bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(nyheter)
01.januar 2009 Tidligere nyheter 2009

29.august Junior VM
Junior VM pågår i Valencia i Frankrike. Ingen av de norske utøverne nådde en finale. Best plassering av de norske fikk Hannah Midtbø (nr.13) og Tomas Tobiassen (nr.22) i ledkonkurransen. Finalene overføres på web-tv lørdag kveld.
:: Nettsidene til arrangøren
:: web-tv fra konkurransen
:: Resultater fra IFSC

26.august Bikkjeveggen rehabilitert
Samtlige ruter på Bikkjeveggen er nylig blitt reboltet og buskas under veggen er fjernet. Dersom været holder seg vil også Propagandaveggen, Krokeide og kanskje Blåbærveggen bli reboltet i løpet av høsten.
:: Se den komplette reboltingsoversikten
:: Les mer om bakgrunnen for reboltingsprosjektet

22.august Opplasting av bilder til bildedatabasen
Det er nå mulig for alle å laste opp bilder til bildedatabasen til BKK. For å få tilgang til denne funksjonaliteten må man ha en registrert bruker på forumet.

22.august Worldcup i Imst - Magnus Midtbø nr. 9
Høstens worldcup-maraton er i gang. I helgen var det konkurranse i Imst i Østerrike. Magnus gikk så vidt glipp av en finaleplass og ble nummer 9. Konkurransen ble vunnet av Johanna Ernst og Adam Ondra som begge toppet ut finalerutene. Neste helg er det junior VM i Valencia i Frankrike, med en stor norsk deltagerkontingent.
:: Komplette resultateter hos IFSC

28.juli Kvalitetsvurdering av bilder
På bildesidene kan du nå være med å stemme på kvaliteten til bildene. Kvalitetsvurderingen vil bli brukt til å definere hvilke bilder som blir vist hyppigst på nettsidene. Du må åpne et bilde i full størrelse og klikke på stjernesymbolet under bildet for å gi din stemme. Eksempelvis slik du kan gjøre under dette bildet fra Skyggenes dal.

27.juli Skyggenes dal
I løpet av våren og sommeren har det blitt utviklet et nytt lite klatrefelt på Sotra, i nærheten av Neseveggen. Det er gått 7 ruter på veggen til nå, mellom grad 7- og 8-. Skyggenes Dal byr på for det meste vertikal, teknisk veggklatring på meget kompakt fjell.
:: Webfører og bilder fra Skyggenes dal

26.juli Mangler du klatrepartner?
På Facebook er det opprettet en egen gruppe for deg som trenger klatrepartner i Bergen. Gruppen har nå 160 medlemmer.
:: Finn en klatrevenn på facebookgruppen "Klatrevenner søkes i Bergen"

9.august Magnus nr.7 i WC finale
Magnus Midtbø var eneste norske deltager i helgens Worldcup i Barcelona. Magnus ble nr. 7 i finalen og sikret seg dermed sesongens første topp 10 plassering. Konkurransen ble vunnet av 16 år gamle Adam Ondra, hans første WC seier. Neste WC går i imst 21-22.august, der er også Hannah påmeldt.
:: Fullstendige resultater hos IFSC

nks
2.august
Nasjonal klatresamling arrangert på Sotra
Fra torsdag 30. juli til søndag 2. august har Bergen Klatreklubb arrangert en Nasjonal Klatresamling i samarbeid med Norges Klatreforbund en. Oppsummert kan det trygt sies at Nasjonal Klatresamling 09 ble en suksess. Stemningen var god fra første stund selv om været ikke var med oss helt i starten. Resten av helgen var derimot klatreværet bra. Klatrerne kom til samlingen fra ulike deler av landet og deltok på forskjellige kurs og klatret på dagtid, og fikk med seg foredrag, konkurranser, diverse underholdning og sosialisering om kvelden. Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært ensidig positive, og de fremhever et velorganisert og godt gjennomført arrangement. I de to konkurransene som ble organisert ble det delt ut en god del premier, også for sporty innsats. Vinner i Deep Water konkurransen var i herreklassen Ole Karsten Birkeland, 2. plass Vincent Martinez, delt 3.plass Anders Kvåle Farestvedt og Henrik Wefring. I dameklassen vant Anita Balestier, 2.plass Sofie Vervaet, 3.plass Keilih Nyback.

Samlingen hadde rundt 40 betalende deltakere pluss rundt 10 frivillige i tillegg til arrangementkomiteen. Lørdag kveld var det enda flere som stakk innom og bidro til god stemning og sosialt samvær. Arrangementkomiteen vil gjerne takke de frivillige for super innsats, og videre også takke seg selv for en definitivt vellykket gjennomføring. NKF og BKK har også samarbeidet godt rundt forberedelsene til arrangementet.
:: Se hjemmesiden til samlingen for mer informasjon.
:: Se bilder fra samlingen på facebook

10.juni Klatrecamp 2009
Vi gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer klatrecamp for ungdommer i alderen 13–18 år.Tilbudet er ment for alle ungdommer som har lyst til å lære seg å klatre, både for de helt ferske og de som allerede har klatret litt. Klatrecampen vil gå over 4 dager. Vi arrangerte en klatrecamp i starten av juli og en klatrecamp i starten av august. Klatrecampen i august er fulltegnet.
:: Mer informasjon og påmelding

28.mai Klatrefører for Bergen: Naturlig sikrede ruter og Bolstadøyri

Kileomslag
Den nye kileføreren ble lansert torsdag 28.mai. Den nye føreren innholder oppdaterte rutebeskrivelser for hele Tellnes/Haganes området, den dekker også Stjernehimmelen syd på Sotra, Morvik i Åsane, Hjellaberget øverst i Eksingedalen og Bolstadøyri ved Voss. Totalt 359 ruter på 19 klatrefelt beskrevet over 176 sider. Rutene i føreren vil med tiden også bli lagt ut i rutedatabasen. Som tidligere er føreren i A5 format, alle sider er plastlaminert og den er spiralinnbundet. Utsalgsprisen er 300,-

5.mai Piratbukta - nytt felt ved Syltøy
Mens det tar sin tid å få på plass nye innendørsvegger er det fremdeles et jevnt tilsig med nye utendørs klatrefelt. Piratbukta er navnet på en ny klippe som ligger i samme sund som Syltøyveggen. Veggen har 13 ruter mellom grad 6- og 7.
:: Webfører
:: PDFfører

4.mai
Klatreinstruktør - kurs på Sotra 11-14.juni
DNT fjellsport arrangerer 11-14.juni 2009 metodekurs klatring på Sotra utenfor Bergen. Kurset er første trinn på klatreinstruktørstigen og er kvalifiserende i NF-klatreinstruktør 1 utdanningen. ønsker du å utdanne deg til klatreinstruktør bør du lese videre om innhold og opptakskrav. Søknadsfristen gikk ut 1.mai, men det er fortsatt noen ledige plasser.
:: Les mer om kursinnhold og søknadsprosedyre hos DNT fjellsport.

2.mai
Ny innendørsvegg - på lang sikt
Bergen Kommune har lagt frem idrettsplanen 2010-2019. Planen beskriver blant annet hvilke idrettsanlegg som skal prioriteres de neste 10 årene. Etter innspill fra BKK er et nytt større klatreanlegg tatt inn i planen. Planene skal behandles politisk i løpet av mai og BKK fortsetter arbeidet med å få et slikt prosjekt realisert. I forhold til Idrettsplanen er det realistisk at et slikt prosjekt kan realiseres i løpet av 2014-2018. På kort sikt blir det derfor bygget ny buldrevegg før høsten, og klatreveggen vil få en rehabilitering i løpet av sommeren.
:: Idrettsplanen fra Bergen Kommune (pdf)

14.april
Buldrefører
Narve Rio har laget et utkast til buldrefører for først og fremst Den forbudte dalen på Lokøy og også et grunnlag for å lage fører for Ormhilleren i Øygarden. For den forbudte dalen er det markert og beskrevet litt over 90 problemer, og for Ormhilleren er det laget bilder og tabell. Tanken er å koordinere nok tilbakemeldinger om problemer og grader til å komplettere førerne og tas hjertelig i mot på epost til buldreforer@bergen-klatreklubb.no.

20.april
Resultater NM 2009
Norsk Mesterskap i klatring ble arrangert på Gjøvik i helgen. Søskenparet Midtbø vant seniorklassene mens ble beste deltager fra BKK ble Kristoffer Thorbjørnsen med en fjerdeplass. Juniorklassen hadde 48 deltagere og 8 av disse var fra Bergen Klatreklubb. BKK har en gunstig stipendordning for deltagelse i konkurranser og tilbyr tidligere ungdomsgruppemedlemmer oppfølging i fredagsgrupper. Deltagerne fra BKK er med i denne gruppen og for mange var dette den første klatrekonkurransen, Cecilie Søvik og Emilie Kvamme Fjeldstad fra BKK kapret fjerdeplasser i henholdsvis jenter yngre og eldre junior.
:: Komplett resultatliste hos NKF (excel fil)

19.april
Kameratredningskurs
Helgen 25.-26. april arranges det Kameratredningskurs på Sotra. Av innholdet nevnes avbinding av taubrems, rapell forbi knute, klemknutegang, stabilisering av skadet, rappell med skadet over en eller flere taulengder, omplassering av skadet på travers, heising av skadet med talje, samt en redningsøvelse som avslutning av kurset. Driver du med naturlig sikret klatring er dette et kurs du skylder din klatrepartner, slik at du raskt og sikkert kan komme til unnsetning i klatreveggen, om uhellet skulle være ute.
:: Mer informasjon om kurset hos DNT Fjellsport

30.mars
Nasjonal klatresamling i Bergen?
Styret i BKK ønsker å lodde stemningen for å arrangere en nasjonal klatresamling i sommer sammen med NKF. Det trengs en del frivillige til et slikt arrangement, i tillegg trenger vi personer som har lyst til å være aktivt med å planlegge samlingen. NKF har 100.000 kroner tilgjengelig for en slik samling, men vi trenger likevel hjelp for at dette skal bli bra! Dersom du har lyst å være med å bestemme hva som skal skje, så gi oss beskjed. En styringskomite hvor du kan få bli med vil ha hovedansvaret for arrangementet og samkjøring med NKF. Foreløpig er planen å ha samlingen i august (uke 33) på Sotra, Langøy Kystkultursenter. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på e-post eller sms om det er stemning for å arrangere en slik samling,  spesielt dersom du skulle være interessert i å være med i en komité eller delta som frivillig.
Gi tilbakemelding til Ragnhild Frotjold:
ragnhild@bergen-klatreklubb.no eller mobil 9884863

28.mars
Stipendutlysning 2009
Styret i BKK mottok kun én søknad om stipend i 2009, den kom fra Linn Karin Stendal. Søknaden ble innvilget for å støtte hennes deltagelse i internasjonale klatrekonkurranser. Målet med stipendet er å stimulere til sportslige og/eller faglige prestasjoner innen klatring. Vidare kan det bli gitt støtte til prosjekt som kan være verdifulle for klubben og klatremiljøet. Det kan for eksempel bli gitt støtte til deltagelse i konkurranser, til utgifter ved deltagelse i nasjonale konkurranser for lovende juniorer og til klatreekspedisjoner i Norge eller utlandet.
:: Kriterier og mer informasjon

24.februar
Årsmøte 2009 er avholdt
Årsmøte i Bergen Klatreklubb ble holdt tirsdag 24.februar. Med noen få justeringer godkjente årsmøtet årsmelding, regnskap 2008 , nye vedtekter for Bergen Klatreklubb og budsjett for 2009. Årsmøtet valgte følgende styre for 2009:
Gisle Andersen (Leder), Marie Helen Sunde (Nestleder)
Styremedlemmer: Anders Dingsøyr, Morten Alskog, Erik Faugstad, Ragnhild Frotjold, Kjell Erik Vathne, Frode Martinussen
Varamedlemmer: Erlend Sunde, Gunnar Karlsen

16.februar
Norgescup i Fredrikstad 28.februar
Lørdag 28.februar arrangerer Fredrikstad Klatreklubb årets første Norgescup. Påmelding skjer pr. e-post til ncfredrikstad@gmail.com
:: Tidsplan og mer info på fredrikstadklatreklubb.org
:: Plakat (pdf)

11.januar
Bergenshallen åpen som normalt
Fra og med lørdag 17.januar har hallen normale åpningstider. På tirsdager vil hallen denne våren åpne klokken 16:
Mandager: 15.30 til 22:00
Tirsdager: 16:00 til 22:00
Onsdager & torsdager: 15.30 til 22:00
Fredager: Stengt
Lørdager: 14:00 til 18:00
Søndager: 15:00 til 20:000

9.januar
Medlemskap for 2009
Medlemskap i BKK følger kalenderåret, så nå er det på tide å kjøpe medlemskap for 2009. Som medlem støtter du klubbens arbeid. BKK støtter blant annet utvikling og vedlikehold av klatrefelt i Bergensregionen økonomisk, utgir klatreførere, samt at klubben arrangerer sosiale samlinger og turer. Du får også en rekke personlige fordeler som medlem, ikke minst klatrer du til 30 kroner i Bergenshallen (75,- for ikke-medlemmer).
:: Mer informasjon og gode argumenter for å melde seg inn
:: Meld deg på epostlisten til BKK

9.januar
Bilder til nye førere
Som tidligere annonsert utgir BKK to nye førere våren 2009. Den ene føreren vil dekke kilerutene på Tellnes/Haganes, Bolstadøyri, Stjernehimmelen, Morvikveggen samt Hjellaberget i Eksingedalen. Den andre føreren vil dekke Uskedalen samt Eikedalen (ikke på Kvamskogen men et område litt syd for Uskedalen i Kvinnherad). Vi er fremdeles på jakt etter blinkskudd og vil selvsagt ha informasjon dersom du har gått en ny rute eller vet om feil i de gamle førerne for disse områdene. Begge førerne skal i følge planen være i butikken før klatresesongen starter for alvor i mars/april. Bilder som brukes belønnes med gratis fører(e). Send informasjon/bilde til klatreforer@bergen-klatreklubb.no

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg