bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

31.desember Nyhetsarkiv 2004

29.desember Oppdatering fra Railay
Klatreområdet på Railay er relativt sett mildt rammet av katastrofen og ingen klatrere er rapportert omkommet. Rapporter fra klatrere i området ble lagt ut torsdag.
:: Norsk Klatring
:: Railay.com

8.desember Bilder fra julebuldring og artikkel i BA
BKK har fåt tilsendt en del bilder fra julebuldringen, takk til Alexander Bjerck for bilder.
I dagens BA er det en artikkel om Hannah Midtbø, sjekk linken nedenfor.
:: Julebulder 04
:: BA om Hannah

6.desember Resultater fra julebuldring
Årets hardeste helg er over. Det var over 55 deltagere i buldrekonkurransen og bra oppmøte på julebordet. Fritidsport delte ut fine julepremier. Audun Bratrud fra Kristiansund Fjellklubb gikk alle de hardeste problemene og vant herreklassen, han fikk seg en ny crashpad. Eli Skeid fra BKK vant dameklassen og fikk et par nye 5.10 klatresko.
:: Resultater herrer senior
:: Resultater turklasse og damer

3.desember Videofilm fra Nordisk Mesterskap
Super A har laget en super film fra Nordisk Mesterskap i København. For å avlaste serveren til NKF er den også tilgjengelig fra BKK.
:: Last ned (54MB)

29.november Seier til Magnus og Linn i EYC og Nordisk
Linn Karin Stendal kapret tittelen som Nordisk Mester under helgens mesterskap i København. Hun toppet finaleruten og sikret seg denne tittelen for første gang. Malin Folkestad fra Ålesund ble nr. 2 og Marianne Bakke fra Bergen kapret tredjeplassen.
Martin Mobråthen ble beste norske herre med en sterk tredjeplass.
:: Komplett resultatliste fra Nordisk

Magnus Midtbø
vant for første gang i European Youth Cup. Konkurransen gikk i Kranj (Slovenia) og Magnus toppet begge kvalifiseringsrutene og falt like under toppen på finaleruten, som var ca. 9. Hannah Midtbø satte ny pers med en 10.plass i finalen.
:: Komplette resultatlister for EYC i Kranj

24.november Julebuldring og julebord på Teknikerkroen
Den årlige julebuldrekonkurransen med etterfølgende julebord finner sted 4.desember.
Damer, juniorer og turklasse klatrer mellom 11 og 13.30 (oppvarming fra 10.00)
Herrer klatrer mellom 14 og 16.30
Påmelding i Bergenshallen. Fest på Teknikerkroen (på Nordnes), med middag kl 19.30 (kr 100,-, påmelding i hallen) og åpent for alle andre fra 21.30.
:: Les mer om konkurransen og julebordet her.

18.november BKK stipend 2005
Styret har besluttet at klubben også i 2005 vil utdele stipender. Søknadsfristen er 20.desember 2004.
:: Mer informasjon om tildelingskriterier

18.november Lysbildeshow fra Alaska
I sommer var Lars Mjaavatn, Jarle Kalland, Mads Lund og Steinar Holden på klatrtur i Alaska. De gikk blant annet en ny storveggsrute. Onsdag 24.november kl 21 viser de lysbilder fra klatreturen på Kvarteret (Maos). I samme lokale har friluftsgruppen i BSI møte noe tidligere på kvelden.
:: Mer info om turen hos Njord

19.november Vertikale Vest til redusert pris
BKKs jubilemsbok, Vertikale Vest, har nå vært i salg i ett år og de som ikke ennå har boken eller vil gi den bort som julegave, kan kjøpe den i Bergenshallen for kr. 200,-
:: Les mer om boken her.

17.november Stein P. Aasheim til Bergen torsdag 18.november
Bergen Turlag har fått Stein P. Aasheim til Bergen for å fortelle hvordan det var å leve et år i en liten bu på Svalbard. Strengt tatt ikke så klatrerelatert men sannsynligvis verdt å få med seg.
:: Les mer på BT sine nettsider

8.november Lillehammer
Under helgens Norgescup på Lillehammer dominerte klatrere fra BKK nok engang. Kristoffer Thorrbjørnsen vant gutteklasssen, Hannah Midtbø jenteklassen, og Magnus vant herreklassen. Malin Folkestad fra Ålesund vant dameklassen. Neste Norgescup går i Bergenshallen 22.januar.
:: Komplette resultatlister er lagt ut hos NKF.

3.november Parkering på Fantoft
SiB har bedt BKK å informere om at alle som trener på Fantoft får parkere gratis. Hvis man er medlem kan man trekke medlemskortet i parkeringsautomaten og få 2 timer. Er man ikke medlem kan man få parkeringslapp i resepsjonen. Lappen gjelder i utgangspunktet i 2 timer men trenger du mer tid kan det ordnes i resepsjonen. Ikke parker utenfor oppmerkede felt, parkeringsvaktene er nådeløse...

31.oktober Videosnutt fra Mojavato
En videosnutt fra Etude for buldrere er lagt ut. Ikke noe fancy triks bare et ærlig ledeforsøk av Tor Willy 6 pack. Videoen er på 40mb. Du kan se den her.

25.oktober Kun nye ruter i Bergenshallen
Alle rutene i Bergenshallen er nå skrudd om. Veggen har fått et glimrende utvalg varierte ruter fra grad 5 til 9-. Etter å ha vært stengt i forbindelse med omskruing og vedlikehold er veggen nå åpen som normalt fra 15 til 22.

17.oktober Bergenscup til helgen
Etter noen års opphold slår BKK til med en lokal klatrekonkurranse på led lørdag 23.oktober. Dette er først og fremst en sosial konkurranse hvor alle kan være med. Klubben har leid inn lift for å få unna vedlikehold og omskruing av veggen. Siden det uansett blir 10-15 nye ruter i hallen fra grad 5 til 9 legges det opp til en uformell og sosial konkurranse. Konseptet er at man får poeng for hver rute man klarer å gå, de tre rutene som gir mest poeng teller. Poengsummen for hver rute vil avhenge av grad og om man går ruten onsight, flash, eller om man må ha flere forsøk. Andre regler i kortversjon:

  • Ingen isolasjon(onsight krever at du er ærlig med deg selv...)
  • De tre beste rutene gir endelig poengsum
  • 3 timers klatretid
  • Deltagerne sikrer hverandre og fører selv opp resultatet
  • Ingen påmelding nødvendig

For at det ikke skal bli helt kaos starter klassene med en halvtimes mellomrom:
Juniorer starter klokken 12.00, damer kl 12.30 og herrer kl 13.00. Deltageravgift: 60,- Du må være medlem i BKK for å delta. I forbindelse med ruteskruing og vedlikehold vil Bergenshallen være stengt torsdag 21 og søndag 24.oktober.

11.oktober Nytt klatrefelt med lette ruter
I samarbeid med Bergen og omland Friluftsråd har BKK utviklet et nytt klatrefelt ved Hellen Festning. Feltet ligger i samme område som Bymuren og Hellneset og har 12 ruter fra 4 til 7- med fin svaklatring. Siden det er så fint vær er det lagt ut en foreløpig fører.
:: Hellen Festning (pdf, 2.3 mb)

10.oktober Resultater fra Norgescup på Kongsvinger
Vinnerne av sesongens første Norgescup ble Magnus Midtbø, Kristoffer Thorbjørnsen, Malin Folkestad og Hannah Midtbø. Både Magnus og Malin er fremdeles juniorer men vant seniorklassene.
:: Komplett resultatliste hos NKF

4.oktober Jakt på Tellenes/Haganes
Det foregår jakt i områdene rundt klatrefeltene på Tellnes og Haganes i perioden 10.09 - 15.11 og BKK har fått en anmodning fra grunneiere om at klatreaktivitet reduseres i denne tiden. Klatrefeltene ligger på utmark der fri ferdsel er tillatt og en rekke turstier er opparbeidet. Ved å ta hensyn til grunneiers interesser i området og ikke lage unødvendig mye støy i denne perioden, vil vi kunne ivareta et godt forhold.

2.oktober Nordisk Mesterskap for juniorer i København
I Nordisk Mesterskap for juniorer har Sunniva Hammerås, Kristoffer Thorbjørnsen, og Magnus Midtbø fra Bergen Klatreklubb vunnet sine aldersklasser. Malin Folkestad fra KK Ålesund vant også sin klasse. Sindre Sæther ble nummer 5 og Hannah Midtbø nummer 3. Med andre ord er det sterk norsk og ikke minst Bergensk dominans.
:: Komplette resultatlister på Dansk Sportsklatreforbund sine nettsider.

28.september Fint vær
Etter ukesvis med elendig vær ser klippene endelig ut til å tørke opp. Onsdag, torsdag, fredag og lørdag melder Meterologisk institutt om perfekt høstvær.

20.september
Ny design
BKK sine websider har fått en ansiktløfting. Mye av informasjonen er den samme, men forhåpentligvis er sidene nå mer funksjonelle. Blant forbedringene er enklere navigasjon og en mer oversiktlig presentasjon av informasjon. Nettsiden er fremdeles under oppdatering så det er enkelte døde linker i menyen.

20.september Linn på 14.plass
Linn Karin Stendal fra BKK endte på 14.plass i helgens Worldcup i Spania. Hun delte 14.plassen med Ingela Nilsson fra Sverige.

10.september Ekstra nybegynnerkurs satt opp
På grunn av stor pågang har BKK satt opp et ekstra nybegynnerkurs helgen 2-3.oktober. Her er det fremdeles noen få ledige plasser. Ellers er det stort sett bare ledige plasser på kursene i november.

:: Informasjon om høstens klatrekurs finner du på kurssidene.

10.september Magnus på 4.plass i junior VM
Magnus Midtbø fra BKK endte på en imponerende 4.plass i helgens junior VM i Edinburgh.
Dette er det beste resultatet som er oppnådd av en norsk klatrer i et internasjonalt mesterskap.
Magnus toppet begge kvalifiseringsrutene og klatret også meget bra i semifinalen. Han var nummer 6 etter semifinalen. Finalen var ca grad 9 og Magnus falt av ca 2/3 opp i ruten. Han falt samme sted som bronsevinneren men ble dømt bak på grunn av dårligere plassering i semifinalen.

Også de andre norske deltagerne gjorde det meget bra. Malin Folkestad ble nummer 14 mens Sindre Sæther ble nummer 24.
For komplette resultatlister, bilder og video - se BMC sine nettsider.

3.september Endrede åpningstider i Bergenshallen
I forbindelse med kursaktivitet vil Bergenshallen åpne senere enn normalt relativt mange helger i høst. I september gjelder dette følgende dager:

Lørdag 25.september: Åpner kl 14.00
Søndag 26.september: Åpner kl 15.00

Den komplette oppdaterte listen kan du til enhver tid finne på nettsiden til Bergenshallen.

25.august BKK trenger flere vakter til Bergenshallen
BKK har for tiden kun en sivilarbeider. Klubben trenger derfor flere klatrevakter til Bergenshallen. Mest jobbing på onsdager og i helger. For mer informasjon send en e-post til Jon Egil: joneauestad@hotmail.com

16.august Bergenshallen er åpen
Klatreveggen i Bergenshallen har nå åpnet opp igjen med normale åpningstider.
Mandag til torsdag er veggen åpen fra klokken 15 til 22, fredager er veggen stengt. Lørdager er veggen åpen 12 til 18 og søndager 14 til 20..

12.august Steve McClure til Bergen
Steve McClure Mandag 23 august holder Steve McClure show i Bergen. McClure går jevnlig grad 9 på blikk og er en av de beste sportsklatrerne i verden. Han forteller om sitt forhold til klatring og viser lysbilder og video.
Blant annet blir det bildematerialet fra bestigningen av en 9a og fra en tur til Grønland.
Sted: Auditorium 3, Jussbygget på Dragefjellet
Når: Mandag 23.august kl 20.00
Pris: 50,- for medlemmer / 80,- for andre.

Etter showet selger Fritid Sport klatresko samt enkelte klatreklær til spotpriser.
5.10 V10: 600,-
5.10 Dragon: 400,- (få størrelser)
La Sportiva Testarossa: 1000,-
NB: Kun kontant salg!

10.august Tips for klatring i sommervarmen
Sydlanske temperaturer gjør det vanskelig å få klatret uten å bli spyttet av selv relativt lette ruter. Det beste tipset er å stå opp tidlig og klatre før solen kommer.
Syltøy er det skygge på venstredelen av veggen frem til kl 14. Solen kommer tidligere på hovedveggen så skal du klatre der må du stå tidlig opp. På Furunkulose kommer solen rundt klokken 12. Hele Hjallaveggen ligger badet i stekende sol klokken 12, tidlig sol på veggen i nedre del. Rævuri har skygge helt klokken 15, enkelte ruter ligger i skyggen helt til klokken 17. Vågeveggen har skygge til kl 16 men det er som regel ganske elendige forhold på veggen i denne varmen.

4.august Samling i Lysebotn
Helgen 27 til 29 august inviterer Bratte rogalands venner til buldresamling i Lysebotn. Det er som kjent også svært gode muligheter for sportsklatring og storveggsklatring i området. I tillegg har BRV ordnet med gratis teltplass, lysbildeshow og musikk.
:: Mer og oppdatert info hos BRV

28.juli Fører for klatrefeltene på Askøy
Rævuri dekkes av den nye klatreføreren for Bergen. Føreren for de andre klatrefeltene på Askøy har nå dukket opp igjen på nettet etter å ha vært borte en stund.
:: Fører for Askøy

18.juli Bergensklatrere topper ut i Alaska
Lars Mjaavatn, Steinar Holden, Jarle Kalland og Mads Lund er på 7 ukers klatreekspedisjon i Alaska. De har gått en ny rute i Ruth´s Gorge. Etter en uke i veggen toppet de 14.juli ut etter å ha gått 17 nye taulengder, A2+/7-.
:: Oppdateringer legges ut hos Njord

5.juli Nye klatrekurs er satt opp.
Datoene for høstens klatrekurs er klare. Det er satt opp fem innføringskurs samt et progresjonskurs. I tillegg vil det bli arrangert et Trener 1 sport kurs i Bergen.

19.juni Ekstremsportveko 2004
Ekstremsportveko går av stabelen tirsdag 22.juni. Lørdag 26.juni arrangeres det buldrekonkurranse. Vinnerne i herre og dameklassen får € 1000 hver, det tilsvarer ca 8400 kroner etter dagens valutakurs. For at bulderne skal bli best mulig er det viktig at du melder deg på konkurransen. Send en mail til post@bergen-klatreklubb.no. Deltagelse kun på lørdagen koster 400,- inkl.camping på Bømoen og inngang til festivalteltet lørdag. I år som i fjor vil det være et utvidet program for alle klatreinteresserte med aktiviteter hver dag, blant annet turer til Nåli og Loven. Mer informasjon og fullt program finner du her.

1.juni Ny klatrefører i salg
Etter en forsinkelse som skyldes tekniske problemer under lamineringen ankom de første eksemplarene av føreren til Bergen 1.juni. Føreren er nå på plass i butikkene. Les mer om den nye føreren her.

28.mai Vertikale Vest presenteres på Turtagrø
Helgen 11-13 juni er det kulturell helg på Turtagrø med blant annet presentasjon av klubbens jubileumsbok, Vertikale Vest. Les mer om arrangementet her.

28.mai Parkering på Lokøy
BKK har fått klager fra grunneieren av området der vi parkerer ved klatrefeltet på Lokøy. Det har vært biler parkert ut i veien og farlige situasjoner har oppstått ved utkjøring fra plassen (det er 80 sone her). Vi vil derfor minne om at all parkering skjer her med velvillig tillatelse fra grunneier, og at dersom det er fullt på parkerings-plassen, må man enten dra et annet sted eller kjøre videre ned veien (ca 500 meter). Det er ikke tillatt å parkere i møteplassen på andre siden av veien. Vi håper at dette blir fulgt opp slik at det ikke utvikler seg til en konflikt som kan få konsekvenser for adkomsten til feltet.

18.april Bilder fra Mojavato
Det er lagt ut et nytt slideshow med 12 bilder fra det nyutviklede klatrefeltet Mojavato. Internettføreren for feltet er ikke helt oppdatert, men du kan laste ned oppdatert fører som PDF.

5.april Ledige plasser på bussen til Briksdalen
Det er fremdeles noen få ledige plasser igjen i bussen til Briksdalen helgen 16 til 18.april. Ring direkte til Michael dersom du vil være med. Tlf:93453458.

10.mars Arnaud Petit og Robert Caspersen til Briksdalen
Helgen 16 til 18.april ønsker BKK igjen velkommen til den årlige friksjonsturen til Briksdalen. BKK samarbeider i år med NKF og har fått opp Arnaud Petit, Stéphanie Bodet og Robert Caspersen til en workshop i buldring på campingen og klatring på beachen.
Les mer her.

1.april Åpningstider i påsken
I påsken er det en del endringer i åpningstidene for Bergenshallen:
Fra mandag 5.april til og med onsdag 7.april vil Bergenshallen være åpen fra kl 18 til 22. Fra torsdag 8.april til og med lørdag 10.april er hallen stengt. Søndag 11.april er hallen åpen fra kl 16 til 20. Mandag 12.april er hallen stengt. Fra og med tirsdag 13.april har hallen igjen normale åpningstider.

28.mars Resultater fra junior NM
Erik Paulsen (KK Ålesund), Magnus Midtbø(BKK) og Malin Folkestad (KK Ålesund) vant juniorklassene i årets NM. De andre juniorene fra Bergen gjorde også en sterk innsats - Sunniva Hammerås nr. 2, Hannah Midtbø nr.3 og Kristoffer Kvamme Torbjørnsen nr.3. De komplette resultatlistene finner du her.(Gammel link fjernet - se NKFs nettsider for informasjon).

27.mars Resultater fra senior NM
Sindre Sæther og Linn Karin Stendal erobret årets kongepokaler. Sindre vant også Norgescupen sammenlagt for senior herrer, mens Malin Folkestad vant Norgescupen sammenlagt for senior damer. De komplette resultatlistene finner du her.(Gammel link fjernet - se NKFs nettsider for informasjon).

26.mars NM i klatring
Helgen 27 og 28.mars arrangeres NM i Bergenshallen. Nettsiden er nå oppdatert med startlister og endelig tidsprogram. Les mer her.
Konkurransen er åpen for publikum, gratis inngang under kvartfinaler og semifinaler. I finalene er inngangsprisen 25,- for medlemmer og 50,- for andre.

Lørdag 27.mars - seniorklasser
Start kvartfinale -10.00
Start semifinaler - 12.20
Start finaler - 15.30

Søndag 28.mars - juniorklasser
Start kvartfinale -10.00
Start semifinaler - 12.20
Start finaler - 14.30

9.mars Sotrasamling
Tradisjonen tro blir det Sotrasamling i starten av mai. Helgen du bør holde av i år er 8. og 9.mai. Opplegget blir svært tradisjonelt, med samling på Kusanden lørdag ettermiddag og grilling om kvelden.

29.februar Nordisk Mesterskap i buldring på Fantoft
Nordisk Mesterskap i buldring ble arrangert på Fantoft idrettshall i helgen 28-29.februar. De tre beste i hver klasse. Du kan se den komplette resultatlisten her.

BKK takker alle som stilte opp og gjorde en dugnadsinnsats før, under og etter arrangementet. Enten du jobbet i 5 eller 80 timer - uten deg ville ikke dette blitt et svært vellykket arrangement !

16.februar Friksjonstur 2004
Helgen 16 til 18.april ønsker BKK igjen velkommen til den årlige friksjonsturen til Briksdalen. Det blir lagt opp til buldring på bretunet og klatring på Beachen. Prisen blir ca 300,- for buss og et sted mellom 40,- til 200,- for overnatting. Det er hengt opp påmeldingsliste (bindende påmelding) i Bergenshallen. Mer informasjon kommer senere. Se buldrefører for området her.

9 .februar Bergenshallen er åpen med nye ruter
Bergenshallen er nå åpen med vanlige åpningstider og nye ruter på alle nivå.

27.januar Mangler du noen å klatre med ?
BKK starter opp igjen den populære buddykvelden.
Mandager fra 18:00-22:00 stiller BKK med en instruktør slik at du får klatret selv om det ikke kommer noen andre enslige klatrere. Du må ha Bratt kort for å kunne benytte deg av denne ordningen.

15.januar Isklatring og Brattkjøringseminar i helgen
Helgen 16 til 18 januar arranger Fritid Sport seminar om isklatring og brattkjøring på Myrdal. Værmeldingen ser lovende ut. Mer informasjon om program og påmelding finner du her.

14.januar Årsmøte i BKK
Det blir avholdt årsmøte i Bergen Klatreklubb tirsdag 27.januar kl 20.00. Innkalling er sendt alle medlemmer.
Saksliste:
1.Godkjenning av innkalling
2.Valg av møteleder og referent
3. Godkjenning av årsmelding for 2003
4.Godkjenning av regnskap for 2003
5.Godkjenning av budsjett for 2004
6.Valg av nytt styre
7.Eventuelt

14.januar Utøverstipend
BKK deler årlig ut stipender på inntil kr 7500,- til klatrere i Bergen. Formål med stipendet er å gi støtte til rene sportslige prestasjoner innenfor klatring. Søknadsfrist for 2004 er 10.februar.Les mer om kriteriene og søknadsprosedyre her.

04.januar Ny klatrebutikk
Like før jul fikk Bergen en ny klatrebutikk. Bratt fjell & vannsport holder til i Øvregaten 19, i lokalene til gamle Vårdal Sport ovenfor Bryggen. Bratt vil være en bred nisjebutikk innen klatring, ski, fjellbekledning og utstyr. Utover våren vil butikken bli utstyrt med Elvekajakker, havkajakker samt windsurfeutstyr med tilhørende utstyr. Av klatrerelaterte merker føres: Singing Rock, Rock Empire, Petzl, Black Diamond, Simond, Raveltik, Roca Ropes, Saltic og Five.ten.

04.januar Godt Nyttår !
Bergenshallen har nå vanlige åpningstider. Dersom du var medlem i 2003 vil du snart motta en medlemsgiro i posten sammen med innkalling til årsmøte. Medlemskap for 2004 kan også kjøpes kontant i Bergenshallen. Husk at BKK tilbyr alle medlemmer å kjøpe årskort (1500,-) eller halvårskort (800,). Kjøp av årskort lønner seg dersom du klatrer i Bergenshallen mer enn 60 ganger i løpet av ett år. Ta med deg passbilde og henvend deg til klatrevakten.

Det er allerede satt opp en rekke klatrekurs for våren. Blant annet et instruktørkurs og et progresjonskurs. I vår arrangeres det 2 store klatrekonkurranser i Bergen. Siste helgen i februar er det Nordisk Mesterskap i Buldring på Fantoft, siste helgen i mars er det NM i Bergenshallen. Sjekk ut terminlisten.

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg