bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(kurs)

Juniorlaget for ungdom (tidligere Satsningsgruppen)

Juniorlaget er ment som et treningstilbud for ungdommer i alderen 12 til 19 år som er spesielt ivrige og interesserte i klatring og allerede har en del klatreerfaring.

 

Det viktigste kriteriet for å få en plass på laget er at man synes det er veldig gøy å klatre og har lyst til, interesse for og tid til å trene ofte samt et mål om å delta og hevde seg i nasjonale konkurranser. Vi krever at ungdommene på juniorlaget trener klatring, og at de klatrer minimum tre ganger i uken. Dette inkluderer å delta på fellestreningene samt egentrening og forutsetter tid og interesse.

 

Juniorlaget har felles trening hver tirsdag i Bryggeriet (kl. 16-18) og hver onsdag og fredag i Bergenshallen (kl. 16-19). For tiden ledes gruppen av hovedtrener Linn Karin Stendal, som har hovedansvaret for treningsopplegget. Hun er utdannet Trener 2 etter Norges Klatreforbunds trenerstige og har selv erfaring fra konkurranseklatring på internasjonalt nivå. I tillegg deler flere andre trenere, bl.a. tidligere dyktige konkurranseklatrere med erfaring fra konkurranseklatring på nasjonalt og internasjonalt nivå, på å holde fellestreningene.

 

Det er for øyeblikket 12 ungdommer med på gruppen i alderen 11-16 år, som klatrer alt fra grad 6 til 9. De fleste er i alderen 13-14 år.

 

Man må først og fremst vise at man er spesielt interessert i klatring og har lyst til å satse for å få en plass på gruppen. Det er ikke et krav at man må kunne klatre en gitt vanskelighetsgrad, men for å få best mulig utbytte av treningen, bør man som regel være komfortabel med å klatre på led og allerede ha fått brattkort/klatrekortet.

 

Man kan være med på gruppen til og med det siste året man er junior i internasjonale konkurranser, dvs. til og med det året man fyller 19 år. Vi har ingen absolutt nedre aldersgrense og vil legge treningen til rette for barn/ungdommer i ulike aldersgrupper, men siden man som regel uansett bør ha fylt 12 år før man kan begynne med veldig spesialisert og spesifikk trening, og siden det krever en viss modenhet å klare å følge et konkret treningsopplegg, er det naturlig at de fleste som er med på gruppen, er på denne alderen eller eldre.

 

I tillegg til Juniorlaget har klubben også en rekruttgruppe som trener strukturert med trenere en gang i uken. Det er 6 plasser på rekruttgruppen.

 

For å komme med på enten Juniorlaget eller rekruttgruppen til klubben må man søke om plass og delta på opptakssamlinger. Vi har opptak til gruppene før hvert semester, vanligvis i juni og desember.

 

Ved interesse for å være med på gruppen, send en e-post til BKKs adm.ansvarlig tk@bergen-klatreklubb.no og oppgi

 

 

:: Kursfakta ::
  • Juniorlaget for ungdom i alderen 12-19 år
  • felles trening hver tirsdag i Bryggeriet kl. 16-18 og hver onsdag og fredag i Bergenshallen kl. 16-19
  • 3500,- pr. semester inkl. medlemskap i BKK og halvårskort i Bergenshallen og Bryggeriet
  • Rekruttgruppen for ungdom er for de som ønsker strukturert trening men som ikke er helt klare for Juniorlaget enda.
  • Rekruttgruppen koster 2600,- per semester.

 

 

 

Bergen Klatreklubb
remi@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg