bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(arkiv)
:: Nyhetsarkiv fra Året ::

18.august Mandagsvakt til Bergenshallen søkes!

Vi i Bergen Klatreklubb søker etter en ny dugnadsvakt i Bergenshallen. I utgangspunktet leter vi etter en vakt som kan jobbe i tidsrommet 16-19 på mandager. Arbeidsoppgavene består i å ta imot klatrere i resepsjonen, betjene kassen, registrere nye medlemmer samt å holde et våkent oppsyn med sikkerheten i hallen.

 

Søkere må ha godkjent Brattkort/Klatrekort, være over 18 år og ha klatret aktivt i minimum 1 årDet er en fordel om du er klatreinstruktør fra før av, men dette er ikke noe krav da klubben kan gi deg instruktørkurs som en del av ordningen. Lønn for strevet er gratis klatring i Bergenshallen så lenge du går dugnadsvakt, samt muligheter for annet lønnet arbeid i klubben som klatreinstruktør. Å være dugnadsvakt i klubben er en flott mulighet til å bli kjent med folk i klatremiljøet her i Bergen.

 

Dersom du er interessert kan du skrive noen ord om deg selv og sende til bergenshallen@bergen-klatreklubb.no

...les resten av artikkelen
04.august Regional Klatrekonkurranse - Led + Speed(!)

klatrekonk2-kopi

 

Bergen Klatreklubb inviterer til regional konkurranse lørdag 2/9 fra 10:00 til 14:00 i Bergenshallen.

Det blir både led (jam session) og speed, for store og små. Konkurransen er også åpen for personer med funksjonsnedsettelse (topptauklatring). Gi beskjed på forhånd dersom deltakeren har spesielle hensyn.

Ta med tau og sikrer!

Påmelding* ved link (innen 1/9) ved å trykke på denne linken.

Påmeldingsavgift: 100 kr

NB! Oppdatert tidsskjema 1/9!

Tidskjema for led:

·       10:00-12:00: alle født i 2005-2008 og utøver med funksjonsnedsettelse

·       12:00-16:00: alle født i 2004 eller før

Tidskjema for speed:

·       11:00-12:00: alle født i 2005-2008 + utøvere med funksjonsnedsettelse 

·       12:00-13:00: damer og jenter (2001-2004)

        13:00-14:00: herrer og gutter (2001-2004)

Premierutdeling:

·       12:30 for alle født i 2005-2008 og utøver med funksjonsnedsettelse

·       14:15 for alle født i 2004 eller før

  14:16 - ut i solen!

* Barneidrettsbestemmelser: barn kan delta i regionale konkurranser fra det året de fyller 9 år

Kontakt: caroline.boe@gmail.com

...les resten av artikkelen
23.juni Talentutviklingsmidler til Leo

leomolde2015Bergen kommune v/ idrettsseksjonen har i samarbeid med Olympiatoppen Vest innvilget Talentutviklingsmidler til Leo Bøe. Midlene skal rettes mot tiltak for videre utvikling, der treningssamlinger og internasjonale konkurranser er viktige momenter. I dag setter Leo kursen mot Innsbruck der han skal trene sammen med NKF frem til EM (senior) i Campitello Di Fassa. Deretter skal han trene både inne og ute og delta på flere internasjonale konkurranser (European Youth Cups, World Cups og Youth World Championship) i Europa.

...les resten av artikkelen
19.juni Mentorordning - naturlig sikret klatring


mentorordning4-kopi

 

 

Oppdatering 1. august: På grunn av få påmeldte deltakere utvider vi søknadsfristen og aldersgruppen (16-25år) for ordningen. Ny søknadsfrist 13. august!

 

Klatring på naturlige sikringer – Mentorordning

 

Bergen Klatreklubb starter høsten 2017 opp med en egen gruppe for deg mellom 16-22 år som har lyst til å lære og bli god til å klatre på naturlige sikringer. Dette er et samarbeidsprosjekt med Norges Klatreforbund og det er et pilotprosjekt på landsbasis. Målet er å skape ett større miljø for yngre personer som er interesserte i fjellklatring og vi ønsker at flere får øynene opp for klatring på naturlige sikringer. Bergen og omegn er kjent for fantastisk sportsklatring utendørs men mulighetene for klatring på naturlige sikringer er minst like flotte, spesielt ute på Sotra.

 

Det vil bli avholdt ukentlige treninger i Bergensregionen. Målet er at man etter endt periode skal ha dannet en selvstendig gruppe som fortsetter på egenhånd, og som etterhvert kan være ressurspersoner som vil bidra tilbake i miljøet. Gruppen vil få grundig opplæring og trening i hvordan å klatre på naturlige sikringer, klatrehistorie, kameratredning og alpin ferdsel. Vi planlegger minst en lengre tur med overnatting.

 

Det er satt opp totalt 9 plasser i første omgang.

 

For å bli med på ordningen så kreves det at du har brattkort og klatrer aktivt i tillegg til at du har lyst til å lære mer om fjellklatring og et brennende ønske om å videreutvikle deg som klatrer.

 

I utgangspunktet har vi satt opp ukentlige treninger hver onsdag med oppstart 16 august. Her kan det komme endringer. Kurset avsluttes en gang i oktober.

 

Pris : 1500,- Dette inkluderer lån av utstyr fra klubben og all instruksjon. Utgifter til reise og mat i forbindelse med turer vil bli delt mellom deltakerene og instruktører.

 

Hørest dette ut som noe for deg? Send inn en beskrivelse av hvem du er, din klatreerfaring og motivasjonen din til å delta i ordningen.

 

Søknadsfrist : 13. august 2017

Søknaden sendes til bergenshallen@bergen-klatreklubb.no

...les resten av artikkelen
30.mai Sommeråpningstider Bryggeriet og sommerstengt i Bergenshallen
AUGUST
Dato Dag Åpent
1 Tirsdag 19-22
2 Onsdag 19-22
3 Torsdag 18-21
4 Fredag 17-20
5 Lørdag STENGT
6 Søndag 12-17
7 Mandag 11-15
8 Tirsdag 19-22
9 Onsdag 19-22
10 Torsdag 18-21
11 Fredag 17-20
12 Lørdag 11-15
13 Søndag STENGT

Fra og med torsdag 1. juni vil det være sommeråpningstider i Bryggeriet frem til rundt midten av august. Bergenshallen vil holdes stengt fra denne dagen og frem til og med uke 33. Det vil være sporadisk regnværsåpent i Bergenshallen i perioder med dårlig vær. Merk at årskortholdere i Bergenshallen har tilgang til Bryggeriet i åpningstidene mens Bergenshallen er sommerstengt. Årskortholdere i Bryggeriet med nøkkelchip har tilgang til Bryggeriet året rundt.

 

Åpningstidene for Bryggeriet første halvdel av august ligger i skjemaet til høyre. Merk at det kan forekomme endringer i disse åpningstidene på kort varsel. Etter 13. august vil det være normale åpningstider igjen i Bryggeriet, mens Bergenshallen holdes stengt noen uker til. En stor takk til våre frivillige vakter som stiller opp også på sommerstid!

 

...les resten av artikkelen
20.april Nyhet! Personlig Trener

Har du lyst på litt ekstra motivasjon og noen lure tips fra en av våre erfarne trenere? Nå tilbyr Bergen Klatreklubb muligheten til å bestille en personlig trener som kan vise deg veien opp veggen. Trykk på bildet nedenfor for å lese mer om denne ordningen.progresjon

...les resten av artikkelen
24.mars Pinsesamling i Oltedal/Dirdal 2.-5. juni

jarleny1Tradisjonen tro blir det pinsesamling i 2017 også!
I år har vi booket Røde Kors-hytten i Dirdal, Rogaland.
Målet for turen er som vanlig å klatre/buldre på kvalitetsstein i vakre omgivelser og bli kjent med nye og gamle medlemmer i klubben.
I år deler vi alle en stor hytte, noe vi håper vil gjøre turen enda mer sosial.

Ankomst / avreise fra Bergen: fredag 2. juni
Hjemreise: mandag 5. juni

 

Påmeldingsfrist: 26. mai

...les resten av artikkelen
23.mars Program BKKs klatrekortfilmfestival

Programmet for BKKs klatrekortfilmfestival begynner å ta form, og vi inviterer til en helaften med film og mye hygge fredag 31. mars.

 

Sitter du på bidrag, enten det er film eller bilder, send det til festivaldirektør Henriette på henriette@bergen-klatreklubb.no.

 

Sted: Kalfaret Brygghus – Hansasalen

Antrekk: Gutta trenger ikke slips

 

Program:

19:00 Dørene åpner

19:00 Tapas, øl og mingling

20:00 Filmvisning

21:00 Fotokonkurranse

21:30 Filmvisning

22:30 Øl og fest

02:00 Dørene stenger

 

:: mer informasjon

...les resten av artikkelen
21.mars Sakspapirer for årsmøtet 2017

Årsmøtet 2017 i Bergen Klatreklubb avholdes tirsdag 28. mars kl 18. Sted: 2. etasje i Kalfaret Brygghus i Hansaparken (Kalfarveien 76) rett utenfor Bryggeriet. Årsmelding og dokumenter er klar og kan lastes ned som pdf. Vi minner om at medlemskap i klubben skal være betalt for 2017 for å ha stemmerett på årsmøtet. 

:: Sakspapirer

NB! Etter årsmøtet vil Mie Kastet og Leo Ketil Bøe holde foredrag og vise bilder som illustrerer deres hverdag som utøver, samt fortelle oss om deres opplevelser fra fjoråret og hvilke planer de har for 2017. Begge konkurrerer internasjonalt, og har fått stipender for konkurransesatsingen fra BKK i år og tidligere.

...les resten av artikkelen
19.mars Norgescup 2017 gjennomført

nc17leoelineLTusen takk til alle funksjonærer og deltakere i norgescupen for en fantastisk opplevelse i helgen!

:: Opptak av videostream

:: Resultater

Premieutdeling

...les resten av artikkelen
13.mars Kurs vår/sommer 2017

I vår og sommer 2017 organiserer Bergen Klatreklubb følgende kurs:

 

29-30. april Klatreleder inne

6-7. mai Innføringskurs ute 

20-21. mai innføringskurs i klatring på egne sikringer 

24-25. juni innføringskurs i klatring på egne sikringer 

26-30. juni klatrecamp for ungdom

3-7. juli klatrecamp for ungdom 

31. juli - 4. august klatrecamp for ungdom

7-10. august klatrecamp for ungdom

 

I tillegg holder vi innføringskurs i klatring ca hver helg frem til sommeren.

...les resten av artikkelen
26.februar Årsmøte 2017

Årsmøtet 2017 i Bergen Klatreklubb avholdes tirsdag 28. mars kl 18. Sted: 2. etasje i Kalfaret Brygghus i Hansaparken (Kalfarveien 76) rett utenfor Bryggeriet.

Etter årsmøtet vil Mie Kastet og Leo Ketil Bøe holde foredrag og vise bilder som illustrerer deres hverdag som utøver, samt fortelle oss om deres opplevelser fra fjoråret og hvilke planer de har for 2017. Begge konkurrerer internasjonalt, og har fått stipender for konkurransesatsingen fra BKK i år og tidligere.

Oppdatert saksliste og relevante dokumenter blir tilgjengelig på websidene til klubben senest en uke før møtet.

Klubbens lover, inkludert standard saksliste ligger her.

Alle medlemmer kan komme med saksforslag - disse må sendes BKK innen 21. mars, gjerne pr. epost til post@bergen-klatreklubb.no.
Vi minner om at medlemskap i BKK skal være betalt i 2017 for å ha stemmerett på årsmøtet.

...les resten av artikkelen
07.februar Hvem skal styre BKK i 2017?

Valgkomiteen, som består av Jaran Nordstrand, Maya Riise og Morten Alskog, har startet arbeidet med å finne gode kandidater til BKK-styret for 2017. Styret velges på årsmøtet i klubben. Dato for årsmøtet er ikke bestemt enda, det blir annonsert en måned i forkant, og må avholdes innen 31. mars.

Vi vil svært gjerne høre fra folk som er interessert i å gjøre en innsats for klubben det neste året, eller fra dem som har gode forslag å komme med.

Innspill sendes til leder for komiteen, Jaran, på jaran.nordstrand@gmail.com så snart som mulig.

...les resten av artikkelen
06.februar Norgescup i ledklatring i Bergenshallen 18.-19. mars

BKK ønsker velkommen til årets første norgescup i ledklatring, og det som kanskje blir siste nasjonale konkurranse i Bergenshallen noensinne, før hallen legges ned og/eller får ny storebror-hall som overtar konk-ansvaret. Bli med på å gi gode, gamle klatreveggen i Bergenshallen en verdig avslutning på mange år med nasjonale konk siden hallen åpnet i 1999!

:: mer info og tidsprogram

:: påmelding

 

Vil du være frivillig?

Vi trenger bl.a. flere meddommere og førstehjelpspersonell til kvalik og finaler, utøverkontakter/isolatvakter og publikumsvakter til finalene, fotografer m.m., og vi trenger hjelp til div. orging av isolat og filming i forkant. Send e-post til konkurranseansvarlig marie@bergen-klatreklubb.no om du vil være med og bidra. (Man må ikke ha erfaring med å dømme klatrekonkurranser fra før for å kunne være meddommer, men klatreerfaring er en fordel da man må kunne følge godt med på den som klatrer.)

 

...les resten av artikkelen
30.januar Klatrevakt til Bergenshallen søkes

Vi i Bergen Klatreklubb søker etter en ny dugnadsvakt i Bergenshallen. I utgangspunktet leter vi etter en vakt som kan jobbe i tidsrommet 19-22 på onsdager. Arbeidsoppgavene består i å ta imot klatrere i resepsjonen, betjene kassen, registrere nye medlemmer samt å holde et våkent oppsyn med sikkerheten i hallen.

 

Søkere må ha godkjent Brattkort/Klatrekort, være over 18 år og ha klatret aktivt i minimum 1 årDet er en fordel om du er klatreinstruktør fra før av, men dette er ikke noe krav da klubben kan gi deg instruktørkurs som en del av ordningen. Lønn for strevet er gratis klatring i Bergenshallen så lenge du går dugnadsvakt, samt muligheter for annet lønnet arbeid i klubben som klatreinstruktør. Å være dugnadsvakt i klubben er en flott mulighet til å bli kjent med folk i klatremiljøet her i Bergen.

 

Dersom du er interessert kan du skrive noen ord om deg selv og sende til bergenshallen@bergen-klatreklubb.no

...les resten av artikkelen
Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg