bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

31.desember Nyhetsarkiv 2005

30.desember
Godt nytt år!
BKK ønsker alle klatrere et godt nytt år og en ekstrem tørr 2006 med en kontinuerlig kjølig krisp bris. I løpet av 2005 har vi rapportert en god del om sterke Norske/Bergenske konkurranseresultater. Årets siste nyhetsak dreier seg også om de prestasjoner, men denne gang utendørs. Magnus Midtbø har i løpet av juleferien fått knust noen norske rekorder når det gjelder onsightnivå og flashnivå, samt sannsynligvis antall harde ruter i løpet av en juleferie. Han har flashet tre 9/9+ ruter, onsightet en nier, gått en 9+ i andre og mye mer. For detaljer se bestigninger...

21.desember
Stipend til Linn
Linn Karin Stendal har fått toppidrettsstipend fra Bergen Kommune. Hele 34 kandidater søker om stipend og det er bare ni som får dette tildelt. Stipendet er på kr 25.000,-.
:: Les intervju i Bergens Tidende


20.desember
Lønn til instruktører m.fl.
Det er en del instruktører og andre som har gjort lønnet arbeid for klubben i løpet av 2006 men ikke levert lønnsutbetalingsskjema. BKK ber alle disse om å levere dette skjemaet slik at lønn kan utbetales før nyttår. Siste frist er 27.12. Skjemaet sender du til Christina.

06.desember
Klatring på NRK
Under EYC i Kranj var frilansreporteren Anders Kringstad med for å filme. Dette har foreløpig resultert i et innslag på NRK Hordaland. Innslaget er nå lagt ut på NRK Nett-TV. Følg lenken under og finn frem til innslaget "Klatrer i Verdsklasse" vist 28.11 kl 18.40.
:: NRK Hordaland

03.desember
Utøverstipend
BKK deler årlig ut stipender på inntil kr 7500,- til klatrere i Bergen. Formålet med stipendet er å gi støtte til rene sportslige prestasjoner innenfor klatring. Søknadsfristen for stipend i 2006 er 20.desember 2005. Tildeling skjer etter nyttår.
:: Mer om utøverstipendet

03.desember
Julebulder05
Det var totalt 70 deltagere med i årets julebuldring. Sindre og Magnus gikk samtlige buldere, men Sindre ble dømt som vinner med færre forsøk. Therese Johansen fra Stavanger vant dameklassen. Evigunge Jan Kjerner vant turklassen. Et par av problemene (M2 og H4) ble forandret mellom dame/tur og herreklassen slik at resultatene ikke er helt sammenlignbare på tvers av klasser.
:: Komplett resultatliste

30.november
Multimediashow - K2 ekspedisjonen 2005
7.desember holder den norske K2 ekspedisjonen 2005 show på Hotel Terminus.
Dørene åpner kl 18:30. Billettsalg(100,- kr.) ved døren og forhåndsalg hos Platou Sport.
:: Mer info hos Bergen Turlag
:: Nettsiden til K2005

7.november
EYC sesongen avsluttet i Kranj
Den internasjonale sesongen ble avsluttet i dag med EYC i Kranj. Magnus vant konkurransen i Kranj og han vant European Youth Cup(EYC) sammenlagt. Hannah kom på 7.plass i Kranj og ble nummer 5 sammenlagt i EYC 2005. Ellers i den siste konkurransen ble Malin nr.15, Sunniva nr. 22 og Kristoffer ble nr.21.

21.november
Julebulder og julebord 3.desember
Lørdag 3.desember er det duket for det tradisjonelle julekalaset i BKK. Julebuldring i Bergenshallen og julebord på kvelden. Du kan melde deg på ved å skrive deg på listen i Bergenshallen eller ved å sende en e-post til Geir.
Konkurranseprogram: Hallen åpner klokken 10:00. 11-13:30 konkurranse for begge juniorklasser, damer og turklasse. 14-16:30 konkurranse for herrer. Detalgeravgift er 100,- for senior og 50,- for junior.
Julebord på teknikerkroen fra klokken 19:00. Middagen er gratis(dvs inkludert i startavgift) for alle deltagere, for andre kroner 100,-. Premieutdeling for seniorklassene etter middag.
:: Mer detaljert info.

21.november
Magnus nr.7 og Linn nr.17 i Worldcupen i Kranj
Under helgens Worldcup i Kranj (Slovenia) ble Magnus nr. 7 og Linn Karin nr. 17. Det var meget tette felt i begge klasser og kun få flytt skilte dem fra en betydelig bedre plassering. Likevel må jo dette kunne sies å være en ålreit måte å avslutte årets Worldcup på...Sammenlagt i årets Worldcup ble Linn nr. 22 og Magnus nr.17.

6.november
Innspurt i den internasjonale konkurransesesongen
Det går mot en travel slutt på den internasjonale konkurransesesongen. I helgen var det norsk deltagelse i EYC i Penne, Italia. Etter de kvalifiserende rundene endte både Kristoffer og Sunniva på 12.plass i sine klasser. Tre norske deltagere gikk videre til finalene på søndag. Her ble Malin Folkestad nummer fem i den eldste juniorklassen. Midtbø søskene havnet begge på pallen. Hannah ble nummer tre mens Magnus vant sin klasse. Samlet er dette det klart beste norske resultatet noensinne i en EYC konkurranse. I tillegg ligger nå Magnus meget godt an til å vinne årets European Youth Cup sammenlagt når en konkurranse gjenstår.

Neste helg drar en større delegasjon juniorer til Finland for å delta i det nordiske mesterskapet der. Helgen etter er det Wordcup i Kranj, Slovenia før den internasjonale sesongen avsluttes med en EYC samme sted 27-28.november. Og så er det julebulder i Bergenshallen 3.desember...

31.oktober
Jarle Trå - alene til Everest
Vossingen Jarle Trå viser bilder og film fra sitt forsøk i vår på å nå toppen av Mount Everest alene, uten noen form for oksygen, sherpaer eller annen støtte, samt fra andre turer, som til toppen av Cho Oyu (8201 m).
:: På Rick's, tirsdag 15.november kl 19.30.
::Mer info på Jarle Trås nettsider.

29.oktober
Magnus nummer 6 i Worldcup
I helgens Worldcup i Valence, Frankrike, ble Magnus nummer 6 og Linn Karin nummer 23. Dette er andre gang en norsk klatrer er i en Worldcupfinale. Linn var i finalen tidligere i høst og har også siden fortsatt med sterke plasseringer. Magnus´ prestasjon er noe spesiell siden han er 17 år og aldri tidligere har vært i en finale. Worldcupen i Valence er en stor begivenhet og hele verdenseliten deltar. BKK gratulerer! Resultalisten fra finalen på herresiden ble seende slik ut:

1.[ 23.4 - ] VERHOEVEN Jorg ( NED )
2.[ 22 ] FUSELIER Mickaël ( FRA )
3.[ 22 - ] LACHAT Cédric ( SUI )
4.[ 20.9 - ] PUIGBLANQUE Ramon Julian ( ESP )
5.[ 20.5 ] CRESPI Flavio ( ITA )
6.[ 17.5 - ] MIDTBOE Magnus ( NOR )
7.[ 15.8 + ] USOBIAGA Patxi ( ESP )
8.[ 15.8 ] MRAZEK Thomas ( CZE )

:: Sjekk ut øvrige resultater og bilder på www.escalade-competition.com.
:: Sjekk ut komplett dommerskjema fra konkurransen(PDF).

17.oktober
Nytt stort klatrefelt i Øygarden
I løpet av høsten har det blitt utviklet et nytt klatrefelt nord i Øygarden. Feltet har til nå fått 42 ruter med hovedvekt på grad 5 og 6. Åtte av disse rutene er naturlig sikret. Høyden er rundt 15 meter for de fleste av rutene og rutene har vanlig høy Sotrakvalitet. Feltet er kalt Uteveggen siden Ute.no har sponset rundt 160 limbolter. Uteveggen ligger noe lengre nord i Øygarden enn Hjallaveggen. Nærmere beskrivelse av adkomst, bilder og topo finner du i en foreløpig PDF-fører(oppdatert 20.10).
:: Last ned fører for Uteveggen i PDF format (1.2mb).

15.oktober
Resultater fra Norgescup i Bergenshallen
Det ble en vellykket konkurranse i Bergenshallen. Magnus og Hannah Midtbø vant seniorklassene, mens Eirik B. Olsen fra Tromsø og Therese Johansen fra Stavanger vant juniorklassene.
:: komplette resultatlister er lagt ut på NKFs hjemmeside.

08.oktober
Magnus vant og og Hannah på 5.plass i EYC

I helgens European Youth Cup ble Hannah nummer 5 og Magnus vant sin klasse. De to andre norske deltagerne, Kristoffer Thorbjørnsen og Eirik B. Olsen ble nummer 24 og 23. Magnus har med dette en relativt klar ledelse i EYC sammenlagt når det gjenstår 2 konkurranser i årets sesong. Neste konkurranse går i Penne (Italia) 5-6.november og den siste konkurransen går av stabelen i Kranj (Slovenia) 26-27.november.
:: ICC
:: Genevescalade


13.september
Instruktørkurs helgen 01-02.oktober
Den første helgen i oktober avholdes instruktør inne kurs i regi av BKK. Det er begrenset antall plasser og det kan lønne seg å være raskt ute.
:: Mer informasjon om innhold og påmelding

04.september
Nettsiden oppdatert
Etter en beklagelig lang død periode er nå nettsiden til BKK oppdatert.
Blant annet har bestigningslisten fått en solid oppdatering. BKK ønsker selvsagt også å gratulerer Magnus Midtbø med tittelen som juniorverdensmester. Hannah Midtbø kapret en sterk 10.plas i samme stevne. De som enda ikke har fått med seg saken kan kanskje være interessert i følgende lenker.
:: Bilder og rapport hos NKF
:: Rapport med omtale av Magnus på 8a.nu
:: Komplett resultatliste hos ICC
:: Steepstone-debatt på Steepstone

04.september
Bergenshallen er åpen med nye sivilarbeidere på plass

Bergenshallen har vært åpen siden 15.august. BKK takker Håvard Haukenes for innsatsen som sivilarbeider og Jon Egil Austad for innsatsen som driftansvarlig. Steffen Breivik og Eskild Broen er nye sivilarbeidere i klubben, Tor Willy Ingebrigtsen har overtatt som driftsansvarlig for veggen.

02.august
Dato for innføringskurs satt opp
Det er nå satt opp innføringskurs for høsten 2005. De første kursene går helgene 20-21.august og 27-28.august.
:: Mer informasjon om kurs og påmelding

25 juli
Bergenshallen åpner 15.august
Bergenshallen har nå stengt for sommeren, men åpner 15.august. Høsten kurs vil bli lagt ut på kurssidene i første halvdel av august.

18.juni
Kætsjetrening
Tjelmeland friksjon inviterer alle som ønsker det til trening på kætsjeveggen som skal brukes på Veko. Veggen står klar til bruk på Misje med tak som følger internasjonal standard. Det går rykter om at det er gode sjanser for en uoffisiell verdensrekord under veko

12.juni
Oppdaterte førere
Web og pdf førerne for de nyeste klatrefeltene er oppdatert med flere nye ruter og justering av grader.
:: Perleveggen
:: Mojavato
:: Glesnes

05.juni
Ekstremsportveko på Voss 19-26.juni
Ekstremsportveko på Voss blir i år arrangert for 8. gong. I år er det Voss Klatrarlag som er arrangør for den velkjente buldrekonkurransen under veko hvor det er £ 1.000 i premie både i herre og dameklassen. Konkurransen går lørdag 25.06. Årets buldrevegg er stillaskonstruksjonen til Tjelmeland Friksjon. En annen ny happening av året er, Catchekonkurranse!  Den arrangeres på en spesialvegg laga av Tjelmeland Friksjon. Kansje det blir ny verdensrekord i løpet av veko!?
:: For meir informasjon se www.ekstremsportveko.com

28.mai
WC i Imst

På fredag var det kvalifisering under world cup konkurransen i Østerrike (Imst). Linn Karin ble nummer 31. Magnus ble nummer 24 og var dermed kvalifisert videre til lørdagens semifinale. I semifinalen ble Magnus nr. 15. Dette er et av de beste norske
herreresultatene i en Worldcup noensinne.
:: Oppdaterte resultater og bilder

21.mai
EYC i Imst
Årets andre European Youth Cup går av stabelen i Imst nå i helgen.
Magnus var en av 12 utøvere som toppet begge kvalifiseringsrutene. I søndagens finale ble han nummer 2. Ellers ble Hannah nummer 15, Sunniva nummer 20 og Kristoffer nummer 34.
:: Resultater og bilder

20.mai
E-post til BKK
BKK har skiftet server. På grunn av en feil er e-post adressene til klubben nede for øyeblikket, bruk de private adressene direkte til styret.

18.mai
Sladdersiden i gang igjen

Etter noen uker uten sladderside pga serverskifte er nå en foreløpig versjon mulig å bruke. Foreløpig åpnes siden i et nytt vindu.
:: Ny sladderside

18.mai
Viktig info om parkering i Loddefjord
Det er ikke tillatt å parkere noen steder oppe i selve boligfeltet, og all parkering skal skje i Bjørndalsbakken, dvs i den lange bakken med fartsdumper som går parallelt med hovedveien. Det er heller ikke tillatt å parkere i gruslommen bunnen av Sildaberget, slik det er angitt i føreren. Alternativt må man parkere ved Vestkanten og gå opp herfra. Hele Sildaberget er privat vei, og biler som er parkert her vil bli borttauet. Se også kart her. Vi ber alle som bruker feltet om å respektere dette slik at vi forsatt kan ha et godt forhold til de som bor i nærheten.

16.mai
Offisielle resultater fra uoffisielt norsk mesterskap i kætsjing på Misje lørdag 14.mai
Over 30 deltagere tok turen til Misje. De spretne Bratrud genen slo til. Audun hoppet 2.20 i første forsøk og brukte deretter resten av kvelden på å tangere verdensrekorden på 2,70, uten å komme nærmere enn å berøre taket. Lillesøster Marit Bratrud stakk av med seieren i dameklassen.

Herrer
1. Audun Bratrud 2,20
2. Magnus Midtbø 2,15
3. Tore Thunder 2,05

Damer
1. Marit Bratrud 1,65
2. Janne Fritidsport 1,50
3. Eli Skeid 1,45

03.mai
BKK skifter server
BKK skifter i disse dager serverleverandør. På grunn av dette vil sladdersiden og e-post listene være nede en kort periode. Det kan også dukke opp diverse andre småfeil som vil bli fikset fortløpende. E-post adressene til klubben er også nede for øyeblikket, bruk de private adressene direkte til styret.

24.april
Oppdaterte nettførere og førere til to nye klatrefelt
Allerede såpass tidlig i sesongen er det blitt gått flere nye ruter i Bergensområdet.
Det er blitt utviklet et nytt felt på Glesnes helt syd på Sotra - foreløpig er kun 7 ruter gått. Det er også utviklet et nytt felt på Lindås, Perleveggen. Her er det nå 18 ruter fra 6+ til 8+. Ellers er føreren for Mojavato oppdatert med noen mindre endringer og det er innrapportert 3 førstebestigninger av prosjekter, blant annet en ny rute på Syltøy. En kjapp opptelling viser at det er gått ca 80 nye bolteruter rundt Bergen siden den nye føreren ble utgitt for et år siden.
:: Perleveggen(pdf 600kb)
::
Glesnes
:: Mojavato
:: Oppdateringer av Bergensføreren

18.april
Årets første EYC

Den internasjonale sesongen har startet og årets første European Youth Cup gikk av stablen i Tjekkia i helgen. Kristoffer Tohbjørnsen kapret en sterk 21 plass i et tett felt med 35 klatrere. Magnus Midtbø var en av to klatrere som toppet begge kvalifiseringsrutene. Magnus ble nummer 2 i finalen. Han avsluttet forrige sesong med å vinne den siste EYC konkurransen, og sammenlagt nr 3 i EYC 2004.
:: Resultatlister EYC Brno(pdf)

10.april
NM 2004
Under helgens NM i Ålesund gjorde, kanskje ikke uventet, klatrere fra BKK et solid innhogg i premiestabelen. Linn Karin Stendal og Magnus Midtbø vant seniorklassene, Hannah Midtbø og Kristoffer Thorbjørnsen vant juniorklassene.
:: Fullstendige resultatlister hos NKF
.

8.april
Normale åpningstider i Bergenshallen
Influensaen har sluppet taket og fra og med lørdag 9.april vil Bergenshallen ha normale åpningstider. Det er innføringskurs i hallen i helgen, hallen åpner derfor først kl 14 på lørdag og 15 på søndag.

14.mars
Bergens hardeste rute?
12.mars gikk Sindre Sæther prosjektet sitt i Loddefjord. Den nye ruten, som er en forlengelse av Farlig Overheng, har fått navnet Per Aspera ad Astra, og Sindre har gitt den graden 9. Men, gitt at han har brukt lenger tid på denne enn noen andre ruter han har gått, så spørs det om den ikke er hardere? Ruten er nesten 40 meter lang og går opp omtrent hele veggen, med et hardt crux helt i toppen...

10.mars
Video fra Cous Cous
På lille nyttårsaften 2004 gikk Sindre Sæther Cous Cous(9+) i El Chorro. Du kan se en video fra bestigningen her. (27 mb/Quicktime). Sindre brukte rundt 15 minutter på å gå ruten, 7 minutter med hviling (!) er klippet vekk for å skape litt mer fart. Takk til kameramann Raymon Sælen for tålmodighet og til Andreas Sætre for råfilm.


02.mars
Parkering ved Hjalla og Bøtteveggen
Seint i fjor høst satte veivesenet opp autovern som sperrer for parkeringen langs veiskulderen ved Hjallaveggen og Bøtteveggen. Ved Hjalla anbefaler vi at man parkerer ved rasteplassen 100m før veggen. Nærmeste parkering for Bøtteveggen er nå grusplassen ved innkjøring til venstre ca 400m etter man har passert veggen.

21.februar
Resultater fra NC i Narvik

Komplette resultatlister fra helgens Norgescupstevne i Narvik finner du hos NKF. Siste konkurranse i årets sesong er NM i Ålesund helgen 9 & 10.april.
:: Resultater fra Narvik
:: Info om NM i Ålesund

17.februar
Nytt innføringskurs er satt opp
BKK har enorm pågang på innføringskursene. Det er nå kun ledige plasser på kurset 9-10.april. De andre kursene er fulltegnet.
:: Mer info om innføringskurs

11.februar
Fritid sport konkurs - ny butikk åpnet
Fritid sport gikk konkurs for en liten stund siden. Bratt Fjell & Vannsport har kjøpt opp lageret og selger nå ut de fleste varene med mellom 10 og 70% rabatt. Salget starter fredag 11.februar og vil vare frem til 18.februar. Butikken Ute.no vil videreføre drift av sportsbutikk i lokalene til gamle Fritidsport. Ute.no er en sammenslåing av butikkene Bratt Fjell & Vannsport i Bergen og Ute.no i Trondheim.

09.februar
Bergen har landets beste klatrevegg
Bladet Klatring har kåret Bergenshallen til Norges beste klatrevegg. Bergens Tidende har snappet opp saken og lagt til et vakkert bilde fra Fantoftveggen.
:: Les saken på www.bt.no

02.februar
Mens vi venter
I påvente av at våren skal komme bringer BKK deg noen linker for informasjon om crag som kan være verdt å besøke.
:: Cosiroc - oversikt over de fleste felt i Frankrike
:: Rockfax har nettopp lansert en ny utgave av føreren for Costa Blanca
:: Erto - Italia
:: Grotti -Italia

22.januar
Norgescup i Bergenshallen
Magnus Midtbø, Eli Skeid, Kristoffer Kvamme og Hannah Midtbø vant sine respektive klasser i lørdagens Norgescup. Du finner komplette resultatlister på NKF sine nettsider.
:: Resultater

16.januar
Bilder av Eldsfjellet
To bilder av veggen som er under utvikling på Eldsfjellet er lagt ut.
Takk til Eirik Blindheim for bilder.
:: Hovedveggen
:: Diederet

21.januar
Norgescup i Bergenshallen
Lørdag 22.januar arrangeres det Norgescup i Bergenshallen.
Kvalifiseringen starter kl 10.00. Det er omskruing før finalene fra ca kl 13 til 14.15.
Finalene starter 14.30. Premieutdeling ca 17.15
. Hallen er åpen for publikum hele dagen. Dersom du ikke har mulighet for å stikke innom så følg med på sportsrevyen søndag kveld.
Bergenshallen vil være stengt søndag og mandag grunnet oppskruing av nye ruter.
Tirsdag 25.01 åpner hallen opp igjen med nye ruter.

05.januar
Medlemskap 2005
Alle som var medlem i 2004 vil få medlemsgiro i posten i løpet av en uke. Dersom du betaler via nettbank minner vi om at du bør følge veiledningen for giroinnbetaling på siden om medlemskap. Du kan også betale kontant i hallen.
Fra 2005 vil ikke BKK ha egne medlemskort, de av klubbens medlemmer som klatrer i Bergenshallen vil istedenfor få et klistremerke på BrattKortet som bekrefter at medlemskontingenten er betalt. Ta kontakt med klatrevakten for å få dette. Det vil ta ca. en uke fra du betaler til registrering skjer i Bergenshallen dersom du betaler med giro/nettbank. På grunn av dette vil de som var medlem i 2004 klatre til medlemspris frem til 17.01. Nye medlemmer oppfordres å kjøpe medlemskap i hallen.
Bergenshallen har nå åpnet opp igjen etter nyttår med normale åpningstider.

05.januar
Magnus Midtø får støtte fra Olympiatoppen

Magnus har fått tildelt utviklingsstipend fra Olympiatoppen(OLT) for 2005. Stipendet er på 50.000,- kroner. Stipender fra OLT tildeles på bakgrunn av prestasjoner. Internasjonalt har Magnus i 2004 blant annet oppnådd en 4.plass i junior VM, en seier i EYC samt tredjeplass sammenlagt i EYC. BKK gratulerer.

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg