bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(nyheter)
16.februar 2012 Referat fra isklatresamlingen

Glimrende isklatresamling på Gol

Skarpe økser og stegjern. Smørmyk is og blå himmel. Minusgrader og kalde tær. Varm badstu og engasjerte mennesker. Det er stikkord for isklatresamlingen i regi av DNT fjellsport Bergen og Bergen Klatreklubb på Gol i helga.

Ulykken i Kjerag preget naturligvis oss åtte som var samlet på Gol. Det gjør noe med en, når slikt skjer – miljøet er ikke så stort. Våre tanker går naturlig nok til de pårørende.

Men - vi var nå en gjeng som hadde kommet sammen for å klatre is – Daniel, Jon Eivind, Harry, Morten, Bjarte, Ståle og undertegnede samt Odd Magne som var initiativtaker og koordinator for samlingen. Noen kjente ansikter og noen nye – alle like trivelige å være på tur med. Lørdag morgen dro vi til Golsjuvet – de fleste for å slå øksa i isen for første gang i år. 1Noen hadde mye erfaring i å klatre på is, og de delte mer enn gjerne kunnskapen med oss litt mindre erfarne.

Golsjuvet byr på variert isklatring på alle nivå, så her var utfordringer nok til at samtlige fikk kjenne både på arm- og leggpump, noen på led – andre på topptau. En temmelig kald morgen ble etter hvert litt mildere, og et lengre opphold i badstua på campingen på kvelden sørget for at ingen kunne klage på kalde tær i alle fall.

Søndagen dro Morten og Bjarte samt Ståle og John til Lærdal for å finne seg fosser å klatre der. Vi fire andre dro til Hemsedal med sikte på Haugsfossen. En kjent rute der er «Husmorgymnastikken», og med en anmarsj på 20-30 minutter i snø til låret som oppvarming, må jeg innrømme at det er den hardeste husmorgymnastikken jeg har vært med på – men utrolig artig og flott klatring i høyre del av fossen. Odd Magne og jeg klatra også Indre Haugsfoss – og opplevde egentlig den som lettere enn hovedfossen selv om den er beskrevet som hardere. Uansett – glimrende klatring på smørmyk is i strålende sol. Kan anbefales!

På vei ned gikk vi forresten den opptråkka stien, som var blåst igjen siste stykket ved parkeringen ...

Ågot Caroline Nilssen

Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012 Isklatresamlingen 2012

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg