annet video fra Bergen, Fontis og Grønland og bilder fra Bergen. Ellers mulighet for sosialisering og forfriskninger. Stedet er Utestedet 2nd Etage i Kaigaten 20. Tidspunktet er altså onsdag 15.november fra 18.30 og utover. Visning av film og bilder starter ca klokken 19.00. Det hele er selvfølgelig gratis.

4.november
Resultater fra sesongens første Norgescup
Sesongens første Norgescup ble avholdt i Oslo lørdag 4.november. Kvalifiseringsruter på Vulkan og finaler på den nye Tjelmeland Friksjon veggen på Klatreverket. Resultater fra NKF og Steepstone. Filmklipp på NRK av Magnus og Hannah, lenke i resultatlisten.

Herrer senior
1. Magnus Midtbø, Bergen KK
2. Sindre Sæther, Bergen KK
3. Eirik B. Olsen, Tromsø KK
4. Einar Landmark, Kolsås KK

Damer Senior
1. Hannah Midtbø, Begen KK
2. Therese Johansen, BRV
3. Reidun Bolsøe, NTNUI-TG

Herrer Junior
1. Jon Henry Nilssen, Kolsås KK
2. Tomas Tobiassen, Kolsås KK
3. Eirik Prytz, Kolsås KK

Damer Junior
1. Berit Berg Nesheim, Tromsø KK
2. Caroline Løftingsmo, Kolsås KK
3.Anine Eriksen, Siggerud KK

24.oktober
Nye ruter i Bergenshallen
Omskruingsdugnaden var en suksess og samtlige ruter på strukturveggen ble skrudd om i løpet av helgen. I tillegg er lyskasterne fikset slik at vi kan gå vinteren lyst i møte.

21.oktober
Sesongstart i Norgescupen
Sesongens første Norgescup går av stabelen i Oslo lørdag 4.november. Kvalifiseringsruter går på Vulkan og finalene på den nye Tjelmelandveggen på Klatreverket.
:: Mer info hos NKF
:: Bilder av veggen på Klatreverket

18.oktober
Ruterskruerdugnad i Bergenshallen
Nå til helgen (20-22.oktober) er det ruteskruerdugnad i Bergernshallen. Veggen vil da være stengt for klatring. Veggen er imidlertid åpen for dugnad. De som er interessert i å bidra med å skru ruter kan kontakte koordinator Jon Egil Auestad. Det er viktig at de som vil bidra tar kontakt. Antall ruter som blir skrudd ned avhenger av hvor mange som sier at de er villig til å skru opp ruter. Er det mange nok som stiller opp blir hele veggen skrudd om. Nedskruing skjer på fredag morgen og frem til rundt klokken 16. Vi trenger imidlertid frivillige som kan skru opp nye vakre ruter fra ca. kl 16 fredag og frem til 15.00 på mandag...gjerne døgnet rundt.

14.oktober
Magnus og Linn fremdeles nordiske mestere
I helgen har Nordisk Mesterskap for seniorer gått av stabelen i Joensuu i Finland. De regjerende mesterne var Magnus og Linn og begge forsvarte tittelen. Hannah kapret sølvet, danske Stine Østergård bronse og Malin ble nr. 4 i dameklassen. På herresiden tok Magnus Högström fra Sverige andreplassen. Sindre ble nr. 3 og Kristoffer nr. 6.
:: Videoklipp av deltagerne i finalen og resultatlisten er lagt ut hos arrangøren

I denne sammenheng kan vi minne om at juniornordisk går av stabelen i Sogndal helgen 1-3.desember. Alle norske juniorer (internasjonale regler gjelder slik at man er junior dersom man er født i 1987 eller senere) kan melde seg på. Sogndal er jo en relativt kort vei fra Bergen med båt og veggen ser bra ut...
:: Se mer informasjon hos NKF

07.oktober
European Youth Cup i Bulgaria
Magnus Midtbø vant og Eirik B. Olsen ble nummer 10 i helgens EYC konkurranse i Bulgaria. Magnus styrket dermed mulighetene sine til å vinne den europeiske juniorcupen sammenlagt for andre gang. Neste konkurranse i cupen går i Frankrike i slutten av oktober. Cupen avsluttes, som vanlig, i Kranj i Slovenia i slutten av november. I de siste konkurransene skal en større delegasjon norske utøvere delta. Deriblant Magnus og Hannah Midtbø og Kristoffer Thorbjørnsen fra Bergen.
:: Resultater hos den Bulgarske arrangøren

02.oktober
Rapport fra Shanghai
De endelige resultatene fra Worldcupen i Shanghai har latt vente på seg. Magnus Midtbø var en av 10 som toppet kvalifiseringsruten. I semifinalen var han rundt 3 flytt fra finale og han endte som nummer 11. Til helgen er det forøvrig EYC konkurranse i Velika Tarnovo i Bulgaria. Norske deltagere er Magnus og Eirik Olsen fra Tromsø.
:: Komplett resultatliste fra Shanghai kommer før eller siden hos ICC

27.september
BKK relanserer nyhetsbrevet
BKK hadde tidligere en populær tjeneste hvor man kunne abonnere på nyhetsbrev tilsendt pr. e-post. Tjenesten forsvant da BKK skiftet server våren 2005 men er nå tilbake. Alle som var abonnenter i det gamle systemet må imidlertid melde seg på nytt for å motta nyhetsbrev. Som tidligere kan du velge mellom å abonnere på alle nyheter eller kun informasjon om klatrekurs. På årsmøtet i 2006 ble det vedtatt at BKK fra og med 2007 ikke lenger vil sende ut årsmøteinnkalling pr. post brev til alle medlemmer. Det er derfor også opprettet en egen e-post liste for dem som kun ønsker å motta årsmøteinnkalling pr. e-post.
:: Abonner på nyhetsbrev

24.september
De beste filmene fra Banff vises i Bergen
Onsdag 4.oktober vises de beste filmene fra årets "Banff Mountain Film Festival" i Bergen. Filmvisning starter klokken 18.00 i Magnus Barfot kinosenter. Forhåndssalg av billetter på Platou sport (150,-).
:: Les filmprogrammet

19.september
Ledige stillinger i Bergen Klatreklubb - søknadsfrist forlenget til 5.oktober
Søknadsfristen for de to utlyste stillingene er forlenget til 5.oktober siden det så langt er få som har søkt. Dette kan være en glimrende ekstrajobb for deg som er student og interessert i klatring. Du trenger IKKE å være flink til å klatre. Det vi ser etter er selvstendige, ryddige og ansvarsbevisste personer som kan bidra til at klubben kan drive klatreveggen på en bedre måte. Det er lyst ut to stillinger, en som administrativ ansvarlig og en som teknisk ansvarlig for Bergenshallen. Felles for for stillingene er en arbeidstid på ca. 5 timer/uke, en fast ettermiddag, gjennom hele innendørssesongen. Dette utgjør ca. 30 uker hvert år fra august til april. Ansettelse umiddelbart, først frem til 31.12.06 og med mulighet for forlengelse. Ny søknadsfrist er 5.oktober.
:: Les full utlysningstekst for stillingene

18.september
Magnus på 12.plass
Det har i helgen vært arrangert Worldcup i Marbella, Spania. Magnus Midtbø var eneste norske deltager. Han havnet på en 12.plass. Det er beste resultat i årets WC, etter at han i fjor høst var finalist i to konkurranser. Magnus var etter sigende svært fornøyd med plasseringen, tatt i betraktning at det meste av verdenseliten deltok og at det kun var rundt 3 flytt som skilte han fra de 8 som gikk til finalen.
Konkurransen markerer starten på en travel internasjonal konkurransehøst med en rekke WC og EYC stevner. Neste konkurranse går i Kina om 14 dager.
:: Resultatliste hos ICC

14.september
Parkering i Loddefjord
BKK har fått en svært klar melding fra velforeningen på Sildabjerget i Loddefjord. De er svært kritiske til at klatrere parkerer der vi gjør nå siden dette både er på en bakketopp og i en sving. De understreker at dette er skolevei for mange barn og at vår parkering gjør krysset enda mer uoversiktelig. Beboerne i området ba oss for ett år siden om å slutte å parkere oppe på Sildabjerget da dette er privat vei. De ber derfor innstendig om at vi parker 50 meter lenger nede i Bjørndalsbakken eller på Vestkanten.På bildet nedenfor er området hvor parkering er tillatt markert. BKK ber alle klatrere om åakseptere beboernes ønske for å sikre fremtidig tilgang til et av Norges beste treningsfelt.

Parkering Loddefjord

Magnus

03.september
Arco Rockmaster
I helgen har den årlige Rockmaster konkurransen i Arco(Italia) blitt avholdt. Konkurransekonseptet er at man inviterer de 14 beste utøverne på herresiden og damesiden. Magnus var i år invitert og så vidt vi vet er dette første gang en norsk klatrer deltar. Han ble nummer 13 etter onsight og redpoint konkurransen, men det spiller vel egentlig mindre rolle i et slikt celebert selskap. Finske Nalle Hukkataival vant buldrekonkurransen.
:: Arco Rockmaster
:: Bilder

01.september
Fjellfilmfestivalen
Det er mye bra klatrefilm på programmet under Fjellfilmfestivalen på Turtagrø 08.-10. september. Blant annet vises legendariske "Hard Grit", "Hard Plastic" og storveggsdramaet "Blood, Sweat and Bagels", alle produsert av Slackjaw Films. Samme produsent stiller også med filmen "Going for Broke", en film om en fyr uten armer og bein (!) som bestiger Kilimanjaro. Filmen "Meltdown" om bresmelting i Himalaya, den svenske buldrefilmen "Tjugo på Kjuge" av Shawn Boye. Av foredrag blir det Lars Mjaavatn på støtende linje i Tasermiut, Tormod Granheim forteller om sitt Everest-epic, Ragnar Kvam holder foredrag om Ernest Shacleton og Cecilie Skog og Rolf Bae oppsummerer det siste året.
:: Mer info på www.fjellfilm.no.

27.august
Verdensmesterskap for juniorer
I VM for juniorer ble Magnus beste norske deltager med en 11.plass. Hannah Midtbø markerte seg også med en meget sterk 13.plass. Therese Johansen fra Stavanger ble nummer 36. I gutteklassen til Kristoffer Thorbjørnsen og Eirik Birkelund Olsen fra Tromsø var det nesten 100 deltagere. Kristoffer og Eirik ble henholdsvis nr. 59 og 54.

 

22.august
Nytt klatreanlegg snart fullført i Sogndal
I Sogndal har Tjelmeland friksjon det siste halve året bygget Norges største og mest radikale klatreanlegg. Veggen har en høyde på rundt 18 meter og har på det meste 16 meter overheng. Med andre ord er den bratteste delen nesten 45 grader overhengende. Store flater er selvsagt av mer moderat bratthet, men veggen vil være bratt også i internasjonal sammenheng. Veggen som nå bygges har et areal på rundt 500 kvadratmeter og gir bygden et samlet klatreareal på nesten 700 kvadrat.
::Arbeidet går fremover - nye bilder
:: Se større versjon av bildene her
:: Tjelmeland friksjon
:: Klatreklubben i Sogndal

03.august
Atlantis

Atlantis er et ny vegg på holmen mellom Furunkuloseveggen og Turøy. Veggen er enda ikke helt ferdig utviklet men det er så langt gått 12 ruter mellom 3+ og 6-. En foreløpig fører er lagt ut.
:: PDF fører for Atlantis (1mb)
:: Webfører

Sognahallen

24.august
Verdensmesterskap for juniorer med 3 deltagere fra BKK
De fleste husker kanskje at Magnus Midtbø ble juniorverdensmester i 2005. Fra torsdag til lørdag går et nytt mesterskap av stabelen. Det er fem norske deltagere: Magnus Midtbø, Kristoffer Thorbjørnsen og Hanna Midtbø fra Bergen. Therese Johansen fra Stavanger og Eirik Birkelund Olsen fra Tromsø. Totalt er det påmeldt 460 juniorer i 6 klasser. Åstedet for bataljen er Imst i Østerrike, men du kan følge konkurransen "live" på nettet siden resultatene kontinuerlig blir lagt ut. Konkurransen starter 08.45 torsdag og Magnus er i følge startlisten første mann ut i sin klasse. Nettsiden er forøvrig på tysk, nedenfor er de mest relevante lenkene
:: Tidsplan for Junior-VM
:: Resultater i klassen til Kristoffer/Eirik
:: Resultater i klassen til Hannah/Therese
:: Resultater i klassen til Magnus

23.juli
Informasjon om to nye klatrefelt
I løpet av 2006 har det blitt etablert et lite klatrefelt på Korsnes syd for Bergen. Foreløpig 5 ruter fra 7- til 8. På Sotra er det i løpet av de siste årene etablert et nytt felt, døpt Hesteveggen. Denne veggen er vertikal og svakt overhengende med 11 ruter fra 6 til 7+. Det er ikke laget skikkelige førere for disse feltene enda, men det går fint an å finne frem med hjelp av veibeskrivelsen og listen over rutene.
:: Korsnes
:: Hesteveggen

16.juni
Produksjon av ny fører for Uskedalen
BKK er i gang med å samle inn bedre toper fra rutene i Uskedalen, det er nå samlet inn nye topoer for 15 av rundt 40 ruter.
:: Les mer om prosjektet

19.juni
Ekstremsportveko 2006
Veko starter søndag 25.juni. På klatrefronten er det kætsjekonkurranse fredag 30 juni kl. 15. Årets buldrekonkurranse går av stabelen lørdag 1.juli med start kl. 10. Som i fjor er førstepremien 1000 € i dame og herreklassen. NKF stiller med buldrekonstruksjon fra Tjelmeland Friksjon. Det vil være mulig å trene på konstruksjonen fra lørdag til onsdag, i tillegg er det nye buldrefeltet på Evanger en kort kjøretur unna.
:: Mer informasjon om konserttilbud og annen nyttig info på www.ekstremsportveko.com
:: For påmelding kontakt: Gunvor Wæhle, mobil 95982065
:: Bilder og veibeskrivelse til Evanger/Hernes på Ronny Sjøthuns buldreside.

28.mai
Grimseid
Det omdiskuterte feltet på Grimseidet er fremdeles under utvikling. En foreløpig fører er lagt ut på nettet. De som har lyst å prøve det ut bes om å lese anvisningene for parkering og anmarsj nøye. Takk til Knut Bolme og de andre som har bidratt.
:: Foreløpig fører finnes her (ekstern side)

28.mai
EYC i Østerrike
Den første European Youth Cup (EYC) konkurransen i årets sesong har i helgen blitt avholdt i Imst i Østerrike. Magnus Midtbø vant sin klasse. I 2005 vant også Magnus denne cupen sammenlagt. Ellers var det ingen norske deltagere som kom til finalen, men jevnt over var det gode plasseringer. Blant annet ble Hannah ble nr. 18 i en klasse med 39 deltagere.
:: Komplette dommerskjemaer kan du se på nettsiden til Klatreforbundet i Østerrike.

25.mai
BKK deler ut stipender
Siden 2002 har BKK utdelt stipender etter et fast sett med kriterier. Formålet er å gi støtte til rene sportslige prestasjoner innenfor klatring. Etter søknad har styret tildelt følgende klatrere 4000,- hver i stipend for 2006: Linn Karin Stendal, Magnus Midtbø, Hannah Midtbø, Kristoffer Kvamme Thorbjørnsen og Sunniva Hammerås.

20.mai
Worldcup i Dresden
Magnus og Linn har i helgen deltatt på i årets andre worldcup. Linn gikk ikke videre til semifinale og endte som nr. 35. Magnus toppet ut kvalifiseringsruten men falt relativt lavt i semifinalen og ble nr. 22. I forrige WC konkurranse gikk verken Linn eller Magnus videre etter kvalifiseringsrunden. Finalene går lørdag kveld og overføres direkte på nettet. Damefinalen starter 20:30 og herrefinalen 21:45. Sannsynligvis bedre underholdning enn Melodi Grand Prix, selv uten norsk deltagelse.
:: www.kletterweltcup.de
Allerede neste helg drar en samlet juniorflokk til Østerrike for å delta i sesongens første European Youth Cup. Hannah, Kristoffer og Magnus fra Bergen deltar. I tillegg deltar Eirik Birkelund Olsen fra Tromsø og og Therese Johansen fra Stavanger. Neste WC går i Chamonix i midten av juli.

sindre
Foto: Geir Evensen.
15.mai
Ny hard rute i Loddefjord
Sindre Sæther gikk i går forlengelsen av Spiralis i Loddefjord. Spiralis er som kjent grad 8/8+ og har en god hvil i toppen. Forlengelsen er av samme karakter som "Tro på mirakler" på Hell. Det vil si intens makspump med et svært hardt bulder i toppen. Den nye ruten er sannsynligvis noe hardere enn "Per Aspera ad Astra" som Sindre gikk i fjor. Foreløpig forslag til grad er 9/9+. Uansett grad, BKK gratulerer med vel utført prosjektarbeid.

11.mai
Nye klatrefelt

Det utvikles for tiden tre nye klatrefelt. Nederst i Modalen er det i løpet av våren startet utvikling av et nytt felt. Klatrefeltet er døpt Mostraumen har så langt fått 8 ruter mellom 7+ og 9. Det er dessuten så langt borret 8 prosjekter. På grunn av vanskelighetsgraden vil utviklingen av feltet ta noe tid. Det er også to felt med lettere ruter under utvikling på Sotra. Fører for disse kommer i løpet av en måneds tid.
:: Fører for Mostraumen

4.mai
Ny funksjonalitet på nettsidene
De sistene ukene har nettsidene til BKK fått en del ny funksjonalitet. Rutene på de fleste boltefeltene rundt Bergen er i løpet av våren lagt inn i en database. I cragdatabasen kan du f.eks liste alle rutene av grad 7, sjekke hvilke ruter som har 3 stjerner o.l. Videre er det laget en egen siden hvor du sjekke relevant værinformasjon. Tidligere i vår ble det lagt ut rundt 200 bilder fra feltene rundt Bergen.
:: Cragdatabase
:: Klatreværet
:: Bilder

2.mai
Kameratredningskurs
BSI-Friluft og DNT-Fjellsport Bergen arrangerer i samarbeid kameratredningskurs i klatring helgen 6-7 mai. Det er noen få ledige plasser. På kurset blir det gitt en innføring i grunnleggende og videregående metoder for kameratredning på klatreklippe. Kurset skal gjøre deltakerne i stand til å håndtere ulike metoder for kameratredning både som instruktører i realistiske situasjoner på egne klatreturer. Kurset følger Norges Klatreforbund / Norsk Fjellsportforums mal for kameratredningskurs på klippe. For å kunne delta på kurset kreves det at du har erfaring med leding av naturlig sikrede ruter av grad 4+ og at du er komfortabel med hengende standplass som du har bygd selv. "Når uhellet er ute" av Geir Grimeland. Boken er utgitt av Norges Klatreforbund i samarbeid med Turistforeningen, og fås kjøpt i Bergen Turlags utsalg i Markens Tverrgate 4-6. Deltakerne må selv skaffe seg denne boken før kurset og gjøre seg godt kjent med innholdet før kursstart. Kursleder er Martin Qvindesland Grønnevet.
:: Pris: 450,-
:: Påmelding eller mer informasjon? Ring Thomas Meling på 41126497

10.april
100 buldreproblemer sprengt i luften
Vi har fått den dårlige nyheten om at de fleste buldresteinene på Sandvin i Odda er sprengt bort i løpet av de siste 14 dagene. Grunneier har visstnok fått gjennom en søknad om dette etter flere runder med fylkesmannen, og Bergen Klatreklubb har ikke på noe tidspunkt blitt orientert. De som lurer på hva de gikk glipp av kan sjekke føreren.

20.mars
Ute.no leverer kortslynger til Loddefjord
De fleste husker kanskje at det forrige sesong var hengt opp en del fine faste slynger på ruter som er mye gått i Loddefjord. Etter vinterdvalen er slyngene nå på plass igjen. Det er butikken Ute.no i Bergen som står bak tiltaket. Så langt er det hengt opp rundt 50 slynger og det kommer muligens noen flere. Foreløpig henger det slike faste slynger på Rema 1000, Vet´a faen og Materialtretthet. BKK takker for et glimrende initiativ.

16.mars
Nytt instruktørkurs og progresjonskurs satt opp i april
Det er satt opp et innstruktørkurs den 8-9 april og progresjonskurs 22-23 april. Alle innføringskurs er dessverre fulle.
:: Mer informasjon om instruktørkurs
:: Mer informasjon om progresjonskurs

06.april
Åpningstider i påsken
Bergenshallen vil holde stengt i påsken fra og med torsdag 13.april til og med mandag 17.april. Dersom det er katastrofalt dårlig vær kan veggen åpne opp. Følg med på sladdersiden og ring eventuelt hallen på 55 27 12 09.

20.mars
Resultater E9
Som de fleste kanskje har fått med seg ble den første "invitaional" buldrekonkurransen arrangert på Lillehammer lørdag 25.mars. De aller fleste beste norske buldrerne deltok.

Herrer
1. Magnus Midtbø
2. Peter Bosma
3. Audun S. Bratrud
Damer
1. Anja Hodann
2. Angelica Lind
3. Hannah Midtbø
:: E9 nettsiden

16.mars
Årsmøte i BKK
Tirsdag 28.mars kl 20:00 avholdes årsmøte i Bergen Klatreklubb. Møtet holdes i fellesarealet i 3.etasje i Bergenshallen. Innkalling til møtet er også sendt alle medlemmer pr. post.

13.mars
NM på Vulkan
Magnus og Hannah vant sine klasser under NM i klatring i helgen. Dameklassen ble en skikkelig thriller med superfinale mellom Linn og Hannah. I juniorklassene vant Eirik B. Olsen fra Tromsø og Therese Johansen fra Stavanger.
:: Komplette resultatlister (Kolsås KK)
:: Finaleresultater seniorer (NKF)
:: Bildekavalkade hos Norsk Klatring

05.mars
Rapport fra WC i isklatring

I helgen ble det arrangert Worldcup i isklatring i Hemsedal. Konkurransen ble vunnet av Hari Berger fra Østerrike. Jarle Kalland ble beste norske deltager på 9.plass.
:: Se rapport og bilder hos Norsk klatring

28.februar
NM i klatring 2006
Norgesmesterskapet i klatring går av stabelen helgen 11-12.mars i Oslo. Konkurransen holdes i Vulkan klatrehall. Seniorklasser holdes lørdag og juniorklassene søndag. Lørdag kveld inviterer Kolsås klatreklubb på NM bankett på utestedet Pavillion. Middag fra 19 til 22, åpent for alle over 20 år etter kl 22:00. Påmeldingsfrist for deltagelse på middagen er 5.mars.
:: Påmelding NM bankett (Kolsås KK)
:: Norgescupen sammenlagt før NM (NKF)

13.februar
Nye ruter i Bergenshallen
Bergenshallen er nå åpen igjen etter ruteskruing og vedlikehold i helgen 11-12.februar. De aller fleste rutene på strukturveggen er i løpet av helgen skiftet ut, totalt er det er skrudd rundt 15 nye ruter fra grad 5 til 9-.

NM2006

12.februar
Resultater Norgescup i Trondheim
Sesongens siste Norgescup ble avholdt i Trondheim i helgen. Sindre Sæther og Sunniva Hammerås vant seniorklassene. NM går i Oslo 11.mars.
:: Komplett resultatliste (NKF)
:: Norgescupen sammenlagt før NM (NKF)

01.februar
Magnus Midtbø til OL i Torino
Klatring er oppvisningsdisiplin under OL og Magnus er en av rundt 35 klatrere som er invitert til å delta. Konkurransen holdes i Bardonecchia og arrangeres av UIAA.
::Flyer med program
::Hele deltagerlisten.(Tjekkisk nettside)

12.februar
Bergenshallen er stengt
Vi minner om at Bergenshallen er stengt helgen 10-12.februar på grunn av vedlikehold og ruteskruing. Hallen er åpen som normalt fra mandag 13.02 kl 15:00, med mange nye fine ruter.

06.februar
Årets første Norgescup
Den første Norgescupen i 2006 går av stabelen i Trondheim til helgen. Konkurranseesongen på led avsluttes med NM i Oslo allerede 11.mars
:: Program og mer informasjon for NC i Trondheim

20.januar
Ny buldrefører for Rogaland
BRV ved Vegard Aksnes har lansert en ny buldrefører for Rogalandsområdet. Verdt en titt med mange bilder og videosnutter. Våren lokker...
: Buldreinfo.com

Isklatring-Oppdal
Isklatring i Oppdal

23.januar
Isklatresamling på Myrdal
Fredag til søndag (27.01-29.01) arrangeres det isklatresamling på Myrdal. Arrangører er butikken Ute.no i Bergen i samarbeid med Bre og fjell. På samlingen vil det være tilgjengelig utstyr fra de norske leverandørene for de som ønsker å teste ut isutstyr.
På Lørdag og søndag vil det være en enkel innføring i isklatring, i tillegg holder Leslie Ayres et enkelt kameratredningskurs. Han vil også snakke litt om norsk isklatringshistorie på lørdag kveld.
Pris: 350,- (dekker kurs, overnatting og middag lørdag kveld). NB begrenset plass.
Påmelding: Kontakt Ute.no i Bergen på tlf: 55316684 eller bergen@ute.no

04.januar
Bergenshallen åpen som normalt
Bergenshallen har nå åpnet opp etter nyttårsferingen med normale åpningstider.
Mandag-torsdag: 15-22. Fredager: Stengt. Lørdager: 12-18. Søndager 14-20.

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg