bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(kurs)

Innføringskurs for nybegynnere

BKK holder regelmessig innendørs innføringskurs i Bergenshallen, normalt sett hver helg i perioden 15. januar - 15. juni og 15. august - 15. desember. Kurset går over en helg og følger Norges Klatreforbund sin mal for innføringskurs. De helgene vi holder kurs, er linket til i boksen nederst til høyre og blir fortløpende oppdatert.

 

Dette innføringskurset gjør deg i stand til å klatre sikkert på innendørsvegger, og med litt erfaring vil du også kunne klatre sikkert på tilrettelagte ruter ute. Dette er et kurs for nybegynnere og du trenger ikke å ha klatret tidligere. Mot slutten av kurset gjennomgår instruktørene en test med deltakerene, og dersom du består denne vil du få utsendt et Klatrekort. Klatrekortet er inkludert i kursavgiften. Merk at Klatrekortet er forankret lokalt i klatrehallene i Bergen og ikke et nasjonalt godkjenningsbevis på linje med Brattkort.

 

 

Alle våre instruktører er godkjent etter NKF (Norges Klatreforbund) sin instruktørutdanning, og kan utsende Brattkort. Dersom du ønsker muligheten til å få utsendt Brattkort etter endt kurs/bestått Klatrekort-prøve er det bare å ta kontakt med instruktøren og gi beskjed om dette. Merk at Brattkortet er ikke inkludert i kursavgiften.

 

 

Dette kurset fokuserer på sikkerhetsrutiner i klatreveggen. Du lærer hvordan du tar på deg en sittesele, hvordan du binder deg inn i klatretauet, korrekt bruk av dynamiske taubremser, hvordan du leder ruter og mye mer. De som har lyst, får også prøve å lede selv. Du får låne alt du trenger av utstyr inkludert i kursavgiften. Det eneste du må ha med, er en matpakke og vanlige treningsklær (gjerne en langbukse). Vinterstid kan det være lurt å ha med ekstra godt med klær siden det kan være ganske kjølig i klatrehallen.

 

Disse kursene går over en lørdag og søndag. Kurset betales med bankkort på nett før kurset. Instruksjoner får du på epost ved påmelding. Påmeldingen er bindende, og avmelding må skje senest en uke før kursstart. Deltakere må ha fylt 14 år innen siste kursdag. Obs: det er meget sjeldent at deltakere under 16 år får utdelt klatrekort etter kun dette to-dagerskurset.

Merk også at kurset foregår utelukkende på norsk. BKK har dessverre ingen innføringskurs i klatring på engelsk.


På kurset vil du også få et gunstig tilbud som inkluderer medlemskap i Bergen Klatreklubb og klatreføreren for Bergen.

 

Klubben har egne sider for kurspåmelding. Gå til https://bergenklatreklubb.weborg.no/ for å melde deg opp til et av de ledige kursene våre.

 

:: Kursfakta ::
Varighet 10 timer kurs +
tilbud om 2 timer gratis oppfølging dersom du ikke får utdelt Klatrekort etter 10 timers kurs
Tidspunkt Lørdag : 09-14
Søndag: 10-15
Kurssted Bergenshallen
Pris 1200,- (Forhåndsbetaling på nett.)
Forkunnskaper Ingen
Aldersgrense 14 år

 

:: Kurshelger ::

 

Gå inn på linken nedenfor for å melde deg på kurs:

https://bergenklatreklubb.weborg.no

Listen blir fortløpende oppdatert med nye datoer.

 

 

 

 

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg