bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(klatreførere)

Buldreområder

Selv hardcore buldrere innrømmer at Bergen har betydelig bedre tauklatring enn buldring. Det siste tiåret har det imidlertid dukket opp stadig flere bra buldreområder i rimelig nærhet, den siste oppdagelsen er Matre, en god times kjøring nord for Bergen. På sotra har det lokale miljøet rundt Tjelmeland Friksjon på Misje utviklet en del felt. Buldreområdene på Sotra fungerer bra som treningsfelt men en god del av problemene er definerte. En rimelig utdatert webfører for dette området finner du her. Oppdateringer kan sendes nettansvarlig. En mer oppdatert webfører for enkelte av de nyere områdene er laget av Ronny Sjøthun. Her finnes også adkomstbeskrivelser til "den forbudte dalen " samt Evanger/Hernes.

Narve Rio har laget et utkast til buldrefører for først og fremst Den forbudte dalen på Lokøy og også et grunnlag for å lage fører for Ormhilleren i Øygarden. For den forbudte dalen er det markert og beskrevet litt over 90 problemer, og for Ormhilleren er det laget bilder og tabell. Tanken er å koordinere nok tilbakemeldinger om problemer og grader til å komplettere førerne og tas hjertelig i mot på epost til buldreforer@bergen-klatreklubb.no.

Rundt Odda og Bondhusdalen er det nå totalt ca 200 etablerte problemer og ferdig pussede problemer. Buldringen i dette området skjer på steiner med uttopping og problemene er enkleste vei. 2,5 til 3 timer å kjøring. Føreren for dette området er ikke oppdatert siden 2004.

Utover dette er det også utviklet en del annen buldring av varierende kvalitet blant annet på Fløyen.

:: Buldreområdene på Sotra
:: Webfører for diverse nyere buldreområder på Sotra samt Evanger/Hernes (ekstern)
:: Knut Sømme sin webfører for området rundt Bergen (ekstern)
:: Fløyen (utdatert fører)
:: Buldreområdene ved Odda

 

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (betjent fra kl 1530 til 1830)
Husk meg:

Registrer deg