bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

24.mars Arena Nord

åsane 150

Tjelmeland Friksjon startet i januar opp med bygging av klatreveggene i Arena Nord, og skissen over viser planene for hvordan anlegget blir når alt er ferdig, forhåpentligvis i løpet av høsten 2020. Hvor mye situasjonen med Koronavirus vil ha å si for byggeprosessen er enda tidlig å si noe om, men fremdriftsplanene er ikke endret så vi krysser fingrene for at alt går som planlagt.

 I skissen er søyler, takkonstruksjon, etasjeskiller resepsjon og trappeløp tatt bort for å gjøre skissene enklere å forstå. Til sammen blir det 3200 kvadratmeter med klatreflate fordelt ut over:

- stort buldrerom under mesaninen (500m2). Til sammenligning er Bryggeriet ca. 250m2

- hovedvegg med både overheng og vertikale vegger, 15 meter høyde

- kursrom for grupper, nybegynnere og paraklatring, 10 meter høyde

- autobelayvegg (det blir 15-20 autobelayer spredd rundt i senteret)

- bratt konkurransevegg, 15 meter høyde

- speedvegg med to speedruter (internasjonal standard)

- juniorvegg med overheng på mesaninen, 12,5 meter høyde

- flatvegger og svavegger på mesaninen, 12,5 meter høyde

- eget barnerom

- stort treningsrom i 3. etasje med Kilterbrett, Moonvegg, campusbrett, stor kaosvegg og sirkelvegg.

 

Totalt vil anlegget ha rundt 170 boltelinjer, dvs. rundt 450 ruter på alle nivå, fra nybegynner til elite. Klubben holder i disse dager på med å starte rekrutteringen av faste ansatte som skal være med å drifte anlegget; ruteskruere, vakter, trenere og instruktører. Følg med på disse sidene og våre facebooksider for oppdatert informasjon om rekrutteringsprosessen.

...les resten av artikkelen
12.mars Bryggeriet og Bergenshallen stengt på grunn av koronavirus

kronoa

På grunn av situasjonen med koronavirus har styret og administrasjonen i Bergen Klatreklubb besluttet at Bryggeriet buldresenter og Bergenshallen stenges for publikum frem til og med 13. april. Dette medfører at alle kurs og aktiviteter i regi av klubben utgår i denne perioden. Vi vil ta stilling til om perioden med stengte anlegg vil bli utvidet basert på råd fra Folkehelseinstituttet og Bergen Kommune. For alle som er påmeldt kurs i regi av klubben i denne perioden så vil kursavgiften bli refundert. For våre barne-/ungdomsgrupper vil semesteret i første omgang bli forlenget med en ekstra måned.

For årskortholdere i Bryggeriet som har tilgang med nøkkelbrikke vil det ikke være mulig å komme inn i senteret mens det er stengt for publikum. Medlemmer med årskort/månedskort vil få forlenget periode tilsvarende nedetiden.

Vi håper på forståelse for denne avgjørelsen og ønsker alle en smittefri hverdag fremover.

 

Dersom du har spørsmål vedrørende stengingen kan du ta kontakt med daglig leder Remi Småland: remi@bergen-klatreklubb.no

 

...les resten av artikkelen
03.mars Bryggeriet stengt for omskruing onsdag 4. mars fra 19.00 og utover

Bryggeriet vil holdes stengt fra klokken 19.00 og ut kvelden onsdag 4. mars på grunn av omskruing. Gled deg til nye buldreproblemer på veggene!

...les resten av artikkelen
17.februar Innkalling til årsmøte i Bergen Klatreklubb

DSC04007

Årsmøtet 2020 i Bergen Klatreklubb avholdes torsdag 19. mars klokka 18.00 i 3. etasje hos Idèparken i Åsane

 

I tillegg til selve årsmøtet vil Leo Bøe holde foredrag om hard sportsklatring i Spania, og klubben vil presentere status for byggeprosjektet i Åsane. Navnet til den nye klatrehallen blir avdekket, og styret vil presentere strategiplanen for klubben for de neste fem årene. I tillegg kommer årsmeldingen 2019, regnskapet 2019 og budsjettet for 2020, et av de mest spennende årene i klubbens historie. Om ikke alt dette høres forlokkende ut så serveres det snacks og vi bestiller pizza!


Oppdatert saksliste med relevante dokumenter kommer på nettsidene til klubben senest en uke før årsmøtet avholdes.


Adressen til Idèparken er Langarinden 5, 5132 Nyborg. Det er begrenset med parkeringsplasser utenfor så vi oppfordrer til samkjøring. Om du reiser kollektivt er kontorene i nærheten av Åsane Videregående skole og bussrute 36, 37, 38, 91, 96, 200 og 210 kjører forbi her (mulig bussbytte på Åsane Terminal). 

 

Vi minner om at medlemskap i Bergen Klatreklubb skal være betalt i 2020 for å ha stemmerett på årsmøtet. Medlemskap til klubben kjøper du her.

...les resten av artikkelen
17.februar Årsmøtet i klubben er utsatt på ubestemt tid

DSC04007

Årsmøtet 2020 i Bergen Klatreklubb er AVLYST på grunn av smittefaren ved koronaviruset. Klubben kommer tilbake med info når årsmøtet vil bli avholdt. 

...les resten av artikkelen
10.februar Bryggeriet stengt tirsdag 11/2 fra 19 og utover

På grunn av omskruing i Bryggeriet vil det holdes stengt fra klokken 19.00 og utover tirsdag 11. februar. Vanlige åpningstider igjen fra onsdag 12. februar.

...les resten av artikkelen
30.januar Bryggeriet stengt for filmvisning onsdag 5. februar fra 19.00

På grunn av filmvisning i Bryggeriet vil buldrehallen være stengt fra klokken 19.00 onsdag 5. februar. Filmvisningen er gratis for medlemmer.

...les resten av artikkelen
27.januar Ledige plasser på grupper for paraklatring

Kan klatring være noe for deg eller noen du kjenner som er parautøver?

I regi av Bergen klatreklubb har vi to klatregrupper hvor det gjennomføres ukentlige treninger for personer med funksjonsnedsettelse. Gruppene er ledet av to instruktører, og vi legger vekt på å skape mestringsfølelse og idrettsglede på treningene.

Treningstider

De to klatregruppene har hver en ukentlig trening:

•     Tirsdag: 18:30-20:30 i Fysakhallen

•     Fredag: 17:15-19:00 i Bergenshallen

 

Hvis du er interessert er du velkommen til prøveklatring. Prøveklatringen kan foregå i en annen gruppe enn den man eventuelt kan få plass i. Treningen om fredagene er primært for personer med fysisk eller sensorisk funksjonsnedsettelse.

Send gjerne en mail om dette høres ut som noe for deg eller noen du kjenner!

Du kan sende mail til Trond Kristian med mailadresse:    tk@bergen-klatreklubb.no

 

...les resten av artikkelen
06.januar Overgang til nytt medlemssystem

Fra og med 1/1-20 har klubben gått over til NIF sin medlemsadministrasjon, MinIdrett. Dette skyldes strengere krav til personvern samt nye regler for registrering av medlemstall. Som følge av overgangen til nytt medlemssystem har vi også måttet gå over fra tidligere ordning med medlemsskap fra dato til dato, og medlemskapet følger fra nå av kalenderåret.

 

Hva vil dette ha å si for meg spør du deg kanskje? For det første er man nå nødt til å benytte www.minidrett.no for å kjøpe medlemskap i klubben (benytt linken på denne siden for direkte innmelding). Det er ikke lenger mulig å kjøpe i en av våre haller eller via våre nettsider. Når du har kjøpt medlemskap via NIF sin løsning får du kvittering på kjøpet som du kan bruke til å vise at du er medlem av klubben, eventuelt kan du laste ned appen til MinIdrett hvor du får opp medlemsskapet i klubben. Rent praktisk må man som første gangs bruker av MinIdrett registrere seg i løsningen (ved å motta en sms) så det kan være lurt å gjøre dette før man f.eks besøker Bryggeriet hvor det er dårlig mobildekning. 

 

For å kjøpe medlemskap trykk her. NB! Det er ikke nødvendig å søke om medlemskap i klubben, benytt linken for direkte innmelding.

 

Men hva med meg som kjøpte nytt medlemskap i desember??? Slapp av, allerede registrerte medlemskap i klubben løper selvsagt til de går ut, i ditt tilfelle da i desember 2020.

 

Du kan lese mer om fordelene ved å være medlem av klubben vår her.

minidrett2

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg