bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

25.mai Andre del av Bergenscup i morgen

Bergenscup2 2016

Hjallaveggen er ett av de klassiske klatrefeltene i Bergensområdet og har ruter på de fleste nivå, men spesielt mye flott 7'er-klatring. Sjekk ut rutedatabasen. Ta gjerne med litt ekstra slynger slik at vi får mange tilgjengelige ruter... Vi opererer med scorecard, og det kan klatres på alle ruter. Konkurransen starter ca. kl. 18 og varer til ca. 21. Ta gjerne med kaffe og kake så blir det ekstra koselig. Vel møtt!

Parkering og farlig motorvei:
Det er begrenset med parkeringsplasser ved veggen, så oppfordrer alle som vil utover å samkjøre slik at det blir så få biler som mulig, og parkering vil være på parkeringsplasser langs veien ut mot Turøy. Da blir det ca. 5-10 minutters gange til veggen. Vi vil organisere hentebil fra de store parkeringsplassene der ute dersom nødvendig.

Klatring på eget ansvar!
Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli gitt noen opplæring i klatring/sikring under konkurransen. Ved deltakelse bekrefter en at en kan ta vare på egen sikkerhet og forstår at BKK ikke har ansvar for den enkelte deltakers sikkerhet under konkurransen, med unntak av tilfelle der det er avtalt med mindreårige deltakere og deres foresatte.

...les resten av artikkelen
12.mai Bryggeriet åpner igjen i morgen 21. mai klokka 12

Bryggeriet åpner igjen i morgen. Legg igjen paraplyen hjemme, ta med deg støteskoene og møt opp på buldring sammen med alle andre som har savnet Bergens beste buldreanlegg!

...les resten av artikkelen
07.mai Produksjon av ny kilefører

forersamlinglLageret med kileklatreførere for bergensområdet begynner å tømmes. Arbeidet med en ny revidert utgave er derfor sparket i gang. Føreren vil gjennomgå en full renovering og i den forbindelse trenger vi mange fine bilder fra kileklatring i områdene som dekkes. Vi oppfordrer derfor alle til å ta med kameraet ut og knipse bilder. Kanskje blir det ditt bilde som havner på forsiden av føreren?

 
Selv om det er gått mange nye fine ruter siden forrige førerutgivelse er det fortsatt mange perler som venter på sin første bestigning. Ut og støt på prosjekter og nye potensielle kilelinjer slik at de kommer med i føreren. Kommenter også gjerne på allerede eksisterende ruter i rutedatabasen slik at vi i den nye føreren kan gi den beste informasjonen.
Har du innspill, forslag eller vil være med på dugnaden, ta kontakt med oss på kileklatreforer@bergen-klatreklubb.no
...les resten av artikkelen
04.mai Atlantis stengt midlertidig

Klatrefeltet Atlantis like ved Turøy er stengt minst ut uken (frem til 8. mai) grunnet at det innenfor området for ferdselsforbudet etter helikopterulykken.

Link til sak på nrk.no som viser kart med ferdselsforbudssonen.

...les resten av artikkelen
01.mai BKKs lokale klatrekortfilmfestival og bildekonkurranse

Vi gjentar suksessen fra 2014 og inviterer nok en gang til BKKs klatrekortfilmfestival. Vi håper på like mange bidrag og like stort oppmøte som sist!

 

Dato: 17. februar 2017

Tid: 19:00

Sted: Kalfaret Brygghus – Hansasalen

...les resten av artikkelen
26.april Åpningstider Bryggeriet i mai

Bryggeriet kommer til å holde stengt 1., 16. og 17. mai. Ellers blir det normale åpningstider.

...les resten av artikkelen
17.april Mie i buldreverdenscup

Mie topper utStore gratulasjoner til Mie Kastet som gjorde det imponerende kunststykket å komme på 23. plass i sin første verdenscupdeltakelse i buldring! Det var totalt 59 deltakere i Meiringen i Sveits i helgen. Med 2 uttoppinger på 4 forsøk var Mie svært nær å komme til semifinalen, noe de 20 beste deltakerne gjør.

Bergen KK har tildelt henne stipend for å delta på internasjonale konkurranser denne sesongen.

Bilde tatt av Sytse Van Slooten.

 

:: Resultatene

...les resten av artikkelen
14.april Ny admin i BKK

tkL

Etter fire års kontinuerlig og helhjertet innsats for klubben har Sofie Vervaet gitt seg som administrativ ansvarlig i BKK. Trond Kristian Kalstø har tatt over stillingen og er allerede godt i gang.

Vi gleder oss til å samarbeide med TK, som er supergiret på å ta klubben til nye høyder!

Tusen takk til Sofie for fire fine år!

...les resten av artikkelen
10.april Pinsesamling i Briksdalen 13.-16. mai

PinsesamlingJa, selvfølgelig blir det pinsetur i år også! Vi legger turen til Briksdalen/Oldedalen i Sogn med avreise fredag 13. mai og hjemreise mandag 16. mai. Målet for turen er som vanlig å klatre på kvalitetsstein i vakre omgivelser og bli kjent med nye og gamle medlemmer i klubben.

 

...les resten av artikkelen
07.april Bergenshallen sommerstengt!

Det ser ut som sommeren plutselig kommer til Bergen, og med flotte klatreforhold ute i solen vil Bergenshallen bli stengt for publikum fra og med i dag (3.mai) og utover. Hallen blir sporadisk åpnet i perioder med dårlig vær, følg med på hjemmesidene våre for oppdateringer. Fra 1. juni vil det også bli reduserte åpningstider i Bryggeriet, disse vil bli annonsert på sidene her når det nærmer seg. Minner også på at Bryggeriet er stengt 16-17. mai.

...les resten av artikkelen
31.mars Klippesjekken

NKF tar nå initiativ til innføring av klippesjekk: en sjekk av utendørs klatrefelt før de tas i bruk. Sjekken gjelder boltene i veggen, snuankere og løsgods i ruten, som kan være skjulte faremomenter og trenger inspeksjon og vurdering før en kan klatre trygt. En oversikt over klatrefeltene BKK har etablert og ønsker å få evt rapport om, finner du nederst på siden.

klippesjekken

...les resten av artikkelen
16.mars Åpningstider Påske 2016

Bergenshallen

vanlige åpningstider til og med harepusonsdag

24. mars, skjærtorsdag: 18-22

26. mars: 14-16

27. mars: 14-20

28. mars: 1530-18

vanlige åpningstider fra og med tirsdag 29. mars

 

Bryggeriet

vanlige åpningstider til og med tirsdag 22. mars

24. mars, skjærtorsdag: 12-14

26. mars: 1430-18

vanlige åpningstider fra og med tirsdag 29. mars

...les resten av artikkelen
13.mars Resultater NC buldring 2016

Grunnet en utrolig formidabel innsats fra utallige frivillige i helgen ble første norgescup denne sesongen avviklet i Bryggeriet. Klubben retter en stor takk til alle som deltok, både funksjonærer, rutesettere og deltakere! Det ble en kjempesuksess takket være alle sammen.

Etter en beinhard konkurranse og god innsats endte to utøvere fra klubben på pallen: Mie Kastet på 2. plass i dameklassen og Leo Bøe på 2. plass i eldre junior. 

:: alle resultatene

:: opptak av streamingen

:: bilder

...les resten av artikkelen
01.mars Foredrag med Gudmund Grønhaug to. 17. mars

Fysioterapeut og forsker Gudmund Grønhaug, som har skrevet boka Belastningsskader i klatring som kom ut i 2015, holder foredrag for BKK torsdag 17. mars på Kalfaret Brygghus. Foredraget har fått tittelen Tren mindre, prester bedre og vil handle om skadeforebyggende trening til klatring og hvordan man kan bli sterkere og mer utholdende ved heller å trene riktigere enn å trene mer.

Sett av datoen! Mer info kommer.

Sted: Møterommet, 2. et., Kalfaret Brygghus ved Bryggeriet

Tid: 19.00

Pris: 100,–/150,– (medl. / ikke medl.)

Kontant betaling eller mobilbetaling med mCash-appen.

...les resten av artikkelen
25.februar Årsmøtet 2016

Årsmøtet 2016 i Bergen Klatreklubb avholdes torsdag 3. mars kl 18. Sted: 2. etasje i Kalfaret Brygghus i Hansaparken (Kalfarveien 76) rett utenfor Bryggeriet. Vi minner om at medlemskap i klubben skal være betalt for 2016 for å ha stemmerett på årsmøtet.

:: Sakspapirer

...les resten av artikkelen
21.februar Resultater fra NC Sogndal

sogn-2016LGlimrende innsats fra team Bergen Klatreklubb i helgens Norgescup i Sogndal med hele 11 deltakere.

Det ble to førsteplasser, til Endre Evensen og Leo Ketil Bøe, og Eline Næsheim endte på 2. plass i seniorklassen, hvor Marie Tamber endte som nr. 6.

Endre vant seniorklassen, som den eneste som toppet ut. Erlend Sunde fikk 8. plass her. Eldre junior hadde samme finalerute som seniorene og Leo toppet som eneste deltaker ut også. Stein Arne Haaland endte på en 8. plass etter finalen i samme klasse. Solveig Heilund Midttun kom til finalen i jenter yngre junior og endte på 5. plass, mens Hallvard Kristensen kom til finalen i yngre junior hvor han endte som nr. 8.

:: Alle resultatene

 

 

 

...les resten av artikkelen
21.februar BKK-stipendet 2016 utdelt

utdeltingStipend2016aLKlubbstipendet for 2016 er utdelt til tre utøvere med bakgrunn i satsing på nasjonale og internasjonale konkurranser det kommende året. Mie Kastet, Leo Ketil Bøe og Endre Evensen får i tillegg til årskort i klubbens anlegg henholdvis ti, tretten og fem tusen kroner hver til sine prosjekter. BKK ønsker lykke til!

Målet med stipendet er å stimulere til sportslige eller faglige prestasjoner innen klatring. Siden 2002 er sipendet blitt utdelt, til både ekspedisjoner og konkurranseklatring. 

...les resten av artikkelen
19.februar Rydding Bergenshallen

Ryddekomitéen i Bergenshallen ber medlemmene om følgende: Kan alle som har sine ting på langtidlagring i de hvite hyllene vennligst ta dem med seg hjem snarest? Disse vil bli fjernet i slutten av neste uke (uke 8).

...les resten av artikkelen
15.februar Hallene stengt i forbindelse med NC

I forbindelse med Norgescup i Buldring i Bryggeriet 12.-13. mars, vil Bryggeriet holde stengt for all aktivitet i perioden mandag 7. til og med mandag 14. mars. 

Bergenshallen holder stengt 12.-13. mars.

...les resten av artikkelen
10.februar Kurs Vår-Sommer 2016

I vår og sommer 2016 organiserer Bergen Klatreklubb følgende kurs:

 

9.-10. april innføringskurs i klatring på egne sikringer 

23.-24. april fra inne til ute 

21.-22. mai innføringskurs i klatring på egne sikringer 

20.-24. juni klatrecamp for ungdom

27. juni- 1. juli klatrecamp for ungdom 

8.-12. august klatrecamp for ungdom

 

I tillegg holder vi innføringskurs i klatring ca hver helg frem til sommeren.

NKF holder ellers klatreinstruktør sport kurs 12-15 mai i Bergen. Og BKK-medlemmer får også medlemspris på kameratredningskurset Bergen og Hordaland Turlag holder 27-29 mai.

...les resten av artikkelen
03.februar Årsmøte 2016

Årsmøtet 2016 i Bergen Klatreklubb avholdes torsdag 3. mars kl 18.

Informasjon om sted, oppdatert saksliste og relevante dokumenter blir tilgjengelig på websidene til klubben senest en uke før møtet.

Klubbens lover, inkludert standard saksliste ligger her.

Alle medlemmer kan komme med saksforslag - disse må sendes BKK innen 25. februar, gjerne pr. epost til post@bergen-klatreklubb.no.
Vi minner om at medlemskap i BKK skal være betalt i 2016 for å ha stemmerett på årsmøtet.

...les resten av artikkelen
03.februar Norgescup i buldring 12.-13. mars

NC 2016Det nærmer seg årets første norgescup i buldring, som BKK har fått æren av å avholde i Bryggeriet helgen 12.–13. mars. Konkurransen går over to dager, med kvalifisering lørdag og finaler søndag. Det er nå mulig å melde seg på konkurransen samt kjøpe publikumsbilletter til seniorfinalen søndag. BKK ønsker Klatre-Norge velkommen til NC Bergen 2016!

Har du lyst til å være med og bidra på konkurransen som frivillig?

Vi trenger fortsatt meddommere til både kvalifiseringen og finalene, førstehjelpspersonell, børstere, utøverkontakter og publikumsvakter til finalene, og vi trenger hjelp til div. orging av isolat. Send en e-post til konkurranseansvarlig marie@bergen-klatreklubb.no om du har lyst til å bidra med noe.

Vil du være meddommer, ta kontakt med dommeransvarlig caroline.boe@gmail.com direkte. (Du må ikke ha erfaring med å dømme klatrekonkurranser fra før.)

:: mer informasjon og resultater

:: lenke til streaming

...les resten av artikkelen
31.januar Hvem skal styre BKK i 2016?

Valgkomiteen, som består av Bjarte Ross Idsø, Linn Karin Stendal og Florian Falck, har startet arbeidet med å finne gode kandidater til BKK-styret for 2016. Styret velges på årsmøtet i klubben. Dato for årsmøtet er ikke bestemt enda, det blir annonsert en måned i forkant, og må finne sted innen 31. mars.

Vi vil svært gjerne høre fra folk som er interessert i å gjøre en innsats for klubben det neste året, eller fra dem som har gode forslag å komme med.

Innspill sendes til leder for komiteen, Bjarte, på bjarterossidso@gmail.com så snart som mulig.

...les resten av artikkelen
31.januar BKK søker ny administrativ ansvarlig

2016-adm-annonseBergen Klatreklubb (BKK) er en av Norges største klatreklubber og en av Bergens største idrettsklubber med over 1600 medlemmer. Klubben drifter to klatrehaller i Bergen.

Vi søker ny administrativ ansvarlig i BKK. Vi søker i utgangspunktet en person i 75 % stilling, men stillingsprosenten kan økes til 100 %. Arbeidstiden er fleksibel, og det er mulig å gjøre deler av jobben hjemmefra hvis man ønsker det.

Arbeidsoppgavene består i å holde orden på aktiviteten som foregår i klatrehallene – e-postkorrespondanse, kurspåmelding, ungdomsgrupper, booking av instruktører til kurs og arrangementer, post og regnskap, oppfølging av prosjekter samt instruksjon. Du har også hovedansvar for de fleste som jobber i hallene. 

Du samarbeider tett med styret og vår teknisk ansvarlig.

Kvalifikasjoner: Du må være i stand til å jobbe selvstendig, være pliktoppfyllende, ærlig og serviceinnstilt. Du bør ha god kjennskap til klatring, og det er en fordel hvis du er klatreinstruktør, men dette er ikke et krav da vi kan gi deg instruktørkurs. Erfaring fra administrasjon og regnskap er en fordel.

Vi tilbyr den rette personen store muligheter til å påvirke BKK og en variert og fleksibel arbeidsdag. 

Lønn etter avtale. 

Tiltredelse så snart som mulig, i utgangspunktet 10. april eller tidligere.

Søknadsfrist: 20. februar.

Hvis du har spørsmål til stillingen eller ønsker mer info, send en e-post til post@bergen-klatreklubb.no.

Søknad med CV sendes til samme adresse.

...les resten av artikkelen
31.januar NC klatring Narvik

Uværet i helgen gjorde at bare 2 av 7 fra Bergen Klatreklubb kom seg til Narvik for å delta i Norgescup i klatring. Det ble heldigvis full uttelling for de to. Gratulerer til Eline Næsheim og Leo Bøe med 1. plass i klassene damer senior og eldre gutter junior!

:: Resultater

...les resten av artikkelen
03.januar Vestlandscup 2016

VC1-BergenLBKK inviterer til årets første vestlandscup i Bergenshallen 24. januar! Vestlandscupen er en uformell konkurranse for alle, uansett ferdighetsnivå og tidligere konkurranseerfaring.

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (betjent fra kl 1530 til 1830)
Husk meg:

Registrer deg