bolt
kiler
regn
sva
vertikalt
bratt
overheng
logo2
(nyheter)
12.februar 2012 Klatretragedien på Kjerag

Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Stein-Ivar Gravdal (37) og Bjørn-Eivind Aartun (45) omkom i en klatreulykke på Kjerag. De skulle klatre en ny isrute i venstre kant av veggen og ble meldt savnet da de ikke kom tilbake som avtalt torsdag kveld. Fredag ble de observert hengende i veggen og senere hentet ned av alpin redningsgruppe. Omstendighetene rundt ulykken er foreløpig ikke klare.

Stein-Ivar og Bjørn-Eivind var to av landets aller fremste alpinklatrere, med en lang rekke fremragende prestasjoner de siste årene. Stein-Ivar var blant pionerene på Kjerag fra midten av 1990-tallet med en rekke førstebestigninger, også av nye ruter vinterstid. Han var også med på førstebestigningen av Ulvetannas nordvegg i Antarktis i 2006 og på repetisjonen av Norskeruta på Great Trango i 2008, i tillegg til en rekke andre imponerende bestigninger. Han bodde i Bergen frem til 2001 og var sentral i klatremiljøet her. Stein-Ivar begynte å klatre som 16-åring og hadde et talent og engasjement for sporten som var til stor inspirasjon for andre.

Bjørn-Eivind bodde i Bergen på nitti-tallet frem til 1999 og viste seg allerede da som en engasjert og dyktig fjellklatrer, med flere førstebestigninger i Uskedalen. De siste årene har han markert seg som Norges fremste alpinklatrer, blant annet med førstebestigninger i Alaska og rett før jul en ny rute på Torre Egger i Patagonia.

Stein-Ivar og Bjørn-Eivind etterlater seg et stort tomrom i klatre-Norge, men også mange flotte minner for oss som fikk oppleve deres gode humør, turglede og vennskap, enten det var på Sotra, i høyfjellet eller på klatresamling.

I denne tunge stunden går tankene til deres familier, spesielt Anna og Erle og Iben.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon og utfyllende minneord.

Bergen Klatreklubb
post@bergen-klatreklubb.no
bergenshallen@bergen-klatreklubb.no
Tlf:55271209 (sjelden betjent)
Husk meg:

Registrer deg