bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(nyheter)
09.oktober 2019 Harde repetisjoner i Loddefjord

endre rectum

Foto: Jon Solberg Høyland

Ruten med det forlokkende navnet "Lenger opp i Rectum" i Loddefjord har fått både andre og tredjebestigning av henholdsvis Endre Evensen (bildet) og Leo Bøe de siste ukene. Ruten ble først gått av Sindre Sætther i 2006 og den fikk da graden 9/9+ (8b+).

 

Etter at Sindre gikk ruten har det vært lite aktivitet i denne delen av veggen frem til Endre hang opp slynger og begynte å prosjektere i vår, og han brukte endel tid til å finne ut av god beta på den 35 meter lange ruten. Først klatrer man opp "Rectum" som er gradert til 8/8+ (7c) før en serie med harde flytt og et vanskelig crux fortsetter videre oppover forlengelsen. Endre kommenterer at cruxet føltes blytungt ut i starten, men forbedret beta og funnet av en ny knelås like før cruxet gjorde at prosessen løsnet og bestigningen var et faktum. Med god beta fra Endre gikk også Leo ruten relativt raskt, og sammen med andre harde bestigninger i den siste tiden, blant annet "Mureren er tilbake", grad 9 (8b)  i Loddefjord og onsight av "Grunnleggende bestanddeler", grad 9- (8a) på Mojavato, viser det at Leo er tilbake i knallform etter en periode med skader.

 

Endre mener at ruten er riktig gradert, og at den fortjener tre stjerner. Samtidig kommenterer han at Sindre gikk den uten bruk av kneepads og knelåser, og at bruken av disse nok gjør ruten lettere. Så gjenstår det å se om flere av Sindres urepeterte ruter snart får flere bestigninger, med eller uten pad? 

 

 

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg