bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(nyheter)
13.juni 2016 Foredrag med Thomas Meling og Jo Gjedrem på Kalfaret Brygghus

OPPDATERING ANGÅENDE KILESAMLIG PÅ SOTRA (publisert 8/9) - På grunn av veldig usikker værmelding for helgen så flyttes begge foredragene til lørdag kveld på Kalfaret Brygghus. Samlingen ute på Kusanden avlyses.

 

Lørdag 10. september

Program: Foredrag ved Thomas Meling klokka 20 etterfulgt av foredrag med Jo Gjedrem ca. klokka 21

Sted: Kalfaret Brygghus. Baren vil være åpen før, under, mellom og etter foredragene så det blir gode muligheter for forfriskninger underveis.

Pris: 100,- for medlem/150,- for ikke-medlemmer. Mulig å betale med mCASH eller Vipps om du har det.

 

Det er selvsagt mulig å klatre inne/ute/på Sotra for de som ønsker å trosse værmeldingen, men det blir altså ikke mulig å overnatte på Kusanden denne helgen. Fanskaren til Second GO! må også smøre seg med tålmodighet frem til årets julebord i BKK.

 

kilesamling event

Til Peru med stipend fra BKK

Thomas Meling er en av landets få og dyktigste alpin- og allroundklatrere, som i løpet av de siste årene bl.a. har klatret El Capitan og Half Dome i Yosemite, inklusive ruten Freerider i fri sammen med Martin Skaar Olslund i 2012, nordpilaren på Fitzroy i Patagonia sammen med svenske Magnus Eriksson i 2011, og sydveggen på Storen vinterstid i 2008. Tidligere i sommer friklatret han ruten Arctandria på Blåmannens nordvegg sammen med Per Harald Barkost. Graden på den vanskeligste taulengden, som Thomas ledet, er satt til 9–/9, og ruten er en av de hardeste storveggsrutene i Norge.

 

I fjor, med rykende ferskt ekspedisjonsstipend fra BKK, dro Thomas og Ola Richardsen til Peru for å prøve på litt høydeklatring. Med utsyn til snødekte topper, glans i blikket og stipend i baklommen var hovedmålet for turen å etablere en ny rute på Taulliraju (5 830 moh.)et av de vanskeligste fjellene i området. Men utfordringer dukket opp, hovedmålet gikk i vasken, og forsøket på en klassisk rute på Artesonraju (6 025 moh.) som skulle redde turen fra å bli en fiasko, ble ifølge Thomas avbrutt av en skikkelig joikatabbe. Redningen fra fallitt ble en bestigning av monolitten La Esfinge (5 300 moh.), via en 20 taulengders rute av beste granitt.

 

Thomas forteller fra turen, om ekspedisjonsklatringens utfordringer og avslører noen av tabbene man vanligvis ikke snakker høyt om. I fjor vår foredro Thomas fra Yosemite og Patagonia til stor suksess med over 100 fremmøtte.

 

Fra Liafjell til Uskedalen (om joikaenes kår under sportsklatrerevolusjonen)

Fikk du ikke med deg uskedalspionér og forfatter av Vertikale vests beste artikkel Jo Gjedrem sitt legendariske foredrag om klatringen «i gamle dager» på uskedalssamlingen i 2013?

 

Nå har du sjansen igjen!

 

Med rosa tights og swamibelte-dagene friskt i minne drar Jo i gang lørdagsunderholdningen med fortellinger fra hvordan det var før i tiden, på åtti- og nittitallet, lenge før din nåtidige bråsterk-karriere i Bryggeriet overhodet var påtenkt. Og imens kan du sette deg sliten ned med et kortreist brygg på Kalfaret Brygghus. Vel møtt!

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg