bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(nyheter)
14.mars 2013 Pinsesamling i Briksdalen 17.-20. mai

BKK arrangerer pinsetur til Briksdalen 17.-20. mai. Vi har reservert tre store hytter på Melkevoll Bretun med til sammen 24 sengeplasser. Det er pr. 16. mai fremdeles et par ledige sengeplasser igjen hvis noen har lyst til å henge seg på i siste liten. Vi er ikke nødt til å fylle alle plassene, men det blir billigere desto flere vi er, og vi kan også være flere enn 24 personer som bor i hyttene.

Overnattingen vil koste mellom 115 og 130 kr natten per person, altså mellom 350 og 400 kr per person for de tre nettene fra 17. til 20. mai, alt etter hvor mange som melder seg på. Dette er en god pris; det er flotte hytter vi skal bo i.

Det er også mulig å sove i telt på bretunet, men da må du bestille overnattingen selv, og det lønner seg ikke med teltplass uten at man er min. tre personer i teltet.

Det er flere klatremuligheter i Briksdalen:

  • sportsklatring på Beachen eller Karakush ved Stryn
  • buldring i Oldedalen

Det er også flere muligheter for bre- og fjellturer (se bl.a. informasjonen på nettsidene til bretunet).

Klatrefeltene Beachen og Karakush ligger ca. 30 min kjøring fra Melkevoll Bretun, og på Beachen er det et stort utvalg av ruter fra grad 5 til 9-/9 (de fleste rutene er gradert fra 6- til 8+), mens på Karakush ligger alle rutene som er gått hittil, på åttetallet. Dessuten er det flere ugåtte prosjekter på veggen. Begge klatrefeltene er rimelig regnsikre, og det gjelder også flere av de mindre overhengende rutene og svarutene på Beachen (Bølgen).

Du finner føreren for Beachen her, og en oversikt over rutene som er gått på Karakush, her. Begge feltene er dekket i førerne Klatreperler og Klatrefører for Sogn og Fjordane.

Buldreføreren for Oldedalen finner du her. Buldrefeltet er også dekket i føreren Klatrefører for Sogn og Fjordane. Det ligger like ved bretunet, og buldreproblemene er gradert fra 3 til 7C.

Påmelding: Du melder deg på turen ved å sende en e-post til turkoordinator Marie Sunde på marie@bergen-klatreklubb.no og oppgi fullt navn, tlf.nr. og om du har bil eller trenger transport, og hvis du har bil, hvor mange passasjerer du har plass til. Oppgi ev. også om du ønsker å reise på et annet tidspunkt slik at vi kan koordinere det med andre deltakere hvis du trenger transport eller har plass til flere passasjerer.

Takk til Terje Strøm for initiativet og informasjonen om klatremulighetene!

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg