bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

31.desember Nyhetsarkiv 2003

16.desember Åpningstider i julen
Siste dag med vanlige åpningstider er torsdag 18.desember.I julen er veggen åpen følgende dager:
Mandag 22.12 Kl 17:00-21:00
Torsdag 25.12 Kl 12:00-16:00
Lørdag 27.12 Kl 12:00-16:00
Søndag 28.12 Kl 12:00-16:00
Tirsdag 30.12 Kl 17:00-21:00
Fredag 02.01 Kl 16:00-20:00
Fra og med lørdag 3.januar har veggen igjen vanlige åpningstider. Veggen kan også være åpen andre dager, følg med på sladdersiden for informasjon eller ring til BKK på tlf 55271209 for å sjekke.

10.desember Linn Karin med 13.plass i World cup
Linn Karin Stendal imponerte i årets siste Worldcup. Hun toppet ut kvartfinalen og endte på en 13.plass (de 8 beste deltar i finalen). Dette er den nest beste plasseringen i en Worldcup av en norsk klatrer noensinne. Gry Hansen er best med en 11.plass fra 1995, men vi håper Linn Karin bryter finalebarrierer neste sesong. Linn Karin er nå rangert som nr. 26 på WorldCup rankingen og nummer 27 på verdensrankingen til ICC.

8.desember
Resultater fra julebulder
Lørdag 8.desember arrangerte BKK julebuldring i Bergenshallen og julebord i teknikerkroen. Det var over 50 deltagere i den sosiale konkurransen. Offisiell resultatliste for junior, dame og turklassene finner du her. Den offisielle resultatlisten for herreklassen finner du her. Hvor mange poeng man fikk for å gå ett bulder ble påvirket av hvor mange andre som gikk bulderet. Resultatlisten for herreklassen innholder derfor også en modifisert liste for de andre klassene. Rekkefølgen er stort sett den samme men poengene kan nå sammenlignes på tvers av alle klasser. BKK takker ruteskruerne Michael, Jøran, Pål og alle andre som bidrog for en fin konkurranse.

24.november Julebulder og julebord 6.desember
Lørdag 6.desember arrangerer BKK for tredje år på rad buldrekonkurranse i Bergenshallen med påfølgende fest på Teknikerkroen. Dette er først og fremst et sosialt arrangement og alle klatrere på vestlandet er velkommen.For å redusere støvnivået i hallen oppfordres alle til å bruke kalkball. Ta med crashpad dersom du har mulighet.
Klasser: Senior og junior, damer og herrer. I tillegg en felles turklasse.
Tidsplan:
10.30 - Hallen åpner, oppvarming på buldreveggen.
12.00 til 14.30 - Dame senior og junior, herrer junior og turklasse.
15.00 til 17.30 - Herre senior.
Påmelding:
Til konkurransen og/eller festen innen 3.desember på liste i Bergenshallen.Du kan også sende en e-post eller ringe klatrevakten på 55271209
Deltageravgift: Senior 100 kr, junior 50kr.
Julebord:
Teknikerkroen på Nordnes fra kl 19.00. Matservering(Bacalao), og salg av drikke.
Aldersgrense 18 år. Inngang inklusiv enkel middag 100 kr, betales på kroen.

24.november Magnus på pallen i EYC
Magnus endte på en delt andreplass i den siste European Youth Cup konkurransen i 2003. Han ble nummer 5 sammenlagt i den Europeiske cupen. Magnus er den første norske utøveren som har vært på pallen i ett internasjonalt stevne. De to andre deltagerne fra BKK, Sunniva og Kristoffer ble nummer 20 og 19. Sindre Sæther fra ble nr. 10 og Malin Folkestad nr. 11.
Komplett resultatliste hos ICC

18.november Boklansering på Ark Beyer
I forbindelse med utgivelsen av ”Vertikale Vest” er det lansering hos Ark Beyer i Strandgaten 4 (Bergen sentrum) onsdag 19. november kl. 12.00. Det vil bli enkel bevertning og delt ut CD’er med tilgjengelig billedmateriale til fri benyttelse i forbindelse med redaksjonell presentasjon.

4.november Konkurransesesongen i gang
Årets andre Norgescup ble avholdt i Trondheim 1.november. Magnus Midtbø og Sunniva Hammerås vant sine klasser. Linn Karin Stendal deltok i helgen på Worldcup i Frankrike og tok en sterk 22.plass i semifinalen.Neste helg arrangeres Nordisk Mesterskap for juniorer i Tromsø, og i slutten av november drar flere av Bergensjuniorene til Slovenia på European Youth Cup. Komplette resultatlister og mer informasjon finner du hos NKF.

 
26.oktober Jubelfest og Vertikale Vest
BKK feiret 25.oktober 25 år med skikkelig fest og bokutgivelse av Vertikale Vest. Det ble festet med jubel og mangel på måtehold. Klær eller andre gjenstander som ble glemt kan hentes i Bergenshallen. Ring eventuelt til hallen (55271209) for å sjekke om det du mangler er blitt funnet.

Vertikale Vest
er i salg. Boken blir solgt av BKK i Bergenshallen og i vel-assorterte sportbutikker. Boken koster 270,- for medlemmer i BKK som kjøper den i Bergenshallen. Du kan se innholdsfortegnelse og forside her. Dersom du ikke bor i Bergen kan du bestille boken på ved å sende en e-post til oss. Send navn og full postadresse til VertikaleVest@bergen-klatreklubb.no Boken koster da 350,- inklusiv porto. Du får tilsendt betalingsinformasjon og mottar boken i postkassen etter at du har betalt.

22.oktober Norgescup i Trondheim 1.november
Lørdag 1.november arrangeres sesongens andre norgescup i Trondeheim. Du kan lese de gjeldene reglene for refusjon av utgifter her. Mer informasjon om konkurransen finner du hos NKF.
Nettregistrering skjer på Tindegruppen i Trondheim sine nettsider.

13.oktober Norgescup i Bergen 18.oktober
Erik Assum, Edle Johannessen, Magnus Midtbø og Sunniva Hammerås var vinnerne i lørdagens Norgescup. Intervju med Magnus i BA samt bilder fra konkurransen finner du her.
Komplett resultatliste.

29.september Jubileumsfest og bokutgivelse
Bergen Klatreklubb arrangerer jubileumsfest for nye og gamle medlemmer i Fana Roklubbs lokaler lørdag 25.oktober. Det er begrenset antall plasser under middagen og påmelding er nødvendig... Mer informasjon finner du her. Jubileumsfesten er også sleppefest for BKKs jubileumsbok. Du kan smugtitte på innholdsfortegnelse og forsiden her.

22.september
Magnus på 10.plass i VM
Magnus Midtbø imponerte under helgens junior VM i Bulgaria. Etter to innledende runder lå han på en meget sterk 8.plass. Etter semifinalen endte han på en 10.plass.Den andre norske deltageren, Malin Folkestad fra Ålesund, ble nummer 24 i sin klasse. Også det en bra prestasjon. Det var ca 50 deltagere i hver klasse.

15.september
Tellnes/Haganes
BKK har mottatt klage fra grunneieren i området Tellnes/Haganes. Det pågår for tiden jakt i området. Mye aktivitet og støy fra klatrere gjort jakten vanskelig. BKK oppfordrer klatrere til å ta hensyn til dette og lage minst mulig støy dersom man klatrer i området. Det beste er å la være å klatre i området frem til jakten er over.

15.september Mojavato - nytt klatrefelt i Fusa
BKK lanserer en foreløpig fører for ett nytt klatrefelt i Fusa.
Det er nå gått 12 ruter fra 7- til 9-. Føreren finner du her.


27.august Jubileumsfest 25.oktober
25.oktober feirer BKK 25 års jubileum. Dette vil bli behørig feiret med bokutgivelse og fest. Festen trenger imidlertid en festkomite. Dersom du er interessert i å bidra kan du ta kontakt med leder i BKK, Inga berre. Mer informasjon om feiringen kommer senere.

07.september
Ikke lenger bostøtte for seniorer
BKK har i år mindre penger å rutte med. Styret har derfor besluttet at man ikke lenger vil gi støtte til boutgifter i forbindelse med konkurranser. Endringen gjelder ikke juniorer.

07.september Klatrekonkurranse i Lehmkuhlhallen neste helg
Husk klatrekonkurransen 13.-14. september i Lehmkuhlhallen. Konkurranseformen er helt ny og bruker tiltefunksjonen på brattveggen. Her kan alle være med !
Klasser:
Menn: Elite og Tur
Kvinner: Elite og Tur
Påmelding på Fantoft, i Lehmkuhlhallen eller på e-post til
malin.andersson@sib.uib.no


Les mer på SiB sine sider.

13.august
Bergenshallen er åpnet

Bergenshallen har nå åpent med normale åpningstider
frem til jul. Åpningstidene er som tidligere 15-22 mandag til torsdag. Veggen er stengt fredag. Lørdager har veggen åpent 12-18, søndager 14-20.

18.juli
Oppdateringer for Bergensføreren
Det er siden klatreføreren for Bergen ble utgitt i 2000 kommet rundt 30 nye ruter og prosjekter på feltene som er beskrevet i føreren. En forhåpentligvis komplett liste kan du laste ned som word dokument her. I tillegg finner du lenker til over 10 nye klatre og buldrefelt her.

14.juli God Sommer !
BKK ønsker alle en god sommer og mye bra klatrevær. Vi minner om NM i buldring i Oslo lørdag 23.august og klatresamling i Lysebotn helgen 29 - 31.august. Mer informasjon finner du på NKF sine hjemmesider.

25.juni Bergenshallen regnværsåpen igjen
Soppen er nå satt opp på Voss og Bergenshallen vil igjen være regnværsåpen om ettermiddager. Du kan ringe til hallen på tlf 55 27 12 09 for å sjekke om den er åpen.

19.juni Påmelding og tidsplan for buldrekonkurransen
Påmelding til buldrekonkurransen skjer ved soppen på konkurransedagen før start. Tidsplan:
Kvalifisering Damer kl 11:00
Kvalifisering Herrer kl 13:00
Finale Damer: kl 16:00
Finale Herre: kl 17.30

2.juni Ekstremsportveko og årets buldrekonkurranse
Under Veko i år (22-28.juni) vil det bli utvidet program for alle klatreinteresserte med aktiviteter hver dag. Blant annet turer til buldrefeltene i Odda, og klatrefeltene i Aurland og Bolstadøyri. På kveldstid vil det i løpet av uka bli vist ulike klatrefilmer på storskjerm samt at ekstremsportveko frister med mange bra konserter, f.eks Surfrosa, Madrugada, Ralf Myerz and the Jack Herren Band og Dum Dum Boys. Årets buldrekonkurranse arrangeres på en ny "sopp" Konstruert av Magne Tjelmeland i fimaet Tjelmeland Friksjon. Se fullt program og mer informasjon her

3.juni Bergenshallen midlertidig stengt
I Bergenshallen er Magne i gang med å bygge den selvstående buldresoppen som skal brukes under Ekstremsportveko. Soppen limes sammen med Polyester noe som gjør inneklimaet svært dårlig. Frem til dette arbeidet er fullført vil Bergenshallen være helt stengt for all klatring.

1.juni Magnus og Sunniva med sterk innsats i EYC
Magnus Midtbø og Sunniva Hammerås deltok i årets andre European Youth Cup(EYC) i Østerrike. Magnus ble nummer seks i søndagens finale. Sunniva ble nr.19. Meget sterk innsats av begge. Magnus hoppet to plasser oppover resultatlisten og Sunniva tolv plasser sett i forhold til forrige konkurranse for to uker siden. Fullstendig resultatliste finner du her.

13.mail REGNVÆRSÅPENT I BERGENSHALLEN
Bergenshallen er nå kun regnværsåpen. Som regel er det på regnfulle dager vakter i hallen om ettermiddagen. Enkleste måte å sjekke om veggen er åpen er å ringe
direkte til hallen på tlf: 55 27 12 09.

17.mai JUNIORER FRA BERGEN DELTAR I EYC
Magnus Midtbø og Sunniva Hammerås deltok i årets første European Youth Cup(EYC) i Østerrike. Etter de to kvalifiserende rundene var Magnus nr.7 og Sunniva nr.27. I finalen endte Magnus på en 9.plass. Dette er første gang norske utøvere deltar i EYC og den beste norske plasseringen internasjonalt noensinne.

06.mai Video fra Ormhilleren
Anaconda, 7C, er lagt ut på i WM9 format. Klikk her for å se snutten.

04.mai RESULTATER FRA NORDISK MESTERSKAP
Nordisk mesterskap i klatring ble avholdt på Vulkan (Oslo) i helgen. Svenskene Peter Bosma og Ingela Nilsson vant. Beste nordmenn ble Linn Karin Stendal på andreplass og Sindre Sæther på fjerdeplass. Den komplette resultatlisten finner du hos NKF.

29.april VIDEO FRA NM 2003
Se klatringen til de beste klatrerne i årets senior NM. Pål Benum(16,7mb), Jarle Risa (5,8mb), Linn K. Stendal(9,4mb) og Eli Skeid(6,6mb).

29.april ÅPNINGSTIDER FOR BERGENSHALLEN
Frem til og med torsdag 8.mai er åpningstidene for Bergenshallen endret:

Mandag - Torsdag: 18.00-22.00, fredag: Stengt.
Lørdag: 14.00-18.00, søndag: 16.00-20.00.
Fra og med fredag 9.mai er hallen regnværsåpen. Mer informasjon om sommerens åpningstider kommer.

27.april RESULTATER FRA NM 2003
Pål B. Reiten og Linn Karin Stendal vant seniorklassene. Sunniva Hammerås, Malin Folkestad, Tonje Bøe Birkeland, Magnus Midtbø, Sindre Sæther og Jon Dalvang Andresen vant sine respektive juniorklasser. BKK takker alle som stilte opp og gjorde det mulig å gjennomføre et kanonbra NM.

Pål Cruiser Kvartfinalen

Foto: NKF arkiv/Vivian Iren Hansen


22.april
Medlemsmøte på Cafe Clue
på onsdag
Odd Roar Wiik vil vise bilder fra storveggsklatring på Grønland og Baffin. Odd Roar er en av norges mest aktive storveggsklatrere og bildene han har med seg er fra nye ruter i mer enn 1000 meter høye, avsidesliggende fjellvegger. Møt opp på Cafe Clue onsdag 23.april kl.20.00.

17.marsDelta i spørreundersøkelse om adventurereiser
Studenter fra BI Bergen ønsker klatrere til å svare på en spørreundersøkelse. Du kan vinne en Primus Himalaya OmniFuel. Gå til spørreundersøkelsen.

08.marsResultater fra Norges Cup i Trondheim
Klatrere fra BKK vant tre av fire klasser under dagens Norges Cup i Trondheim. I seniorklassene vant Pål Benum Reiten og Linn Karin Stendal. Sunniva Hammerås og Espen Samuelsen vant juniorklassene. Fullstendig resulatetliste kommer på NKF sine nettsider.

28.februarKlatrekortet innføres mandag 3.mars
Vi minner om at fra og med mandag 3.mars må man ha klatrekort for å få klatre i Bergenshallen. Les mer om ordningen her.

24.februar Jubileumsboken er underveis.
Til høsten utgis 25 års jubileumsboken til BKK. De som i 1998 forhåndbetalte boken og som siden har flyttet til en ny adresse bes om å ta kontakt med Kjell Vathne. Send en e-post til Kjell med fullt navn og ny adresse.

03.mars Norges Cup i Trondheim til helgen
For innbydelse og påmelding til konkurransen se NKF sine nettsider. Medlemmer i BKK som skal delta og som ønsker å bo samme med andre utøvere kan ta kontakt med reiseansvarlig, Eli Skeid.

13.februar Bare nye ruter
Bergenshallen er åpen igjen. Alle rutene i hallen er nå nye. Rutene fra helgens landslagssamling blir stående på veggen en god stund fremover. I tillegg er det skrudd mange nye lette og fine ruter.

31.januar Babyklatring
BKK starter 6.februar opp med fast babyklatring hver torsdag formiddag.

22.januar
Endelig: Videoen fra julebuldringen på nett
Nå er videoen fra julebuldringen lagt ut på nettet. Filmen er i Quicktime-format og på 35 Mb.
Klikk her for å se den

23.januar
Bergenshallen åpner senere enn vanlig helgen
Det er kurs i Bergenshallen lørdag og søndag. Derfor åpner hallen først klokken 14.00 på lørdag og klokken 15.00 på søndag.

19.januar
Resultat fra buldrekonkurransen på Fantoft
Herrer:
1. Børge
2. Gunnar
3. Jøran/Håvard H.

Damer:
1. Ellen
2. Sunniva
3. Edle

I overkant av 20 herrer og 11 damer stilte på konkurransen. Mange gode problemer og mye imponerende klatring. Magne og Linn skal ha takk for innsatsen.

15.januar
Årsmøte og ny medlemskontingent
Årsmøte i Bergen Klatreklubb ble avholdt tirsdag 14.januar. Referat fra møtet finner du her. Det nye styret for 2003 består av:
Inga Berre (leder), Torodd Rimstad, Christina Skanche Sørheim, Agnete Strømme, Geir Evensen og Gunnar Karlsen.
På årsmøtet ble det vedtatt å endre medlemskontingenten. De nye satsene er:

Vanlig medlem (18 år eller eldre): 200,-
Ungdomsmedlem (under 18 år): 100,-
Familiemedlemskap (foreldre med barn): 500,-

Brev med medlemsgiro blir sendt ut til alle medlemmer i løpet av uken. Det er også mulig å betale medlemskontingenten kontant i Bergenshallen. Se den nye prislisten og informasjon om kjøp av årskort og halvårskort her

14.januar
Buldrekonkurranse på Fantoft 18.januar
Lørdag 18.januar kl 14.00 arrangeres det buldrekonkurranse på Fantoft. Konkurransen har buldreproblemer i de fleste vanskelighetsgrader. Påmeldinglister og mer informasjon finnes på Fantoft, Lehmkulhallen, S.A.T.S og i Bergenshallen.

14.januar
Årsmøte i dag, tirsdag 14.januar
Bergen Klatreklubb avholder årsmøte tirsdag 14.januar kl 19.00 i Bergenshallen.

06.januar
Bergenshallen er åpen
Bergenshallen er nå åpen med vanlige åpningstider:
Mandag til torsdag 15-22
Fredager Stengt
Lørdager 12-18
Søndager 14-20

Vi minner om at hallen har andre åpningstider i forbindelse med kurs og andre aktiviteter. En oversikt over disse tidpunktene finner du her.

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg