bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

31.desember Nyhetsarkiv 2002

29.desember
Informasjon om medlemskap og Bergenshallen
Styret i BKK har foreslått å øke medlemskontingenten - fra 100 til 200 kroner. Dette forslaget må først godkjennes av årsmøtet, som holdes den 14.januar klokken 19.00. Derfor kan man ikke betale medlemskap for 2003 før den 15.januar og alle klatrer til medlemspris i hallen frem til da.

I forbindelse med dette forslaget vil prissystemet i Bergenshallen bli endret. For det første fjernes treningskontingenten, på 400 kroner. Alle som er medlem i BKK betaler altså 25 kr når man klatrer i Bergenshallen. Videre vil prisen for dem som ikke er medlem bli økt fra 50 til 75 kroner. I tillegg vil det bli mulig, for medlemmer i BKK, å kjøpe årskort til 1500 kr og halvtårskort til 800 kr. Forslaget medfører derfor en prisreduksjon for både aktive og mindre aktive medlemmer. BKK håper også at dette fører til at flere blir medlem i klubben.

Godt Nyttår !

14.desember
Nye buldrefelt
Magne og Børge har vært på tur i Øygarden og etablert flere nye felt både i nærheten av Misje og rundt Ormhilleren. Det rapporteres om vanvittig bra buldring fra 5b til bortimot 8-tallet. Føreren vil bli kraftig oppdatert ute på nyåret. Se eksisterende fører her.

10.desember
Resultater fra julebuldringen

Herrer elite

Damer Elite

Turklasse

Damer jr

1. Børge

1. Edle

1. Bjørn K

1. Hannah

2. Magne

2. Marianne

1. Frank

2. Agnete

3. Jøran

3. Inga

1. Knut S

3. Gjertrud

4. Jon Egil

3. Solveig

1. Eivind

4. Tonje

5. Tor Willy

5. Hildegunn

1. Pål

5. Pia

6. Ørjan

6. Agnes

1. Eirik

6. Miriam

7. Nicolai

7. Lin

 

 

Totalt var det 65 deltagere fordelt på de 4 klassene, se også fullstendig resultatliste. Film kommer forhåpentligvis etterhvert. Takk til rutesetterne som gjorde en bra jobb.

11.november
Julebuldring 7.desember
BKk gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer Julebuldring og julebord samme dag. Konkurransen deles inn i 2 runder, merk starttidspunkt for din klasse.
Vi vil benytte Gulliksens poengberegningssystem der man underveis kan se på storskjerm hvordan man ligger an i forhold til de andre deltakerne. Det vil i år også bli kveldsarrangement for ungdommen også (12-18år).
Konkurransen blir filmet, og man får se en redigert utgave senere på kvelden. Se all informasjon om konkurransen og påmelding på konkurransesidene

30.oktober
Felles BKK påmelding til Norgescup i Tromsø
BKK arrangerer felles påmelding og reise for medlemmer som skal være med på Norgescupen i Tromsø den 30.november. I forbindelse konkurransen har styret innført følgende takster for refusjon av utgifter. BKK dekker 100% av påmeldingskontingenten, 75% av reiseutgifter og 50% av opphold. For påmelding, ta kontakt med Håvard Haukenes på tlf 99 15 33 56 eller e-post. For mer informasjon om konkurransen se NKF sine nettsider.

8.oktober
Resultater fra regional klatrekonkurranse
Det var god lokal deltagelse i den regionale klatrekonkurransen på led i Bergenshallen lørdag 5.oktober. Resultater:
Herre senior:
1.Magne 2.Flemming 3.Simen
Dame senior:
1.Marianne 2.Ellen
Dame junior:
1.Sunniva 2.Agnete og Hannah
4.Pia Jonsson

26.september
Stipendutdeling for 2003
Bergen Klatreklubb vil i 2003 gi prosjektstipend til klatrere i Bergen. Formålet med stipendet er å gi støtte til rene sportslige prestasjoner innenfør klatring. Du kan lese mer om kriteriene her.

30.oktober
Medlemsmøte på Cafe Clue i dag !
I dag, Onsdag 30. oktober, er det medlemsmøte på Cafe Clue i Chr. Michelsensgate 4 fra kl 20.00 og utover. Birger Hammerås viser lysbilder fra en klatretur til Peru i 1971. RETRO!

30.september
Regional klatrekonkurranse lørdag 5.oktober

Bergen klatreklubb arrangerer regional klatrekonkurranse i Bergenshallen
lørdag 5.oktober. Det konkurreres i junior herre(10-18), junior dame(10-18), senior herre og senior dame. Se konkurransesidene for mer informasjon.

6.september
Buldring i Norge på Climb-x-media
I det nettbaserte klatremagasinet climb-x-media er det lagt ut en artikkel om buldring i Norge. Blant annet med bilder av Magne fra Misje.

4.september
Buldrevideo fra Vestlandet lansert - nå med online trailer
Børge Sivertsen har produsert videoen "Bouldering in Western Norway". 23 minutter knallhard buldring fra Sotra (Misje og Telavåg), Briksdalsbreen, og Bondhusbreen. Videoen selges i Bergenshallen, på Platou og Fritid Sport for 150 kroner. Sjekk ut introen her (6 Mb - Quicktime)

29.august
Fører for Bolstadøyri tilbake på nett
Etter noe måneders fravær er nettføreren for Bolstadøyri tilbake på nett. Føreren har fått ny adresse, men er ellers stort sett den samme. Sjekk den ut her.

29.august
Graderingshysteriet får spillerom
Du kan nå si hva du mener om graderingen på rutene i Bergen. Dette skjer ved at vi hver uke legger ut noen ruter som det voteres over. Det vil kun være mulig å stemme en gang og ukens ruter ligger ute i ca en uke. Denne ukens ruter er:

  • Titanofestivalen,variant (8) på Syltøy
  • Rævadilteren(7+) på Syltøy
  • Grønn Rute(6+) på Hjallaveggen

Gi din stemme nå eller se resultatet så langt.

Dersom du har forslag til ruter som bør tas opp til votering så send oss en e-post.

19.august
Bergenshallen er åpen
Hallen er nå åpene til vanlige faste tider. Stort sett alle rutene i veggen er nye. Hele høstens terminliste kommer snart. Det blir innføringskurs i klatring følgende helger i høst:
14.-15.september
28.-29,september
26.-27.oktober
23.-24.november

I tillegg blir det holdt et instruktørkurs helgen 19.-20.oktober. Se kurssiden for mer informasjon.

 

11.august
Klatrefestival i Oslo og nytt norsk klatreblad

Det blir en stor klatrefestival i Oslo (Sognsvann) 23-25.august. Festivalprogrammet har et bredt spekter aktiviteter: Filmer, foredrag, kunst og fotoutstilling, seminar om klatring og læring. Og selvfølgelig besøk av internasjonale klatrere, klatring og fest.
Under festivalen er det også sleppefest for det nye norske klatrebladet KRIMP. KRIMP vil komme med 4 nummer hvert år.
Følgende er sakset fra pressemeldingen "Med bladet KRIMP ønsker vi å involvere alle som opplever noe når de klatrer, lage et forum for fortid, nåtid og fremtid. Ta tilbake klatringen til der den hører hjemme til de som gir noe av seg selv hver dag uten å spørre seg hver kveld, hva tjente jeg på dette. Vi ønsker at dette bladet skal tilhøre alle, gamle, unge, klubber, organisasjoner og den enkelte."
For mer info om program se www.krimp.org

5. august
BKK dominerte NM
Utøvere fra BKK vant 4 av 8 klasser under årets NM på Kongsvinger i helgen. Pål Benum Reiten og Linn Karin Stendal vant seniorklassene, mens Sunniva Hammerås og MAgnus Midtbø vant yngre junior. Du kan lese hele resultatlisten her.

1. august
Sommerferien over
I løpet av noen uker vil BKK lansere en graderingsfunksjon på nettsiden. Hver uke vil det bli mulig å delta i en votering over graden på ruter i Bergen. Det vil bli lagt ut tre nye ruter til votering hver uke. Har du meninger om hvilke ruter som burde vært tatt opp til votering så kan du sende en e-post til graderingskomiteen@bergen-klatreklubb.no

Hus til leie ved Syltøy

2.juli
Resultat fra buldrekonkurransen under Ekstremsportveko på Voss
Junior Herrer:
1.Håvard Haukenes, BKK
2.Lars Fredrik Bach, Høyanger KK
3.Erik Paulsen, Klatreklubben Ålesund

Junior Damer:
1.Sunniva Hammerås, BKK
2.Agnete Strømme, BKK

Senior Herrer:
1.Jarle Risa, Tindegruppa NTNU
1.Jøran Nedrelo, BKK
3.Pål Benum Reiten, BKK
4.Ørjan Andersen, BKK

Senior Damer:
1.Gry Hansen, TKK
2.Inga Berre, BK
3.Carrie Cooper, Usa

25.juni
Påmelding til NM
Man kan nå melde seg på NM i Oslo 2-4.august.
Påmeldingsfristen er 15.juli. Les mer om påmelding her
.

20.juni
Klatresamling i Askvoll

Parallelt med Veko arrangeres det helgen 28. til 30.juni en samling i Askvoll, nord for Bergen. Samlingen er primært en jentesamling og området har mange ruter som passer bra for nybegynnere. Du kan laste ned informasjon om samlingen her. En enkel oversiktsfører kan du laste ned her

5.juni
Boltetyveri i Espevik
To ruter på Espevikfeltet ved Haugesund er Ribbet for hengere. Tyveriet er derfor utført av folk med noe klatrekompetanse. Haugaland Klatrelag ønsker hjelp til å oppklare tyveriet. Du kan lese hele rapporten her.

27.mai
Utøverstipend
BKK vil for første gang dele ut stipend på inntil kr 7500,- til klatrere i Bergen. Formål med stipendet er å gi støtte til rene sportslige prestasjoner innenfør klatring. Du kan lese alle detaljer her.

19.mai
World Cup i Russland
Linn Karin Stendal kom videre til semifinalen og endte på en 26 plass under en WC i Yekaterinburg i Russland. Fullstendig resultatliste finner du på ICC sine nettsider.

10.mai
Sommerstengt i Bergenshallen

Det er nå innført sommeråpningstider i Bergenshallen. Klatreveggen vil også i sommer være regnsværsåpen. Veggen vil være åpen mellom 18.00-22.00 mandag til torsdag - men kun de dagene det er dårlig vær. Siden klatrevaktene jobber på dugnad er de ikke pålagt å holde åpent. Veggen kan også åpne opp i helger og på andre tidpunkter. Vi anbefaler derfor at du ringer opp i hallen, Tlf 55 27 12 09, for å sjekke om den er åpen. Følg også med på nettsidene.

26.april
Samling i Åkrafjorden.
Helgen 11. og 12.mai arrangerer Haugaland Klatrelag samling i Åkrafjorden. Her er det under utvikling et klatrefelt med stort potensiale. For detaljer se nettsidene til klubben.

30.april
Sotrasamling
Lørdag 4.mai og søndag 5.mai arrangerer BKK den årlige og tradisjonsrike Sotrasamlingen på Kusanden ved Tellnes/Haganes. BKK leier som vanlig Losjehuset og stiller med grill. Overnatting i sovepose innendørs eller telt utendørs. Beskrivelse av hvordan du kommer deg til Kusanden finner du her. Parallelt med samlingen går det to klatrekurs, et kameratredningskurs og et utendørs boltekurs. Det er ledige plasser på begge kursene.

19.april
Buldrefeltet på Sandvin er stengt for sommeren.
Møkken er spredd og vekstsesongen er i gang. Buldrefeltet på Sandvin i Odda er derfor stengt til slutten av august.

22.mars
Viktig informasjon om buldrefeltet på Sandvin
Med det fine været har også folk besøkt buldrefeltet på Sandvin i Odda. BKK har vært i kontakt med grunneierne Elin og Bernt-Christian Pettersen og de ønsket at brukere av feltet tar kontakt før man buldrer. Det er heller ikke tillatt å kjøre inn på området og all parkering skal nå skje bak bussholdeplassen ved hovedveien. For at vi skal få lov å buldre her i fremtiden er det viktig at vi generelt viser hensyn og følger de retningslinjene vi er blitt enige med grunneier om. Les mer på førersidene for Odda.

23.mars
Videokveld
BKK inviterer til videokveld på Café Clué (Chr.Michelsens gt. 4) onsdag 10.april kl 1830. Filmvisning ca kl 1930 Vi viser filmene Stone Love og The Funky Monkeys.

13.mars
Nytt design og e-post lister
Nettsidene har fått nytt design og det er opprettet egne
e-postlister. Du kan selv registrere deg, og fjerne deg fra listen igjen.

5.mars
Bokkomiteen er i arbeid igjen
Bergen Klatreklubb har som mål å få gitt ut en bok i anledning klubbens 25 års jubileum i 2003. Arbeidet ble påbegynt foran 20 års jubileet men lot seg ikke gjennomføre da. Komiteens leder, Steinulv Aarebrot etterlyser nå skrive- og arbeidføre folk, og særlig hvis noen har gode ideer til artikler, eller har erfaring med bokproduksjon, korrekturlesing mm. Interesserte kan sende en epost til Steinulv.

27.februar
Nye kurs i Bergen Klatreklubb - våren 2002
I vår arrangerer Bergen Klatreklubb, i tillegg til de vanlige innføringskursene innendørs, også et innføringskurs ute for de som har klatret en del inne og dersom det er etterspørsel, vil det også bli holdt et kameratredningskurs samme helg som Sotrasamlingen, 4.-5.mai. Alle datoer og beskrivelser av kursene er lagt ut på kurssidene.

21.februar
Referat fra årsmøte i BKK, 19.februar
Bergen Klatreklubb hadde årsmøte 19.02, med valg av nytt styre for 2002. Lars Henriksen ble valgt som ny leder i klubben. Fullstendig referat fra møtet finnes her.


De siste dagene har det blitt gått to 9/9+ ruter i Norge. Jarle Risa har fått første repetisjon av "Tro på Mirakler" på Hell utenfor Trondheim. I Sirekrok har Robert Caspersen gått en ny 9/9+ rute med navnet "Kaleidoskop" 28.08.01

Fra BRV sin nettside:
Stein Ivar & co nådde 6300 m på nordryggen til Latok, før de snudde på grunn av store mengder snø. Da hadde de vært 17 dager på eggen, hvorav de fleste i dårlig vær. Siste campen deres var også den siste til Olav & co i 1986, men Båsen strakk et par taulengder lenger. Trym, Stein-Ivar, Ole og Halvor kjører nå "afterclimb" i Islamabad og kommer hjem midt i uka.
27.08.01

Hanøytangen klatrefelt på Askøy er stengt. Dette skyldes en konflikt med grunneieren om parkering og adkomst til feltet. Vi håper at det lar seg gjøre å komme til en enighet med grunneieren, men dette er kun mulig dersom alle respekterer at feltet er stengt inntil videre. 23.08.01

Høsten nærmer seg og Bergenshallen åpner opp igjen mandag 20.august. Åpningstidene blir som før.
Se også terminlisten for en oversikt over alle kurs, konkurranser og medlemsmøter som er planlagt i høst .
14.08.01

Gunnar på Kudynamitt, 6c, Bondhus Buldresamling i Bondhusdalen helgen 10.-12.august starter allerede på torsdag, Malcolm Smith kommer som planlagt. Potensialet for å pusse frem nye problemer er stort og i mellomtiden kan du sjekke ut hva som allerede er gjort i føreren.

Siste nytt er at PDF versjonen av føreren er blitt oppdatert. Rapporter fra dalen tyder også på at plenen under bulderne på Sandvin er klippet . Vi regner derfor med at en av dagene vil bli tilbrakt der.

Overnatting er planlagt på Sundal Camping, tlf 53484186. Ta kontakt med Gunnar, tlf. 99589608, for mer info. 09.08.01

Jon Egil på Kveldens siste dans (9) i Loddefjord Bilder fra Jon Egil sin bestigning av "Kveldens siste dans" er nå lagt ut, flere bilder er på vei. Sjekk ut slideshowetbildesiden. 26.07.01

Det ble arrangert Worldcup i Chamonix før helgen.
Svenske Peter Bosma ble nr. 9 (!), og Ingela Nilsson nr.20. Lin Karin Stendal var to flytt fra semifinalen og ble nr.34. 17.07.01

Det blir arrangert stor buldresamling i Briksdalen første helgen i august (3.-5.). Dette feltet har på kort tid utviklet seg til å bli blant absolutt bedre her i landet. Av celebriteter som kommer kan nevnes Malcolm Smith og Marius Morstad med venner. Feltet ligger ved Melkevoll Camping innerst i Briksdalen. Her blir det også felles overnatting med høy fyringsfaktor! Klikk her for å lese mer om buldringen i Briksdalen. 11.07.01

Chris Fossli har kommet med forslag om endringer i konkurransemodellen til Norgescupen. Forslagene er ment som et utgangspunkt for diskusjon, les mer på Gekko Klatring sine sider. 06.07.01

Chris Fossli og Marianne Bakke vant det åpne Nordiske Buldrestevnet på Voss. Fullstendig resultatliste finner du her. Artikkel på tv2.no om ekstremsporstveko kan du lese her. 24.06.01

Klatrefører for Årdal er nå tilgjengelig på web. Sjekk ut http://home.online.no/~krimp/ 18.06.01

Den legendariske sladdersiden er tilbake ! Informasjon om buldringen på Rundemannen og enkelte andre buldrefelt rundt om i Norge er også blitt tilgjengelig igjen. 30.05.01

Innleggene fra den gamle sladdersiden er nå lagt ut. Nesten alt fra begynnelsen i 1997 frem til siden forsvant i 2000 er bevart. Husker du Elmer og Olav K. Bjørkheim ?
Nå er også den nye sladdersiden tilgjengelig. Forhåpentligvis blir det like mange bra meldinger som på den gamle siden.
27.05.01

To nye ruter ble gått på Vågeveggen 17.mai. Sjekk ut topoen her. 18.05.01

Magne Tjelmeland har tatt opp igjen resålingsarbeidet. Ta kontakt på tlf 56 33 29 03 dersom du har sko som trenger resåling. 14.05.01

Nyinnflyttet klatrer med bil søker klatrepartnere ! Ta kontakt med Conny Larsson. 11.05.01

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg