bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

10.august Nye felt i databasen

I løpet av sommeren er det lagt til noen nye felt i cragatabasen:

Myrveggen er et gammelt felt på Askøy med ruter av høy kvalitet som er sikret naturlig. Det er nylig ryddet på feltet og gått en del nye ruter.

Signalveggen er et nyutviklet felt som ligger ved Møvik. Boltet vegg- og svaklatring.

Venusberget ble utviklet i 2015 og har bare noen få ruter, deriblant superklassikeren "Venuspassasjen", et naturlig sikret riss av grad 7+.

Grapseveggen ligger på Vindenes og ble begynt utviklet i begynnelsen av 90-tallet. Det stoppet opp da, men den har nå fått en del nye og bratte ruter.

 

Beskrivelsen på i rutedatabasen er bra nok til å finne frem til rutene selv om det ikke er laget en skikkelig fører for alle feltene enda.

Husk å ta hensyn ved parkering spesielt dersom det skulle vise seg at noen av de nye feltene blir ekstra populære.

 

...les resten av artikkelen
24.juni Parkering Vetletind/Nedre Musland i Uskedalen

nedremuslandp

Klubben har dessverre fått klager fra grunneier på Nedre Musland i Uskedalen om folk som går rett over dyrket mark, blokkerer innkjørsel og ikke lukker gjerdegrinder etter seg. På grunn av denne oppførselen ønsker grunneier ikke at klatrere parkerer på hans eiendom slik angitt i klatreføreren for Uskedalen og Eikedalen. Bergen Klatreklubb oppfordrer derfor alle til å benytte de andre parkeringsmulighetene som er inntegnet i føreren, fortrinnsvis parkeringen ved den gamle skolen eller i parkeringslommen lenger inne i dalen ved Musland. Klubben oppfordrer også til sporløs ferdsel og at besøkende klatrere viser hensyn til lokalbefolkningen.

 

Her er link til kart på finn.no som viser oversikt over parkeringsmulighetene nedenfor Vetletind (ikke benytt parkering ved blå pil). Bildet vedlagt viser utsnitt av oversiktsbilde fra klatreføreren. Er du usikker på hvor du kan parkere i dalen er det lurt å spørre nærmeste nabo. På forhånd takk for hjelpen.

...les resten av artikkelen
17.juni Myrveggen oppdatert fører

Myrveggen er et fint felt for klatring på naturlige sikringer like ved Juvik på Askøy. Feltet ble opprinnelig utviklet av medlemmer av Askøy Klatreklubb på sluten av åttitallet, men de siste årene har det blitt tilført nye ruter og ryddet opp rundt veggen, og feltet er igjen vel verdt et besøk. Trykk på bildet under for å se oppdatert fører. Vis aktsomhet ved parkering og klatring i veggen - det ligger et boligfelt like i nærheten og klubben ønsker et godt forhold til naboene.

mryvegg

...les resten av artikkelen
31.mai Utendørsklatring

2016folkiveggLUtendørssesongen og sommeren er i full gang i Bergen. Her er et par viktige punkter å tenke på før man begir seg ut og opp i klatreveggen.

 

Utstyret:

Kvaliteten på boltene i Bergensområdet er generelt god, men vi anbefaler å ha en kritisk innstilling. Mer informasjon.

Unngå i så stor grad som mulig å topptaue med tauet tredd direkte gjennom toppankeret. Les mer her.

 

Ta hensyn til nærmiljøet:

Vi vil ha et godt forhold til naboer og grunneiere.

Hold støynivået nede.

Parker hensynsfullt.

Ta med søppel, spesielt hvis det er ditt eget.

 

Rense ruter:

En del ruter er mindre klatret på enn andre og det kan gro til med mose. Det kan derfor være lurt å ha med en litt kraftig børste i sekken for å pusse bort mose, eller en saks for å klippe bort buskas i og ved veggen.

Puss bort kalken: Både det som blir igjen på takene, og tickemerker som er tegnet opp.

 

Se også klippesjekkplakaten som NKF har utviklet.

 

2016-klipcheckL

 

 

 

 

...les resten av artikkelen
31.mai Sommeråpningstider Bryggeriet og sommerstengt i Bergenshallen
AUGUST
1 Onsdag 19-22
2 Torsdag 19-22
3 Fredag 17-20
4 Lørdag STENGT
5 Søndag 12-16
6 Mandag STENGT
7 Tirsdag 19-22
8 Onsdag 19-22
9 Torsdag STENGT
10 Fredag 17-20
11 Lørdag STENGT
12 Søndag 12-16

Normale åpningstider 

f.o.m 13. august

Fra og med fredag 1. juni vil det være sommeråpningstider i Bryggeriet frem til rundt midten av august. Bergenshallen vil holdes stengt fra denne dagen og frem til og med uke 33. Det vil være sporadisk regnværsåpent i Bergenshallen i perioder med dårlig vær. Merk at årskortholdere i Bergenshallen har tilgang til Bryggeriet i åpningstidene mens Bergenshallen er sommerstengt. Årskortholdere i Bryggeriet med nøkkelchip har tilgang til Bryggeriet året rundt.

 

Åpningstidene for Bryggeriet første del av august finner du i tabellen til høyre. Etter 13. august er det igjen vanlige åpningstider. Merk at det kan forekomme endringer i skjemaet på kort varsel. En stor takk til våre frivillige vakter som stiller opp også på sommerstid!

 

...les resten av artikkelen
11.mai Opptak til Satsningsgruppen i klatring høsten 2018

Bergen Klatreklubb har nytt opptak til Satsningsgruppen i klatring!

 

Satsningsgruppen er en gruppe for juniorklatere i alderen 12-19 år som ønsker å satse på klatring og delta i konkurranser for Bergen Klatreklubb. De trener fast tre ganger i uken og er en gjeng motiverte og veldig trivelige ungdommer som alle liker klatring veldig godt. Dersom du eller noen du kjenner har lyst til å bli med i denne gruppen har vi nytt opptak nå til høstsemesteret. Søknadsfrist er satt til 1. juni. Etter at søknadsfristen har gått ut blir det lagt opp til et par fellestreninger med alle som har søkt om opptak i gruppen. Fellestreningene blir mest sannsynlig i uke 23.

 

For å søke om å komme med i gruppen sender du epost til bergenshallen@bergen-klatreklubb.no med følgende info:

 

- Søkers navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsdato

- Foresattes navn, adresse, telefonnummer og e-post

- Søkers treningsopplegg (antall treningsøkter hver uke, andre aktiviteter i tillegg til klatring etc.)

- Eventuelle resultater fra deltakelse i klatrekonkurranser

- Søkers vilje til å drive med egentrening

- Søkers hovedmotivasjon for å komme med i Satsningsgruppen

 

Klubben forventer også at foresatte til de som er med i Satsningsgruppen er med og hjelper til i forbindelse med gjennomføring av konkurranser/treningsleir etc. Prisen for deltakelse på høstsemesteret er satt til 3500,- Kontigenten inkluderer årskort i begge hallene og medlemsskap i klubben, samt refusjon av reiseutgifter i forbindelse med konkurranser.

 

 

For mer info om gruppen kan du se på disse sidene.

satsningsgruppen

...les resten av artikkelen
10.april Foredrag med Pete Whittaker - Sotrasamling 5-6. mai

sotrasamling2

Bergen Klatreklubb får storfint besøk helgen 5-6. mai av briten Pete Whittaker. Han er kjent som yngste halvdel av "Wide Boyz" som i en årrekke har trent seg sterke i en liten kjeller før de har reist rundt på kloden på jakt etter de hardeste, lengsted og mest obskure riss- og offwidth-linjene som finnest der ute.

 

Vi satser på flott vårvær og at Pete kan vise frem sine kunster og holde foredrag på kvelden på lørdagen. Samlingen blir utendørs på Fiskesleppet med overnatting i telt. Klubben stiller med varme griller så det er bare å ta med mat, godt humør og nok futt til å klatre i flotte omgivelser både lørdag og søndag. Merk at det ikke blir holdt noen kursing i forbindelse med denne samlingen så all klatring er på eget ansvar.

 

Foredraget med Pete Whittaker blir på kvelden lørdag 5. mai klokka 2100 utendørs nedenfor veggen på Fiskesleppet.

...les resten av artikkelen
10.april Klatrecamp

kamp1-12

Vi gjentar suksessen fra tidligere år og arrangerer klatrecamp for ungdom i sommer!

Klatrecampen går over fem dager. Tilbudet er ment for alle ungdommer som har lyst til å lære seg å klatre, og det er mulig for både de som er helt ferske og de som allerede har klatreerfaring å melde seg på. Nedre aldersgrense er 12 år.

Vi har satt opp klatrecamp i uke 26, 27 og uke 32.

Mer info og påmelding finner du her.

...les resten av artikkelen
06.mars BKK Pinsesamling i Ål 2018

FB IMG 1519079327492

BKK sin årlige Pinsesamling vil i år bli avholdt på Ål, Hallingdal. (Foto: Martin Herman)

Det er booket en del hytter på Sataslåtten Camping som ligger i gåavstand til buldrefeltet Gamlefeltet.

 

Målet for turen er som vanlig å klatre/buldre på kvalitetsstein i vakre omgivelser og bli kjent med nye og gamle medlemmer i klubben. Vi håper å se mange gira medlemmer!

 

Buldring/klatring i Ål:

Ål i Hallingdal er mest kjent for buldring på både lett og vanskelig nivå. Buldringen i Ål ble oppdaget av Markus Landrø og Steinar Forberg i 1999. De kom da over det som i dag omtales som Gamlefeltet og her er det i dag mange steiner å velge mellom. For fører til området, gå inn på følgende lenke:

http://www.klatrefelt.no/crag/hovda-%C3%A5lhova-%C3%A5l/ Her finner vi blant annet bulderet «Stoltheten» (7A) som er bulderet med mest bestigninger i Ål på 8a.nu og skal være en flott linje!

 

Ål kan tilby buldere fra grad 3 til 7C på «Gamlefeltet»Andre spennende buldrefelt kan være «Torpomoen» og «Kløvsteinen». Fører for dem finner du her:

https://27crags.com/crags/al/routelist

 

For tauklatring, finnes det et felt bak Ål sentrum. Her finner en ruter fra 6- til 8+. Dessverre finnes det ikke fører på nett, men i klatrefører «Klatreperler». Klubben vil disponere en bok under samlingen. Se mer informasjon her:

http://www.klatrefelt.no/crag/%C3%A5l-crag%C3%A5l-klatrefelt/

 

Buldring og klatring nær Gol ogHemsedal:

Klatrefeltet Rotnheim (Natten) i Gol har veldig fine ruter på de fleste grader, og kan by på både sva og bratt overhengende klatring. Alt er boltet, med unntak av noen svært få ruter. Feltet er snilt boltet og med kort anmarsj. Klatring fra grad 4 - 8+/9- med mye klatring på 6/7-tallet.

 

Farsetberget er et annet crag, som ligger rett over Hallingdal Folkehøgskule. Her er det også fint, men litt mindre på den lette delen av skalaen. Craget er stort sett vertikalt, men har også noe sva og overheng.

 

Det er også et relativt nyutviklet felt på Skaga/reachen som har mange kvalitetsruter fra grad 5 - 8/8+ med vekt på grad 6 og 7. Klatringen er stort sett vertikal, eller noe slakere.

 

Ura i Hemsedal er et buldreområde som tørker veldig fort. Det er endel bulder fra ca grad 5 - 8- på noen store kampesteiner.

 

Skyrvedalen i Hemseldane er et av Østlandets flotteste og høyest beliggende crags.

 

 

OVERNATTING SATASLÅTTEN CAMPING:

ANKOMST:           fredag 18. mai

AVREISE:            mandag 21. mai

 

PRIS:                  Hytte 1 – 5, Kr. 300,- per døgn pr hytte.

                          Hytta A, B og C, Kr. 450,- per døgn per hytte.

Vogn og bobil, kr. 200,- per døgn per hytte.

Bil og telt, kr. 180,- per døgn.

Strøm til bobil kr.30,- pr døgn.

Dusj (gjelder alle, både hytte, bobil og telt) kr.10,- pr 5 minutter.[SN2] 

 

HYTTE 1-5:          http://www.freewebs.com/sataslaaten/hyttene1til8.htm

                          Køyesenger med plass til 4 personer i et rom.

                          Kokeplate og kjøleskap.

                          Ikke innlagt vann.

 

HYTTE A,B,C:       http://www.freewebs.com/sataslaaten/hytteneabogc.htm

Toroms hytte med 1 soverom, plass til maks 6 personer (soverom med 2 doble og to enkle senger).

                          Oppholdsrom med kokeplate/hybelkomfyr og kjøleskap.

                          Ikke innlagt vann.

 

SANITÆRBYGG:   Separert dame- og herreavdeling med dusjer, vasker og toaletter. Her er det også vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel, oppvaskrom og kokemuligheter.

 

BETALING:           Alle betaler kontant ved ankomst direkte til campingen.

 

TILKOMST:           Med bil fra Bergen tar kjøreturen omtrent 4 timer, hvor man kjører til Voss og over Hardangervidda til Geilo og Ål. Man kan også komme seg til Ål via ca 3,5 timers togtur.

 

Har du noen spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss!

Henriette Alsaker – 980 00 979

Rebecca Jacobsen -

Magnus Kvamme – 911 20 524

Sissel Norland – 99 25 43 79

 

 

PÅMELDING:

Meld deg på pinsesamlingen ved å sende en e-post til turkoordinator Henriette Alsaker på henriette@bergen-klatreklubb.no  

 

Oppgi følgende:

Fullt navn

E-post

Telefonnummer

Ankomst

Avreise

Hyttenr

Transport – (tar du toget, eller har du bil? Hvor mange har du plass til?)

 

Påmeldingsfrist 4. Mai 2018.

 

 

Vi ser frem til å møte deg på pinsesamlingen! J

 

Mvh

Komitéen i Bergen Klatreklubb

 

Rebecca Jacobsen

Magnus Kvamme

Sissel Norland

Henriette Alsaker


 

 

...les resten av artikkelen
14.februar Årsmøte 2018

martinstraktor2Årsmøtet 2018 i Bergen Klatreklubb avholdes torsdag 15. mars kl 18. Sted: 2. etasje i Kalfaret Brygghus i Hansaparken (Kalfarveien 76) rett utenfor Bryggeriet.

Ett av mange flotte prosjekter som foregår i regi av klubben er Mentorordningen, som ble startet i 2017. Primus motor Lars Mjaavatn forteller om prosjektet etter årsmøtet.

Det blir servering av pizza, snacks, kaffe og brus!

Blant sakene som tas opp er det nye klatreanlegget som skal bygges i Åsane.

Klikk her for oppdatert saksliste og relevante dokumenter.

Klubbens lover, inkludert standard saksliste ligger her.

Alle medlemmer kan komme med saksforslag - disse må sendes BKK innen 7. mars, gjerne pr. epost til post@bergen-klatreklubb.no.
Vi minner om at medlemskap i BKK skal være betalt i 2018 for å ha stemmerett på årsmøtet.

...les resten av artikkelen
19.januar Bergeshallen stengt for omskruing

Bergenshallen er nå stengt for omskruing i perioden 19. januar til og med 28. januar. Vel møtt til BergensCup i klatring mandag 29. januar klokken 1830!

...les resten av artikkelen
13.januar BKK-stipendet 2018

BKK deler årlig ut prosjektstipender med mål om å stimulere til sportslige og faglige prestasjoner innen klatring. De siste årene er det delt ut stipender for både ekspedisjoner og konkurranseklatring. Søknad sendes til post@bergen-klatreklubb.no og fristen er 13. februar 2018.

:: Kriterier og mer informasjon

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg