bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(nyheter)
BESTIGNINGER

15.september Bryggeriet stengt på grunn av kurs

Bryggeriet er stengt fredag 20/9 fra klokken 19.00 og frem til lørdag 21/9 klokken 15.00 på grunn av kurs med Pete Whittaker. Vi ber om at også de med årskort respekterer dette.

...les resten av artikkelen
02.september Nytt klatrefelt på Kjereide


I sommer er det utviklet et nytt stort klatrefelt på Kjereide, ved Kallestad, på Sotra. Så langt er 33 ruter gått (fra 7- til 8-) og en del prosjekter gjenstår. I tillegg er det potensiale for noen naturlig sikrede ruter. Feltet består av flere vegger med ulik vinkel og himmelretning, men klatringen er jevnt over av høy kvalitet og loddrett/svakt overhengende på gode tak. Mange av rutene får sol tidlig på dagen, men trenger et par dager på å tørke etter regnvær. Det er et barnevennlig (ikke klatringen) og hyggelig sted, med anmarsj ca 20-25 minutter. Ta med fiskestang.

:: Feltet ligger i rutedatabasen

 

...les resten av artikkelen
23.august Resultater BergensCup runde 3

Mandag 19. august var det åpning av Bergenshallen etter omskruingen med ny runde av årets BergensCup. Her er link til resultatlistene.

 

For sammenlagtseieren er det foreløpig åpent i alle fire klassene, så de to siste rundene i høst vil bli avgjørende for hvem som stikker av med seieren i hver klasse og kombinert årskort til begge våre anlegg. I herreklassen leder Sjur Barndon fulgt av Erlend Sunde og Christian Smøraas like bak. I dameklassen leder Sunniva Hammerås fulgt av Inga Berre og Siv Astrid Grasdalsmoen. For juniorene er det kniving mellom flere deltakere i vår Juniorgruppe, der Sindre Mauland har en god ledelse i gutteklassen mens Jun-Vilde Hunskår foreløpig leder jenteklassen.

 

Neste runde av årets BergensCup vil bli arrangert i slutten av oktober/starten av november, og så er det avslutning i høst med årets julebuldring.

...les resten av artikkelen
27.mai Vindmøller i Uskedalen?

Uskedalen og Eikedalen er utpekt som egnede områder for vindkraft, og dermed står et av Vestlandets flotteste områder for naturlig sikret klatring i fare for å ødelegges. Bergen Klatreklubb engasjerer seg for å si sin stemme i forbindelse med vindkraftutbyggingen, mer om dette kan du lese ved å trykke på bildet over.

...les resten av artikkelen
03.mai Parkering Vetletind/Nedre Musland i Uskedalen

nedremuslandp

Klubben har dessverre fått klager fra grunneier på Nedre Musland i Uskedalen om folk som går rett over dyrket mark, blokkerer innkjørsel og ikke lukker gjerdegrinder etter seg. På grunn av denne oppførselen ønsker grunneier ikke at klatrere parkerer på hans eiendom slik angitt i klatreføreren for Uskedalen og Eikedalen. Bergen Klatreklubb oppfordrer derfor alle til å benytte de andre parkeringsmulighetene som er inntegnet i føreren, fortrinnsvis parkeringen ved den gamle skolen eller i parkeringslommen lenger inne i dalen ved Musland. Klubben oppfordrer også til sporløs ferdsel og at besøkende klatrere viser hensyn til lokalbefolkningen.

 

Her er link til kart på finn.no som viser oversikt over parkeringsmulighetene nedenfor Vetletind (ikke benytt parkering ved blå pil). Bildet vedlagt viser utsnitt av oversiktsbilde fra klatreføreren. Er du usikker på hvor du kan parkere i dalen er det lurt å spørre nærmeste nabo. På forhånd takk for hjelpen.

...les resten av artikkelen
08.februar Tjelmeland Friksjon har signert kontrakt med Arena Nord

Tjelmeland Friksjon har nå signert avtale med Arena Nord om at de skal stå for byggingen av ny klatrehall i det nye store idrettsanlegget på Myrdal, og etter planen er det Bergen Klatreklubb som skal drifte denne. Vi vil nå jobbe tett sammen med Tjelmeland for å prosjektere og utarbeide et komplett klatresenter som kan tilby ledklatring, buldring, speedklatring, kursvegger, barneklatring og paraklatring fordelt på en klatreflate på over 3000 kvadratmeter. Målet er ganske enkelt å lage den største og beste klatrehallen i Norden, og med Tjelmeland på laget er Arena Nord og Bergen Klatreklubb på riktig vei. Grunnarbeidet for anlegget er godt i gang og etter planen skal Tjelmeland starte med å bygge klatrevegger i anlegget etter sommeren. Det gledes!

 

Bildet viser et skisseprosjekt som Tjelmeland tidligere har laget for å vise hva som er mulig å få til i det nye anlegget. Merk at endelig design av anlegget ikke er utarbeidet. For å få en idè hvor stort anlegget er så er dimensjonene 18 meter bredde, 70 meter lengde og 15 meter høyde. Kort sagt - dette blir stort!

...les resten av artikkelen

:: Arkiverte nyheter
:: Meld deg på epostlisten til BKK


Viser 4 siste bestigninger
2019-05-20
Jon Høyland varmet opp ved å perse på Tjelmeland Friksjon (9) i går! Vitner meldte om både jubling og omfavnelser.

2018-05-02
Eline besteg Tjelmeland Friksjon!

2018-04-23
Endre Evensen gjorde en sjelden bestigning av Oy, 9, i Loddefjord i går.

2018-04-17
En begivenhetsrik dag i Loddefjord! Jon Solberg Høyland fikk en sårt etterlengtet bestigning av Idiot (9-), som han ifølge troverdige kilder hadde mer enn 100 forsøk på! Vegard Eikum debuterte i Loddefjord ved å på elegant vis bestige Fryktens Spill (8) i tredje forsøk!

[Første] [Forrige] Side 1 av 202 [Neste] [Siste]

Alle bestigninger fra 13 12 11 10 09 08
07 06 05 04 03 02 01

Meld inn en ny bestigning


Ansgar, 8 [Propagandaveggen]

Klatrer: Vincent
Foto: Erik Faugstad
5 siste ruter med nye bilder (se flere)
Kolkjereryggen [Adam Custer]
•Magnus Kvamme på Spiralis [Trond Kristian]
Sort september [Olav]
•Isabell Amundsen på Selvhjort er velhjort [WjTveit]
•Na på Sauesank [WTveit ]
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg