bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(kurs)

Klatrecamp
Sommeren 2008 arrangerte BKK klatrecamp for ungdommer i alderen 12–18 år for første gang. Dette var en stor suksess og dette ble et fast tilbud hver sommer.

Tilbudet er ment for alle ungdommer som har lyst til å lære seg å klatre, og det er mulig både for de helt ferske og de som allerede har klatret litt å melde seg på. Se ytterligere kursfakta og datoer i boksen til høyre.

Klatrecampen vil gå over 5 ukedager fra klokken 10 til 1730. De som er ferske får lære seg hvordan man tar på seg en sittesele, hvordan man binder seg inn i tauet, korrekt bruk av dynamiske taubremser og hvordan man sikrer på topptau. Dagene vil vi normalt tilbringe på Atlantisfeltet, Gjøkeredet og Uteveggen i Øygarden. Hvor vi drar er litt avhengig av vær og vind, ved kraftig regnvær kan vi bli tvunget innendørs. De som vil kan få lære seg å sikre og klatre på led og prøve seg på litt vanskeligere ruter, og vi avslutter med et sammendrag og en oppsummering av hva de har lært og hvordan de bruker det videre.

De som allerede har lært seg å sikre vil få et mer sportslig utbytte av samlingene. Vi går gjennom klatreteknikk og treningslære for de som er interesserte i det, hvordan man kan bli bedre og hvordan man «går» ruter og klatrer på egenhånd. Vi vil også gå igjennom teknikker som brukes ved rappellering, rigging av topptau fra toppen av veggen og lære å snu på toppen av en rute og hvordan man får med seg utstyret hjem igjen når man har klatret ferdig.I tillegg blir det også noen overraskelser!

Ved alle feltene vi besøker er det i tillegg til klatreveggene også gode muligheter for å bade og sole seg. Det er fint å oppholde seg ved feltene uten å klatre, og foreldre ønskes velkomne til å være med og se på hvis de har lyst til det. Foreldre med klatreerfaring må selvsagt gjerne klatre på egenhånd ved siden av.

Vi blir 12 ungdommer til sammen og 2 instruktører. Vi stiller med utstyr, så de som vil være med trenger kun å ha med seg treningsklær, en passe stor matpakke og noe å slukke tørsten med. Husk å ta med nok klær og vann i tilfelle det blir varmt! Spesielt på Sotra og i Øygarden kan det være en god del kaldere enn i sentrum, så det kan være lurt å ta med seg litt ekstra klær. Man må gjerne ha med seg litt mer enn man tror er nødvendig.

Det er lagt opp til og forventes at foreldrene kan kjøre / hente ungdommene minimum en dag. I dialog med foresatte blir det satt opp kjøreliste den første kursdagen.

Vi håper det mange som vil være med!

Påmelding skjer via vårt nye påmeldingssystem: 
bergenklatreklubb.weborg.no/

Ved påmelding må du oppgi:

:: Kursfakta ::
Varighet ca 30 timer
Tidspunkt

Hver kursdag fra kl 10 - 1730.

mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

Oppmøtested Bergenshallen
Pris 2300,-  Betaling på nett.
Forkunnskaper Ingen
Aldersgrense 12 år

 

:: Camper 2019 ::

Det er foreløpig ikke satt opp kursdatoer.

 


Listen blir fortløpende oppdatert med nye datoer.

 

 

 

 

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg