bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(nyheter)
19.desember 2012 Isklatresamling 2013

Suksessen med isklatresamlingen i fjor blir gjentatt i år! Fjellsportgruppen i Turlaget og Bergen Klatreklubb inviterer bergensklatrerne til å slipe klatreøksene og stegjerna og dra fra Bergen til Rjukan i Telemark for å klatre is. I Rjukan kan man klatre både fler- og entaulengders is- og miksruter på alle nivå. Rjukan byr på over 150 frosne fosser og vannsig som kan klatres. Det er toppankere på en del enkle entaulengdersruter, samt at man kan legge slynger rundt trær på toppen for å snu eller rigge topptau. Målet med samlingen er å klatre mest mulig og ha det gøy, samt å prøve å bygge opp et bedre isklatremiljø i Bergen.

Dato: torsdag 24.-søndag 27. januar

Avreise: Hver bil spleiser på kjøreutgiftene. Turkoordinator koordinerer kjøring. Det er også mulig å komme etter på fredagen om det basser best.

Overnatting: Vi har bestilt overnatting på Old School Hostel på Rjukan. Her har vi tilgang til stue, kjøkken og badstu. Hver enkelt betaler for sin egen overnatting. Se http://www.oldschoolhostel.no/

Retur: søndag ettermiddag etter dagens klatreøkt

Fører: En klatrefører for Rjukan på 130 sider er utgitt av Rockfax. Føreren selges i velassorterte sportsbutikker samt hos diverse nettbutikker. Nærmere informasjon finner du på http://www.rockfax.com/climbing-guides/books/heavy-water-rjukan-ice-2005/

Krav til deltakere: Isklatring er en potensielt farlig aktivitet, og regnes som farligere enn klatring på klippe grunnet at man bruker mye skarpt utstyr, samt at is er et mer ustabilt medium å klatre på enn fjell. For å være med på samlingen kreves det at du har kunnskap og erfaring fra isklatring, at du selv har det utstyret som kreves for å klatre på is, kunnskap om utstyret og er i stand til å ta vare på deg selv og klatremakkeren din.

Det presiseres at dette er en samling og ikke et kurs. Det vil ikke bli noen organisert opplæring i utstyrsbruk eller isklatring i løpet av helgen.

Pris: 0,- ved påmelding. Vi spleiser på alle utgifter til transport og overnatting.

Spørsmål og påmelding: på e-post til Odd Magne på omogreid@broadpark.no

NB! Påmeldingsfrist 18. januar

:: Referat og bilder fra fjorårets samling

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg