bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(kurs)

Innføringskurs for nybegynnere

BKK holder regelmessig innendørs innføringskurs i Bergenshallen i vinterhalvåret, som regel tre helger hver måned. Kurset går over en helg og følger Norges Klatreforbund sin mal for innføringskurs. De helgene vi holder kurs, er listet i boksen til høyre på denne nettsiden og oppdateres fortløpende.

 

Dette innføringskurset gjør deg i stand til å klatre sikkert på innendørsvegger, og med litt erfaring vil du også kunne klatre sikkert på boreboltruter ute. Dette er et kurs for nybegynnere og du trenger ikke å ha klatret tidligere. Etter endt kurs vil du normalt være kvalifisert til å kunne få utstedt et klatrekort. (Vi tilbyr ikke NKF sitt nye brattkort, men etter kurset vil du normalt være godt kvalifisert til å kunne bestå en brattkorttest der dette tilbys - det gjenstår bare å melde seg opp til testen.) Du får klatrekortet inkludert i kursavgiften. Vi vil allikevel påpeke at dette ikke er "brattkortkurs". Det finnes ikke noe slikt kurs i NKFs kursopplegg, og vi holder heller ikke slike kurs; for å få brattkort/Klatrekortet må man uansett også bestå brattkorttesten, enten den er inkludert i kurspakken eller man gjør det i etterkant. Dette 12-timerskurset vil imidlertid normalt gi ferdigheter som er høyere enn de minimumskravene som stilles for å få brattkort.

 

Dette kurset fokuserer på sikkerhetsrutiner i klatreveggen. Du lærer hvordan du tar på deg en sittesele, hvordan du binder deg inn i klatretauet, korrekt bruk av dynamiske taubremser, hvordan du leder ruter og mye mer. De som har lyst, får også prøve å lede selv. Du får låne alt du trenger av utstyr, inkludert i kursavgiften. Det eneste du må ha med, er en matpakke og vanlige treningsklær (gjerne en langbukse). Vinterstid kan det være lurt å ha med ekstra godt med klær siden det kan være ganske kjølig i klatrehallen.

 

Disse kursene går over en lørdag og søndag. Kurset betales med bankkort på nett før kurset. Instruksjoner får du på epost ved påmelding. Påmeldingen er bindende, og avmelding må skje senest en uke før kursstart. Deltakere må ha fylt 14 år innen siste kursdag. Obs: det er sjeldent at deltakere under 16 år får utdelt klatrekort etter kun dette to-dagerskurset.

På kurset vil du også få et gunstig tilbud som inkluderer medlemskap i Bergen Klatreklubb og klatreføreren for Bergen.

Ved påmelding må du oppgi

Send en e-post til bergenshallen@bergen-klatreklubb.no for å melde deg på en kurshelg.

 

Hvis kurset du er interessert i, står som "fullt" i listen til høyre, kan du melde fra til samme e-postadresse som ovenfor om at du vil stå på venteliste til kurset; det kan hende det blir ledig plass til deg hvis noen melder seg av. NB! Husk å oppgi samme informasjon som ovenfor.

 

:: Kursfakta ::
Varighet 10 timer kurs +
2 timer oppfølging
Tidspunkt Lørdag : 09-14
Søndag: 10-15
Kurssted Bergenshallen
Pris 1100,- (Forhåndsbetaling på nett.)
Forkunnskaper Ingen
Aldersgrense 14 år

 

:: Kurshelger ::

27.-28. aug. (FULLT)
03.-04. sep.
10.-11. sep. (FULLT)
17.-18. sep.
24.-25. sep. (FULLT)
01.-02. okt. (FULLT)
15.-16. okt.
22.-23. okt.
29.-30. okt. (FULLT)
05.-06. nov.
12.-13. nov.
19.-20. nov.
26.-27. nov.

 

Listen blir fortløpende oppdatert med nye datoer.

 

 

 

 

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg